MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Care assistant

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-05-04 20:31 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Hello!Szukam pracy jako care assistant w uk.Narazie jestem w Polsce (studiuje medycyne) ale w lipcu chce wyjechac do Anglii popracowac 3 miesiace.Wyslalam juz ok 30 maili do roznych firm i domow opieki w uk, ktore szukaja pracownikow, ale odpisuja mi z negatywna odpowiedzia, bo nie chca zatrudniac ludzi tylko na sezon :( Czy ktos tez jest/byl w takiej sytuacji?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-05-04 22:42 (19 lat temu)

Anonim

hi, postanowilem Ci pomoc i troche oswiecic. po pierwsze jak szukasz pracy z polski w uk - to nie mowi sie, ze tylko na 2-3 m-ce. powinnac mowic, ze zamierzasz osiedlic sie tutaj, rodzic dzieci itddd. pozatym tyle jest tutejszych polakow, ze z pewnoscia nie chce im sie zaprzatac glowy Twoimi aplikacjami z Polski, bo z pewnoscia maja ze 2 torby aplikacji. ponadto jak nie masz tzw. insurance number, home office, konta w banku to juz katastrofa. jedyny ratunek dla Ciebie, to albo zalatwiac sobie przez jakas agencje z Polski, albo najlepiej miec znajomych ktorzy juz tu sa i zalatwia Ci ta praca. W kazdym badz razie nie zrazaj sie i walcz, do odwaznych swiat nalezy! pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-05-05 19:23 (19 lat temu)

Anonim

Dzieki za rade.Walczyc bede na pewno,bo tak szybko sie nie poddaje :) NIN na szczescie mam bo 2 lata temu pracowalam w knajpie w Chichester,gorzej z kontem bankowym :/ Mialam wtedy problem zeby je zalozyc. Co do sciemniania pracodawcom o moim czasie pobytu w Anglii, mam watpliwosci :/ Jesli w umowie bede miala okreslony termin np. 6 miesiecy, to nie bede mogla jej podpisac, a jechac do pracy, w ostatniej chwili rezygnowac i zostac na lodzie mi sie nie usmiecha :/ W ofertach pracy dla care assistants zwykle jest napisane, ze chodzi o prace stala. Czy mozna negocjowac o podpisanie umowy na czas nieokreslony? Ryzykowne jest pojechac do UK z nastawieniem ze uda sie podpisac taka umowe a potem po 3 miesiacach sciemnic, ze z powodu spraw rodzinnych musze "niestety" wrocic do Polski.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,