MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zabieg wyrwania zebow mlecznych :(

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-04-19 16:22:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-04-19 16:23:53 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

corce chcieli usunac 6 zebow... powodem byly male dziurki i ubytki w szkliwie - na wakacje w Pl kilka wizyt u dentystki i wszystkie naprawione - tutejsza 'pani doktor' sie zdziwila i usunela wpis o usunieciu

nie wyobrazam sobie kilkulatki/a bez zebow, jak zje chociazby jablko czy schabowego???

ps. koszt leczenia prywatnego to ok. 1000 zlotych... wiecej kosztowaly bilety do Pl 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 19-04-2012 16:24 ]

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #3 Ocena: 0

2012-04-19 16:34:44 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Cytat:

2012-04-19 16:22:45, sniper00 napisał(a):
podepnę się pod temat, dziś odłamał mi się fragment zęba, jak tu wygląda sprawa z dentystą, ile muszę zapłacić za naprawę tego? Nigdy nie byłem tu u lekarza, jaki poziom usług prezentują sobą brytyjscy dentyści, czy może lepiej kupić bilet i lecieć do PL?

ja ostatnio bylam u dentysty z zapaleniem okostnej po antybiotyk zaplacilam "na dziendobry" 17f byl to tzw przeglad w tym mialam robione przeswietlenie, ale jak mowilam, byla to wizyta kontrolna, nic mi nierobila procz tego ze zajrzala mi do paszczy i przepisala antybiotyk,, moim zdaniem bardziej oplaca sie robic zeby tu, wiekszosc dentystow (z tego co zauwazylam) to rumuni i pakistanczycy, osobiscie jestem zadowolona bardzo z opieki dentystycznej, ale fakt ze wszystko to zalezy od tego na jakiego lekarza trafisz,,,,

co do dosztukowania zeba w pl, (bo zapewne o to Ci chodzi) ja za taka przyjemnosc w pl zaplacilam trzy lata temu 600 zl plus na dziendobry 110 zl dodam ze byla to jedynka to i zalezalo mi na tym zeby material byl najwwyzszej jakosci dlatego tyle to kosztowalo,,,, nie widac zupelnie ze mialam cos robione

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-04-19 16:41:11 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #5 Ocena: 0

2012-04-19 17:01:33 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

sniper mi sie kiedys ukruszyla tu gorna czy dolna, juz nie pamietam 6tka. poszlam do mojej dentystki ( polka, nie wybieralam poprostu "sie trafila";) i zrobila mi biale uzupelnienie za ten najnizszy band (17, czy 17,50f), ale mrugnela okiem, ze wpisze, ze to cos tam, juz nie pamietam co i nie bede musiala placic 60f, wiec jak jestes zarejstrowany to idz i do 60f powinienes sie zmiescic. wprawdzie tu do tej polskiej dentystki chodze tylko na przeglady, a jak cos sie dzieje to ide do dentystki w polsce, przy okazji wizyty w kraju ( w sumie to dotyczy bardziej dziecka niz mnie), ale z tego uzupelnienia jestem zadowolona i w razie W juz nie bede miala dylematu, czy isc tu, czy kupowac bilety do polski;-)
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #6 Ocena: 0

2012-04-19 17:05:18 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Cytat:

2012-04-19 16:41:11, sniper00 napisał(a):
najbardziej to przeszkadza mi odłamany kawałek który dosłownie tnie mi bok języka, więc powoli moja cierpliwość się kończy i chodzi mi po głowie zakup biletu do PL na naprawę tego.

hmm ciezko cokolwiek powiedziec, ja bym jednak poszla tutaj, przypiluja i juz, nie bedzie to tak kosztowne jak w pl,,, do pl tylko po to zeby zabek spilowac ?? mozesz tez poczekac a zab sam sie "wygladzi" od jedzenia, ale to moze potrwac kilka dni ;-)

swojego M tez ciagne do dentysty i nie wiem jakich argumentow uzyc,,, ma tak ze nie pojdzie i juz... ma paradontoze uzywa fakt specjalnych past i plynow, ale od tygodnia wyje z bolu,, bo dziaslo mu sie cofnelo, powiedzial ze jak dojdzie do tego ze nie bedzie mogl spac po nocach to pojdzie , ja sie modle zeby go bolalo jak najdluzej to wkoncu zacznie to leczyc porzadnie,,, tym bardziej ze dentysci u nas sa naprawde bardzo dobrzy

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-04-19 17:09:21 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #8 Ocena: 0

2012-04-19 17:17:39 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

no to faktycznie sie spiesz, zebys zeba nie stracil. sprobuj sie tu umowic i zobaczysz co ci powiedza. jak ci nie bedzie odpowiadalo to co beda chcieli ci zrobic tu, to wtedy polecisz do polski i juz.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #9 Ocena: 0

2012-04-19 17:20:28 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

idz tu najpierw, nie musisz sie godzic na leczenie ktore zaproponuja,, jak nie bedzie Ci pasowalo to pojedziesz do pl,,, tym bardziej ze kontrola nie kosztyje majatek , najwyzej bedziesz 17f w plecy,,, ale mysle ze zalatwisz to tutaj, i bedziesz zadowolony tak jak aga napisala ...... oby

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2012-04-19 17:26:51 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Sniper, podobnie jak w pl, zalezy na kogo trafisz :).
Przypadkiem trafilismy na pobliskiego, angielskiego dentyste (chodzilo tylko o przeglad, ewentualnie skierowanie do ortodonty) i jest ot jeden z lepszych dentystow, jakich mialam okazje spotkac.
Rok temu robil ukruszony zab, biale wypelnienie kompozytowe, dosc silne znieczulenie (wrazenie opadnietej szczeki ;)), za calosc bylo ok.100L (doplata za rodzaj wypelnienia do standartowych 60L leczenia).
Do tej pory bez problemow, bez bolu po ustapieniu znieczulenia, bajka robota, bezstresowo, w milej atmosferze.
Zawsze mozesz wpasc z wizyta, zawsze blizej i chyba taniej niz w Pl :).

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,