|
---|---|
MD | Post #1 Ocena: 0 2006-07-03 13:32 (19 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2006 |
Wraz z małżonką od dawna planowaliśmy przyjazd do Manchesteru.
Odkładaliśmy na wyjazd cały rok. W końcu zaczeliśmy zamykać wszystkie sprawy min.: 1. wzieliśmy urlopy dziekańskie, 2. kupiliśmy bilety na 21.09.06r. , Im bliżej wyjazdu , tym bardziej się boimy. Czy sobie poradzimy ? Mamy odłożone 1300 funtów na pobyt w Manchesterze do czasu znalezienia mieszkania i pracy. Na ile nam to wystarczy ? Czy mamy w ogóle szanse znaleźć jakąś pracę ? Proszę , odpowiedzcie szczerze na powyższe pytania. Z góry dziąkuję Marek |
Basia012 | Post #2 Ocena: 0 2006-07-03 13:37 (19 lat temu) |
Z nami od: 20-06-2006 |
głowa do góry! Najważniejsze to dobry stosunek do wszystkiego, uśmiech! Reszta zwykle układa się z biegiem czasu...
![]() Basia
|
Post #3 Ocena: 0 2006-07-03 21:47 (19 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Boi | Post #4 Ocena: 0 2006-07-03 21:57 (19 lat temu) |
Z nami od: 02-07-2006 |
ELLO!
Strach Wam nie pomoze, chociaz w pelni Was rozumiem. Jezeli jestescie zaradnymi ludzmi i znacie jezyk to wszystko sie uda. Nie wiem jakie macie plany co do mieszkania, ale taka kasa powinna wystarczyc do pierwszej wyplaty jezeli chociaz jedno z Was znajdzie prace w ciagu powiedzmy 2 tyg. Jest to do zrobienia i niech nie odstraszaja Was komentarze dziwakow, ktorzy pisza, ze nie ma tu pracy. Praca jest, byla i bedzie. Na poczatek z pewnoscia nie ta wymarzona, ale chociaz taka, ktora da szanse na w miare normalne zycie. Radze poszperac po internecie przed wyjazdem i rozejrzec sie za mieszkankiem i praca. Jezeli planujecie wynajac mieszkanie to musicie sie liczyc z tym, ze bedzie trzeba wplacic jakas kaucje. Koszt takiej imprezy mozna srednio liczyc na 500 funtow. Zawsze pozostaja hostele, ktore moga byc dobrym pomyslem na start. Rozejrzyjcie sie troche na forum, takie tematy byly tu poruszane wiele razy. Ludziom nie chce sie powtarzac tego samego raz w tygodniu, wiec pozostawiaja takie posty bez odpowiedzi. Jak sie rozejrzxysz na tym forum i jemu podobnych znajdziesz mnostwo uzytecznych informacji. Podam Wam kilka linkow do ogloszen pracodawcow, oto one: www.gumtree.com www.monster.co.uk www.jobcentreplus.gov.uk !!! Cos jak nasz urzad pracy !!! www.reed.co.uk www.jobsin.co.uk www.londonjobs.co.uk www.jobs.guardian.co.uk www.fish4.co.uk www.jobsite.co.uk www.netjobs.co.uk www.jobszoo.com www.hays-it.com www.east-thames.co.uk www.londonofficejobs.co.uk www.jobsgopublic.com www.adecco.co.uk www.workthing.com www.uknetguide.co.uk/Employment/Job_Search/ www.jobsincharities.co.uk www.sector1.net www.charityjob.co.uk www.clickajob.co.uk www.jobs.nhs.uk To tyle, wierze, ze Wam sie uda i trzymam kciuki. Powodzenia. Pozdrawiam. |
Post #5 Ocena: 0 2006-07-08 20:01 (19 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2006-07-18 20:22 (19 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MD | Post #7 Ocena: 0 2006-07-19 08:18 (19 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2006 |
Hej Pandorka
Oto mój e-mail: dolacinski@op.pl">mdolacinski@op.pl Co do pracy to nie boimy się żadnej ![]() Oboje jesteśmy po Pedagogice z Terapią- mamy doświadczenie. Opróczt tego moja małżonka ma doświadczenie w pracy w gastronomii ( kilka sezonów jako kelnerka i pomoc kuchenna ), w opiece nad dziećmi oraz zna dobrze j.angielski. Ja natomiast mam doświadczenie w pracy w gospodarstwie rolnym, na budowach ( pomocnik ), pielęgnacji zieleni - ogólnie różne prace fizyczne. Mam prawo jazdy kat.B, j.angielski podstawowy. W chwili obecnej oboje pracujemy w biurze firmy teleinformatycznej ( ja od ponad roku, Basia od 10 miesięcy ). W związku z powyższym jak widać imaliśmy się różnych prac - podobnie pewnie będzie w Manchesterze. Najbardziej zależałoby nam na pracy pełnoetatowej. Pozdrawiamy: Basia i Marek |
Post #8 Ocena: 0 2006-07-23 14:25 (19 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2006-07-28 19:48 (19 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ankaszklanka | Post #10 Ocena: 0 2006-07-28 21:06 (19 lat temu) |
Z nami od: 23-06-2006 |
Jasne że sie uda!!!!!! A co ma sie nie udać.
Anna M
|