MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Konsulat w Manchester - wielki skandal

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 10 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2012-04-11 00:28:06 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-04-11 00:14:45, ManchesterkaB napisał(a):

Oczywiście, zgodzę się, że bardzo dużo zależy od podejścia ludzi.

A ja powiem tylko że dotyczy to ludzi z obu strony "barykady".
Nigdy nie miałem żadnych problemów w konsulatach(Londyn czy Manchester)
Udało mi się załatwiać rzeczy pozornie niemożliwe ale również zdarzyło mi się przyjąć "na klatę" : nie panie Piotrze, musi pan przyjechać z wymaganymi dokumentami jeszcze raz z Liverpoolu do Manchester i niech pan nie przesadza bo daleko pan nie ma:) I co mam psioczyć? nie !! babsztyl(sympatyczny notabene) miał racje.

Zacznijcie umawiać się na spotkania wcześniej aniżeli na trzy tygodnie przed wykupionym lotem, róbcie dobre zdjęcia, umawiajcie się na spotkania a nie wciskajcie bez kolejki i wszystko będzie ok.

No i uśmiechajcie się ...te "baby" tam to są ludzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2012-04-11 00:29:32 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Na krótką metę większość ludzi może pracować intensywniej, ale jeśli tak jest codziennie, to niestety skutkuje to wypaleniem zawodowym, a to powoduje spadek jakości wykonywanej pracy.

Pracuje w sadzie, i czasem (czesciej niz czasem), dostaje akta w domu do zapoznania sie, bo sprawa zaczyna sie rano o 10-ej. Nie interesuje nikogo, ze ja mialam planowany dzien w biurze zapoznac sie z moja sprawa. Mnie interesuje jak najlepsze zareprezentowanie sprawy z punktu widzenia ofiary/wymiaru sprawiedliwosci. Nikogo w sadzie nie interesuje, ze ktos zachorowal/dziecko zle sie poczulo/opiekunka zawiodla, i osoba ktora miala prowadzic sprawe nie jest na sali. Ja staram sie prowadzic sprawe, jakby to byla moja wlasna, z tym samym nastawieniem. To sie nazywa etyka pracy, to jest kwestia priorytetu (nie mojego, ale oczekiwan petenta/ofiary).

Wystarczy postawic sie w miejscu osoby ktorej mamy "sluzyc", osoby ktorej interesow bronimy, czy to w biurze, czy w sklepie.

Niestety, ale z wlasnego doswiadczenia, etyka pracy urzednika czesto myli interes osoby, ktorej bronimy/sluzymy ze zbytnim interesem urzednika w osobiste nie-przepracowanie sie...sprawa musi nabrac wagi "urzedowej"....swoje odczekac.

Jak konsulaty nie moga poradzic sobie z liczba petentow, to albo godziny przyjmowania sa nierealne, albo proces wymaga korekty. Alleluja!!!Eureka!!!
Ada

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #3 Ocena: 0

2012-04-11 02:44:20 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Ada w PL administracji za dużo jeszcze jest "starego" betonu. ogólnie nadal panuje przekonanie "czy się stoi czy się leży, pensja się należy". zmienia się to, fakt ale pomału. musi nastąpić całkowita zmiana pokoleniowa w administracji, petenci muszą zacząć wymagać. jest to długi i złożony proces. my tej zmiany nie dożyjemy ale nasze dzieci na pewno będą miały lżej z pl administracją (jeśli będą jej potrzebować) niż my.

Do góry stronyOffline

irekma

Post #4 Ocena: 0

2012-04-11 06:13:54 (13 lat temu)

irekma

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-04-2012

BRAWOOO Cetnie bym sie z toba napil drinka i podyskutowal o tym bajzlu co nam tfu demokracja czyni pozdrawiam

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2012-04-11 14:13:46 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

ManchesterkaB alez ja sie nawet nie bede starala abys mi uwierzyla. Tak bylo w moim miejscu pracy i tyle. I tak jak pisze Ada - to jest kwestia etyki pracy. Ja do domu papierow nie moglam brac ze wzgledu na poufnosc informacji. Nadgodziny byly na porzadku dziennym. Bardzo czesto nadgodziny, za ktore nie chciano nam placic. Raz do roku wparowywal do mojej instytucji NIK, wtedy skwapliwie pieniadze za nadgodziny nam wyplacano.
Ciekawe dlaczego ja moglam w godzinach pracy przyjmowac petentow, jezdzic na kontrole, wydawac dokumenty, przyjmowac wnioski w ciagu calego czasu pracy, a nie od godziny "Z" do godziny "C".
Zreszta czepiam juz tylko pro forma, bo wlasny paszport odebralam wczoraj.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 11-04-2012 14:15 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

annussia

Post #6 Ocena: 0

2012-04-26 13:56:05 (13 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

do tej pory tylko podczytywalam na temat paszportow, bo paszport i dowod mam i niepotzrebne mi bylo jezdzenie do Manchesteru.
Zdazylo sie jednak, ze paszport mojego meza zaginal, a dowodu niestety nie ma.
Takze i nam przyjdzie sie wybrac do Manchesteru.
Tak jak wszyscy wiedza oczekiwanie na spotkanie to okolo 3 miesiecy plus oczekiwanie na poszport 6 tyg.
Mysle, ze jak wszyscy bedziemy tylko narzekac to za rok okres ten sie jeszcze wydluzy.
Proponuje zrobic oficjalna petycje ze skarga.
Urzad w Manchesterze nie jest po prostu przygotowany na obsluge tylu petentow. Zakre jego dzialan jest podobny a moze i wiekszy od wojewodzkiego w Polsce, gdzie godziny urzedowania sa dluzsze, urzad otwarty jest kazdego dnia a dodatkowo istnieja placowki, ktore tylko przyjmuja wnioski.

Nie znam sie na sprawach komputerowych, ale jesli ktos umialby taka petycje stworzyc on line byloby extra. W przeciwnym razie sprawa na pewno sie nie zmieni.
A mysle ze wiekszosc podpisalaby sie pod tym, bo nigdy niewiadomo co sie moze zdarzyc (przyklad mego meza ktoremu IPS zgubilo paszport!)
Takze komputerowcy do dziela!
bla bla bla...

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-04-26 14:39:26 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tajka

Post #8 Ocena: 0

2012-04-26 14:42:14 (13 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Ja też jestem za!!!
Ja rozumiem że się czeka na wizyte i na paszport ale żeby 3 miesiące czekac na samą wizyte to już przeginka.

Do góry stronyOffline

martoletti85

Post #9 Ocena: 0

2012-04-26 16:03:15 (13 lat temu)

martoletti85

Kobieta

Z nami od: 11-01-2010

ja umawialam sie tydzien temu i mam wizyte na 5 lipca,skandal i jeszcze gozina dokladnie 12.28 i musimy miec wydrukowane potwierdzenienie bo inaczej lipa-nie wpuszcza nas

a powiedzcie mi jak to jest bo tam w formularzu pisze dla ilu osob wizyta wiec ja zaznaczylam ze dla jednej-mojego syna,czy musialam zaznaczyc ze dla 3 czyli rodzicow,bo ja juz zglupialam tak namieszali
Alan 2

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2012-04-26 16:09:51 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-04-26 16:03:15, martoletti85 napisał(a):

a powiedzcie mi jak to jest bo tam w formularzu pisze dla ilu osob wizyta wiec ja zaznaczylam ze dla jednej-mojego syna,czy musialam zaznaczyc ze dla 3 czyli rodzicow,bo ja juz zglupialam tak namieszali

4. Wypełniając formularz należy podać dane osobowe osoby dla której składany będzie wniosek. W przypadku dzieci należy podać dane dziecka a nie rodziców lub opiekunów (1 wniosek = 1 miejsce)

hmmm namieszali?

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,