MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zmiany w limitach papierosów

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 3 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-02-22 23:15:10 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Zależy co masz w walizkach, jak masz, albo jak im podchodzisz pod tym typowego przemytnika to cię biorą na bok ;)

tak było zawsze, czasami mniej, czasami bardziej... a teraz to przecież każda walizka prześwietlona więc co za problem, wiedzą dokładnie co masz w torbie podręcznej i w walizce, wcale nie muszą być aż takimi specami psychologi i zachowań nie werbenowatych, choć powiem wam że ktyoś kto jest przeszkolony to człowieka ktory ma coś na sumieniu wyłapuje jak by świeciło się nad nim, światełko.
inaczej się zachowuje, inaczej nawet idzie.

Ale teraz podstawa to prześwietlenie.
A Niemcy to w ogóle zrobili sobie sport narodowy, jak widzą tablice z UK reg, i mają czas to nie omieszkają sprawdzić.
Kolega z Berlina mi mówił że Berlin się chwalił w lokalnej prasie ze na wyłapanych przemytnikach miasto nieźle zarobiło w zeszłym roku, bo jak złapią w landzie należącym do miasta to część z uzyskanej klary zostaje w skarbcu miasta/ landu.
Więc motywują policję do współpracy z celnikami
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

ziomalki

Post #2 Ocena: 0

2012-03-21 13:13:20 (13 lat temu)

ziomalki

Mężczyzna

Z nami od: 21-03-2012

Hej! Tydzień temu przywiozłem 64 kartony, 40 w głównym i 24 w podręcznym. Wiem dużo ale kumpel mówił że on podobne ilości przewozi i ok. Mój bagaż wyjechał ostatni i już wiedziałem co mnie czeka. Celnicy zaprosili mnie do środka i przetrzepali bagaże. Mnóstwo pytań ale po około 1,5h puścili mnie z fajkami. Twierdziłem stanowczo że to na mój użytek, i pare jako prezent. Rzekomo ma mi to wystarczyć na rok bo powiedziałem że wcześniej sie do pl nie wybieram. Ostrzegli że mogą przyjechać mnie sprawdzić czy mam nadal te fajki. Pytanie. Czy komuś zdażyła się podobna sytuacja i czy faktycznie sprawdzają? Dzięki za odp

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #3 Ocena: 0

2012-03-21 14:05:33 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2012-03-21 13:13:20, ziomalki napisał(a):
Hej! Tydzień temu przywiozłem 64 kartony, 40 w głównym i 24 w podręcznym. Wiem dużo ale kumpel mówił że on podobne ilości przewozi i ok. Mój bagaż wyjechał ostatni i już wiedziałem co mnie czeka. Celnicy zaprosili mnie do środka i przetrzepali bagaże. Mnóstwo pytań ale po około 1,5h puścili mnie z fajkami. Twierdziłem stanowczo że to na mój użytek, i pare jako prezent. Rzekomo ma mi to wystarczyć na rok bo powiedziałem że wcześniej sie do pl nie wybieram. Ostrzegli że mogą przyjechać mnie sprawdzić czy mam nadal te fajki. Pytanie. Czy komuś zdażyła się podobna sytuacja i czy faktycznie sprawdzają? Dzięki za odp

moga przyjechac sprawdzic. od tego sa. pozatym jesli naprawde bedziesz w ciagu roku probowal jeszcze cos przewiezc, napewno maja cie w systemie i napewno sprawdza, z tym sie licz.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-03-21 15:04:08 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kalamutka

Post #5 Ocena: 0

2012-03-21 16:05:52 (13 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

to ja jeszcze raz zapytam, jadę z mężem do Anglii, będziey jechali samochodem to ile mozemy legalnie wwieźdź papierosów?

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2012-03-21 16:11:15 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Do Anglii na własny użytek ile chcecie, natomiast jeśli jedziecie przez Niemcy to po 4 kartony na głowę.

Do góry stronyOffline

kalamutka

Post #7 Ocena: 0

2012-03-21 16:16:18 (13 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

właśnie jedziemy przez Nemcy,dzięki wielkie za pomoc:)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2012-03-21 16:22:29 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-03-21 16:16:18, kalamutka napisał(a):
właśnie jedziemy przez Nemcy,dzięki wielkie za pomoc:)

No to bym nie ryzykował za dużo. Niemcy niestety kasują równo jak złapią.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-03-21 18:05:56 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Mam znajomą celniczke na Lotnisku, na getwick, dziś chwilę pogadaliśmy na ten temat.
Mało ze walizki są prześwietlane przed wylotem, wyrywkowo sprawdzane, to oni mają po prostu wytypowane loty w których szczególnie szukają przemytu, Lwów, Kraków itd itd

A co do niemców, to w jakiejś Lokalnej gazecie pod Berlinem, Berlińska policja chwaliła się że wysoki stopień wykrywalności przestępstw zawdzięczają własnie przemytowi papierosów, cel jest bardzo prosty, łapiesz "anglika" i masz jajko niespodziankę .
Statystyki lecą w górę.
Tym łatwym sposobem polacy mają swój znaczny w kład w podniesienie płac i extra premii niemieckiej policji.

Cytat:

2012-03-21 16:11:15, Dwunasty napisał(a):
Do Anglii na własny użytek ile chcecie, natomiast jeśli jedziecie przez Niemcy to po 4 kartony na głowę.

Ojj już nie jest ile się chce
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2012-03-21 18:39:58 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-03-21 18:05:56, krakn napisał(a):

Cytat:

2012-03-21 16:11:15, Dwunasty napisał(a):

Ojj już nie jest ile się chce

nic się w tej kwestii nie zmieniło oprócz zmniejszenia ilości przy której będziesz przepytywany i ewentualnie odnotowany.
Kiedyś to było 3200 a teraz 800 bez żadnych pytań. Jeśli masz więcej musisz przekonać urzędnika ze to na własny użytek i tyle.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,