Str 2 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-08-08 08:32:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gregoruk77 | Post #2 Ocena: 0 2012-08-08 09:47:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-07-2012 Skąd: Dartford |
Cytat: 2012-08-07 09:42:43, mrowa999 napisał(a): Hej,od pewnego czasu zastanawiam sie nad otwarciem czegos w rodzaju kuchni polskiej ale z dostawa do domu mialyby to byc pierogi,barszcz, krokiety, pieczenie, surowki itp.(krotko mowiac obiady i kolacje) jak i swojskie wedliny typu mielonki,biala, szynki,pasztety, oczywiscie bez zadnych konserwantow. Bedzie istniala rowniez mozliwosc zamowienia świeżego miesa bezposrednio po uboju. Czyli swieze,nie nastrzykiwane zadnymi solankami itp. Jezeli to mozliwe prosze napiszcie co o tym myslicie, bo zastanawiam sie czy mialoby to racje bytu.DZieki za jakakolwiek odpowiedz. Ja bardzo chetnie zamowie obiad slaski rosol z makaronem swojskim. kluski slaskie,rolada slaska,modra kapusta i sos. juz jestem glodny ![]() |
stokrotka8888 | Post #3 Ocena: 0 2012-08-13 20:54:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: stockport |
Pomysl fajny. Jezeli chodzi o zamowienia do domu to na kielbasy, swieze i wedzone mieso na pewno znalezli by sie chetni, lacznie ze mna
![]() ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2012-08-13 22:36:03 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-08-14 09:30:31 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
frecia | Post #6 Ocena: 0 2012-08-14 10:07:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-12-2010 Skąd: manchester |
a ja czekam na domowe obiady na wynos i tyle.
zwlaszcza na pierogi ruskie ![]() |
Milka85 | Post #7 Ocena: 0 2012-08-14 12:05:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2010 Skąd: Nad morze:) |
Ja mam pytanie dotyczące swojskich wędlin jak ty sobie wyobrażasz robić to w domu,bo jeśli chcesz je robić to potrzebujesz odpowiedniego miejsca,warunków i sprzętów,sama coś o tym wiem bo 3 tyg temu otworzyliśmy sklep mięsny z cateringiem,a rok czasu szukaliśmy odpowiedniego miejsca takiego co by nie trzeba było za dużo pieniążków inwestować,potem licencje,inspekcje,ubezpieczenia itp,a tego naprawdę jest sporo!!!A jeśli chcesz sprzedawać swoje wyroby również anglikom to każdy przepis, recepturę powinnaś mieć przetłumaczoną na j.ang
Oprócz tego powinnaś mieć 2 lodówki jedną na produkty gotowe drugą na produkty surowe....Nie piszę tego postu z zazdrość czy żeby zrobić ci na złość,ale to nie takie proste jak by się wydawało jeśli masz jakieś pytania,a będę znała odpowiedz chętnie Ci pomogę ![]() Pozdrawiam i powodzenia życzę |
Tupolew | Post #8 Ocena: 0 2012-08-14 12:15:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-07-2012 Skąd: londyn |
a nie lepiej pomyslec o polskiej cukierni? takie frykasy jak kremowki(nie jakas tam bita smietana,tylko z samych zoltek), borowczaki(znane jako jagodzianki)typowy placek z jablkami na drozdzowym ciescie(nie jakies tam szarlotki), placki z makiem(wszelakiego rodzaju mazurki)....itd
|
macadi | Post #9 Ocena: 0 2012-08-14 14:35:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
![]() Cytat: 2012-08-14 09:30:31, zajaczek12345 napisał(a): Cytat: 2012-08-13 22:36:03, mrowa999 napisał(a): Powoli probuje juz z tym ruszac. Na chwile obecna priorytetem jest wyrob swojskich wedlin. Chociaz ze wzgledu na fakt ze stawiam na jakosc, swiezosc i przedewszystkim dostepna cene potrzebne mi jeszcze troszeczke czasu ( mam nadzieje jak najmniej ![]() A wzielas pod uwage te 2 panie, ktore w Manie szaleja z pysznym zarciem na telefon?. I ceny maja rewelacyjne. Masz badzo male rozeznanie w biznesie a Twoj post jak dla mnie tania reklama... A gdzie te panie ' szaleja' bo jakos nigdy o nich nie slyszalam? chetnie bym zamowila 'pyszne zarcie' ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2012-08-14 15:10:41 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|