MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyprawka do szpitala (poród) Co zabrać?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-09-19 11:04:09 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-19 12:22:58 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

macadi

Post #3 Ocena: 0

2012-09-19 13:04:53 (13 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Jak wszedzie pewnie wszystko zalezy na kogo sie trafi. O St Marys slyszalam jak najlepsze opinie choc to ponoc fabryka dzieci :). Co do wyprawki - tych tematow bylo tu juz wiele, poszukaj w wyszukiwarce. zazwyczaj jesli wszystko jest w porzadku to przy drugim i kolejnym dziecku wypisuja jeszcze tego samego dnia albo zaraz na drugi. jesli chodzi o ubranka dla dziecka nam kazali zakladac dwie warstwy- /body i na to sleepsuit - mimo ze byl czerwiec, za to nie zalecali zadnych czapek- noworodek ponoc przez glowe kontroluje temperature (czy jakos tak :). moim zdaniem lepiej wziac wszystko ze soba - mleko, butelke itp, na wszelki wypadek :). no i aparat foto :)

Do góry stronyOffline

mamainina

Post #4 Ocena: 0

2012-09-20 13:52:16 (13 lat temu)

mamainina

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Ja rodzilam w Wythenshawe Hospital prawie 2 lata temu.Bylo to moje pierwsze dziecko.Wspominam porod bardzo milo.Super opieka,zaplecze wspaniale.Mnie akurat sie udalo bo wody odeszly mi w nocy i jak zajechalam do szpitala to nie bylo zadnych innych pacjentek akurat wiec wszystkie polozne byly tylko dla mnie :D Nie wiem co do pobytu w szpitalu po porodzie bo mnie wypisali 3 godziny po tym jak mala sie urodzila wiec nie wypowiem sie co do sal gdzie leza mamy z noworodkami.....ale przypuszczam,ze jest ok.Tylko wiadomo zalezy na jakie "panie" trafisz z ktorymi bedziesz dzielic sale.A co do wyprawki to niestety nie wiem co mozesz dostac w szpitalu bo ja wszystko mialam swoje.Aha ja rodzilam w wodzie :D polecam kazdemu i tylko gas and air jako znieczulenie.Czysty tlen.Super. A Ty mieszkasz gdzies niedaleko tego szpitala,ze Ci go zaoferowali?Jak jestes nowa tutaj to mozemy sie spotkac na ploty i male sie pobawia :D pozdrowionka :D

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #5 Ocena: 0

2012-09-20 16:38:46 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Ja rodzilam 2 tyg temu. Dziewczyny ci juz napisaly co zapakowac do torby. Wode kilka razy dziennie w dzbanku przynoszono ale mi sie przydala woda mineralna bo moglam ja trzymac na lozku. Taka rada ode mnie-zycze ci jak najszybszego i najmniej bolesnego porodu ale badz przygotowana na komplikacje. Ja mialam super ciaze 'low risk', zaplanowany porod w wodzie ale w wyniku komplikacji musialam miec zrobiona pilna cesarke. Tego w ogole pod uwage nie bralam. Cesarskie ciecie zmienia wszystko bo jestes obolala, przez kilka, kilkanascie godz w moim przypadku sparalizowana i zostajesz w szpitalu kilka dni. Wez wiec dodatkowa koszule nocna, bielizne(jednorazowa bielizna lub pieluchomajtki sa najlepsze) i wygodne ubranie na zmiane w razie czego. Legginsy na cesarke sa najlepsze. Ja ich nie mialam i musialam sie meczyc w drodze do domu w spodniach ktore wzielam.

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #6 Ocena: 0

2012-09-20 16:41:15 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

A mleko wzielam w jednorazowych butelkach na wszelki wypadek. I przydalo sie bo mala nie chciala ssac drugiej nocy i razem z polozna podalysmy to mleko lyzeczka.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-09-21 11:56:40 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-21 12:00:03 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

iwonisko

Post #9 Ocena: 0

2012-10-28 20:13:43 (13 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

Hej,ja w NMGH bylam rodzic z kolezanka jakies rok temu,trafila na b.mila obsluge,polozna siedziala z nia w sali przez caly porod.
Poniewaz bardzo cieprpiala skorzystala z epiduralu,nota bene to ponoc najwazniejsze slowo na porodowce hi hi,
Teraz sama spodziewam sie dziecka i tez bede rodzic w tamtym szpitalu,jedyne co mi sie nie podoba w Uk to to ze dziecko po porodzie nie jest kapane,ja swoje 1 sze dziecko rodzilam w Pl w wodzie i teraz tez nastawiam sie na porod wodny,polecam wszystkim mamo

Do góry stronyOffline

czorcik

Post #10 Ocena: 0

2012-10-30 13:28:18 (13 lat temu)

czorcik

Z nami od: 01-01-1970

Czesc dziewczyny. Ja rodzilam w Saint Mary's Hospital w Manchesterze i z czystym sumieniem moge polecic ten wlasnie szpital. Cala ciaze bylam przygotowywana do porodu w wodzie, bo to podobno super sprawa, ale podczas porodu dostalam wysokiej goraczki i cisnienie mialam bardzo wysokie dlatego nie pozwolono mi rodzic w wodzie. Musialam rodzic drogami natury. Rodzilam 27 godzin - masakra. Opieka znakomita, polozne sympatyczne i bardzo cierpliwe. Jedyne co mi sie tam nie spodobalo to to, ze podczas porodu, kiedy juz naprawde nie moglam wytrzymac z bolu, zaczynalo brakowac mi sil (27 godzin w skurczach naprawde wykancza)chcialam znieczulenie zewnatrzoponowe i odmowiono mi go. Polozne powiedzialy, ze mam tak piekne rozwarcie, ze urodze bez tego znieczulenia. I urodzilam, ale nie obylo sie bez komplikacji, bo maly bardzo wolno wybieral sie na ten swiat ;) Poza tym nie moge na nic narzekac. Do szpitala wzielam doslownie wszystko :) Ubranka, kosmetyki, pieluchy dla siebie i dziecka doslownie full wypas. Okazalo sie, ze zupelnie niepotrzebnie, bo 7 godzin po porodzie wypisano mnie juz do domu i z calej mojej wyprawki byly mi tylko potrzebne spioszki dla maluszka i cieply kombinezon podczas wyjscia ze szpitala...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,