|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2006-05-08 12:32 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Probowalem zorganizowac polska noc klubowa w zeszlym roku (typu clubbing, a nie ognisko), ale nie bylo chetnych. Mam dostep do klubu-baru w centrum Manchesteru, ktory mozna wynajac co tydzien na przyklad w czwartki wieczorem albo niedziele. Czy moze lepiej zorganizowac cos wokol projekcji filmu polskiego, moze bedzie wiecej chetnych? Chodzi mi o stworzenienie miejsca, w ktorym co tydzien mozna sie spotkac, pogadac, poczytac polskie gazety w milej atmosferze. Taki POSK ale bez zadecia, bardziej naturalny. Nie moge tego oglaszac np przez plakatowanie, bo moga sie zejsc bardzo rozni ludzie i trzeba bedzie zatrudniac ochroniarzy, a im placi sie £15 zagodzine plus VAT, wiec dla baru byloby to nieoplacalne.
Czy myslicie, ze bedzie zainteresowanie? Gdy pytalam ostatnim razem, reacja wahaly sie miedzy: 'pracuje i nie mam czasu' a 'jak dobre d**y przyjda to ja tez' . |
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2006-05-08 12:41 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Spoko fajnie by bylo ale szkoda ze to nie Piątki wieczór tak to bym chętnie wpadla:D
|
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-05-08 13:10 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Niestety zaden klub/bar nie odda piatku albo soboty za darmo. A watpie czy ludzie zechca placic 6-10 £ za wstep, z ktorego moglabym zaplacic wynajem (kluby zadaja £500 do £1500 za piatek/sobote, a w to jest wliczona ochrona, ktora w centrum Manchesteru trzeba miec w weekendy).
|
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2006-05-08 17:52 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
gratuluje odwagi, porywasz sie na cos co raczej nie wypali. wyciagnac rodakow z domu? graniczy chyba raczej z cudem, a o mobilizacji to juz chyba lepiej nie mowic.. wiekszosc zapracowana, albo nie ma czasu. z tego co sie orientuje to najlepszym punktem mobilizacyjnym dla polakow sa msze w polskim kosciele, na ktore zreszta sam chodze
![]() ![]() |
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2006-05-08 22:48 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
NIe dla wszystkich msze sa jakims punktem mobilazycjnych przynajmniej nie dla mnie coz ale poprostu kiepsko tak z czwartku na piatek swietowac chociaz chetnie bym wstapila nawet w czwartek ale dopiero w przyszlym tygodniu....-----> moj mail sonnia24@o2.pl
![]() |
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2006-05-09 20:17 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
To moze jednak niedziela po poludniu/wieczor? Czy, jezeli byloby to powiazane z filmem, jaki polski film moglabym sprowadzic? Raczej chyba nic depresyjnego, czy ktos wie, co sie ukazalo w ciagu ostatnich 6 miesiecy? Byloby ciezko sprowadzac sztuke albo kabaret, bo trzeba ponosic koszty typy przeloty albo hotel. Czy moze wiecie, czy jest tutaj ktos typu w miare znany polski fotograf albo grafik itp, ktoremu moznaby zrobic taka jednodniowa wystawe? Chodzi o taki troche 'pretekst' (w jak najlepszym znaczeniu) zeby ludzie mogli sie zejsc, wypic drinka i pogadac, ale zeby jednoznacznie dac do zrozumienia ze to nie jest jakas 'sciana placzu' gdzie przyjda ludzie zainteresowani jedynie piciem albo podrywem 'polskich d***'. Sorry, ze tak brutalnie to okreslam, ale naprawde bylam swiadkiem bardzo roznych zachowan.
|
Anonim | Post #7 Ocena: 0 2006-05-09 22:22 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Hi again, licze, ze cos wyjdzie z tym spotkaniem. Ostatnio wyszla polska komedia "Hi Way" kabaretu mumio, sprobuje zalatwic. ls777@gazeta.pl
|
Anonim | Post #8 Ocena: 0 2006-05-11 19:49 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Hej! Co do tej imprezy to milo ze ktos pomyslal
![]() ![]() |
Anonim | Post #9 Ocena: 0 2006-05-12 12:50 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Dobra, bede cos organizowala, pierwsza data moze poczatek czerwca? Przemyslalam to i wydaje mi sie ze najlepiej bedzie, jezeli oglaszac bede tylko internetowo i poczta pantoflowa. Nie chce popelniac tego samego bledu i rozdawac zaproszen 'z ulicy', bo roznie mozna trafic. Nawet jezeli przyjdzie tylko 20 osob, a atmosfera bedzie przyjemna, to o wiele lepiej, niz zeby zjawilo sie 200 i skonczylo sie rozroba.
|
kubus | Post #10 Ocena: 0 2006-05-17 23:03 (19 lat temu) |
Z nami od: 03-03-2006 |
tez popieram, zawsze moge przyniec rejs albo misia.
daj jakies namiary |