MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat - odmowa przyjęcia, wizyta w sądzie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomkien

Post #1 Ocena: 0

2013-01-16 21:43:05 (13 lat temu)

tomkien

Mężczyzna

Z nami od: 01-08-2010

witam,
dostałem mandat z którym sie nie zgadzam. policjant nie pokazał mi nagrania, powiedzial że moge sie odwołać do sądu i tam obejrzeć nagranie. wypełniłem wniosek, który dostałem i czekam na odzew. i tu moje pytanko czy ktoś wie jak to wygląda? czy rzeczywiście bede mógł zobaczyć nagranie czy ktoś inny je obejrzy i tylko potwierdzi mandat lub nie.
dzięki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2013-01-16 22:00:32 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak jest nagranie, to bedziesz mogl ogladnac jak i inne dowody w sprawie (zeznanie policjanta etc etc). Po rozpatrzeniu dowodow (sam albo z adwokatem) podejmiesz decyzje, czy sie przyznajesz czy nie. Jak bedziesz uwazal, ze przedstawiona sprawa nie dowodzi twojej winy, odrocza sprawe do dnia procesu.

Jak sie przyznasz, sprawa najprawdopodobnie bedzie miala final w tym samym dniu.
Ada

Do góry stronyOffline

tomkien

Post #3 Ocena: 0

2013-01-17 18:52:33 (13 lat temu)

tomkien

Mężczyzna

Z nami od: 01-08-2010

dzięki, to tylko mandat za niezapięty pas wg policjanta, który gdy podchodził do okna mojego auta to dobrze widział, że mam zapięty ale chyba głupio mu było sie przyznać do pomyłki bo był troche wkurzony i generalnie nieprzyjemny. jak powiedziałem, że przecież widział jak odpinam pas przy wysiadaniu to tylko burknał cos pod nosem i powiedział że mam wysłać papier zeby obejrzec film. wiem ze sad moze mi dac mandat do 500 funtow lub anulowac. chcialem tylko sie dowiedziec czy ktos byl w sadzie w podobnej sprawie, bo teoria teorią a w praktyce wszystko inaczej wygląda.

Do góry stronyOffline

SonnyBoy

Post #4 Ocena: 0

2013-01-17 19:25:45 (13 lat temu)

SonnyBoy

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2007

Mandaty za niezapięte pasy to istny faszyzm! Korwin-Mikke ma racje! To tylko kolejna możliwość, zeby z kogoś wydoic kase. "Opiekuncze" panstwo ...

[ Ostatnio edytowany przez: SonnyBoy 17-01-2013 19:28 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

ctomek

Post #5 Ocena: 0

2013-01-17 20:18:04 (13 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Moim zdaniem ściema- kiedyś wjechałem w wylot jednokierunkowej żeby nie blokować drogi. Prawie 3 psiaków stało, jeden podszedł i pyta czy wiem co to za znak (zakaz wjazdu). Ja mu na to że nie przejechałem za znak tylko przed nim się zatrzymałem żeby ruchu nie blokować. On mi że to 3 punkty, ale że jestem kierowcą zawodowym to nawet 6. ja mu że pierwszy raz tu jestem, tak mi satnav pokazał (ściema bo zawsze tak wjeżdżałem) i jak mam tu wjechać.

Wtedy włączył mu się Ben pomocny, i objaśnił mi jak przejechać 3 kilometry żeby znaleźć się w tym samym miejscu tylko przodem do przodu ;).

Zawsze jak się pies doczepia to poproś go o pomoc w jakimś trywialnym problemie- wtedy łatwo odpuszczają ;) Zawsze soprawdzaj czy to policjant (jak ma napisane PCSO to mu powiedz żę nie jest prawdziwym policjantem jak metoda z pomocą się nie sprawdzi, a jak coś odburknie to powiedz "jakim prawem, to wbrew konwencji praw człowieka- to go zdezorientuje- używać z rozmysłem).
Czasami jest ochrona w mundurach podobnych do policji- dokładnie ta sama gadka co z PCSO (police community support officer), tylko że dodajesz że prawdziwy policjant wie takie rzeczy. Jak straszą wezwaniem policji to niech wzywają- tylko wtedy jak przyjedzie policja zaczynasz od "on udaje policjanta, i powiedział ...." ;)

Za pas raczej nie będzie sprawy w sądzie- przy parkowaniu możesz mieć odpięty więc nawet jak ma nagranie to musi udowodnić żę w tym momencie nie parkowałeś (jeśli to było na drodze publicznej).

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #6 Ocena: 0

2013-01-17 20:26:29 (13 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

PCSO najczęściej się przywalają o pierdoły żeby sobie samoocenę podnieść. W ogłoszeniach jest że mają takie same prawa jak policjant co jest bzdurą- np PCSO nie ma prawa Cię przeszukać bez obecności prawdziwego Policjanta. Myślę że ograniczeń jest więcej, ale nie znam szczegółów.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,