MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dyskusja o odpowiedziach Policji

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2011-06-01 00:06:33 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

U mnie pod domem tlukla sie grupka pijanych malolatow. Zadzwonilem po policje to nie skonczylem rozmawiac a radiowoz przejechal ulica i pognal za gowniarzeria. Nie wiem czy to byly 3 minuty. Rozmowa toczyla sie jeszcze jakies 5. Narzekac na Policje nie moge.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

poziomka26

Post #2 Ocena: 0

2011-06-01 01:47:58 (14 lat temu)

poziomka26

Kobieta

Z nami od: 09-01-2009

ja zadowolana nie jestem , powybijali mi szyby w samochodzie , zorientowałam sie na następny dzień , wiedzialam dobrze kto to zroobił .. mialam nawet na poczcie glosowej wiadomosc , ktora brzmiala zebym uciekala z domu niestety odsluchalam ja juz po tym jak szyb nie mialam .. policja przyjechala .. hm .. popytala sasiadow.. i to tyle nawet nie odsluchali mojej poczty .. zadzwonili tylko do tej osoby ktora powiedzialam ,ze podejrzewam oczywiscie sie wyparl .. a byl to ktos kto nie dawno wyszedl z wiezienia wlasnie za jakies grozenie dziewczyny, wiem ,ze swiadkow naocznych nie mialam , ale uwazam ,ze smy , poczta glosowa tez jakimis dowodami byly i przynajmniej nalezalo te osoby wezwac na komende a tak to ja zostalam bez samochodu a oni chodza i sie ciesza

Do góry stronyOffline

frecia

Post #3 Ocena: 0

2011-06-01 08:22:43 (14 lat temu)

frecia

Kobieta

Z nami od: 07-12-2010

Cytat:

2011-05-31 21:32:27, andzia1303 napisał(a):
Dzieki Hail za poprowadzenie;-)

Moj temat
Bylam rok temu glownym swiadkiem ciezkiego bicia malego dziecka,policja przyjechala w ciagu ok 3 min ,rozmowa telefoniczna z nimi o wiiiieeeele dluzej.

A teraz mam pytanko ,niedawno bylam swiadkiem obrzucania kamieniami dwoch starszych pan z domu starcow,90-letnie panie zatrzymaly mnie i prosily o pomoc,zanim sie obejrzalam dzieciaki ok 10-12 lat zwialy,wracajac zauwazylam je i zatrzymalam samochod i powiedzialam ze jesli raz zobacze ze rzucaja w panie zadzwonie na policje ,a oni zaczeli mnie wyzywac i sie tylko smieli,od tamtej pory wala mi ciagle w drzwi i uciekaja,rodzice nie zwracaja im uwagi,jesli zglosze na policje co policja zrobi w takim przypadku malolatom.

ciekawosc bardzo mnie zrzera

Kolezanka w innej dzielnicy ma lepszych sasiadow -malolatow,podpalaja jej kosze w jej ogrodku,rozwalaja co rusz nowo postawiony plot,policja kazala JEJ sie wyprowadzic w inna dzielnice,bo po standarcie jaki maja w domu to ja stac:-Y

to pytanie do was
bo jak ja bym byla w PL takiego gowniarza zlapalabym za szrapety wytargala "DELIKATNIE "za uszy i by wiecej sie nie pokazal,a tu im bardziej zwracasz im uwage tym bardziej zadzieraja,kpia z ciebie,bo wiedza ze nic im nie mozna zrobic,kolezanka moja powiedziala ze ma CCTV i pokaze wszystko policji ,to jeszcze bardziej zaczeli jej dokuczac,i czakeli az zadzwoni na policje:-Y

a pozniej dziwic sie ze w UK populany zwierz to amstaff,wyjdziesz z takim na spacerek to wszyscy grzeczni sa

na policje mozna zglosic jako antysocial behaviour, chyba ze jest poruszony watek narodowosci etc wtedy mozna by podciagnac pod hate crime - jezeli jest to esate councilowy skontaktowac sie z councilem podac numer sprawy z policji. mozesz rowzniez pojsc na PACT meeting i zglosic to jako priorytet w twojej dzilnicy wtedy policja ma obowiazek do szybszej reakcji na incydent.

Do góry stronyOffline

Greater_Manches

Post #4 Ocena: 0

2011-06-01 09:52:41 (14 lat temu)

Greater_Manchester_Police

Kobieta

Z nami od: 13-05-2011

Rozmowa z osoba ktora odebrala zgloszenie 999/112 rzeczywiscie trwa kilka minut, ale ma na celu zgromadzenie niezbednych informacji. Juz po kilku pierwszych zdaniach dyspozytor zwykle wie, czy dane zgloszenie nosi charakter Stopnia 1 i jesli tak, to w trakcie rozmowy juz wysyla patrol na miejsce zdarzenia. Nie czekamy, az polaczenie telefoniczne sie skonczy. W przypadku gdy jest to Stopien 1, patrol wysylany jest natychmiast, a rola dyspozytora jest dalsze zbieranie informacji, ktore nastepnie przekazywane sa oficerom jadacym na miejsce zdarzenia.
Podsumowujac, jesli polaczenie trwa 10 minut, nie oznacza to, ze patrol zostanie wyslany dopiero po 10 minutach.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

frecia

Post #5 Ocena: 0

2011-06-01 15:48:21 (14 lat temu)

frecia

Kobieta

tak tylko nikt nie mowi ze czas dotarcia radiowozu zalezy rowniez od tego jakimi zasobami ludzkimi dysponuje policja w momencie zgloszenia i realnie rzecz ujmujac w dzielnicach gdzie liczba policjantow zostala ograniczona, na przyjazd w przypadku stopnia pierwszego mozna czekac nawet do godziny.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-06-01 16:40:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-06-01 18:30:28 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vinga028

Post #8 Ocena: 0

2011-06-01 18:30:28 (14 lat temu)

vinga028

Kobieta

Z nami od: 07-06-2009

Cytat:

2011-06-01 16:40:08, joannna napisał(a):
Frecia a jakie konsekwencje poniosa dzieci ??,my tez mielismy taki przypadek ze 4-5 dzieci(okolo 10-12lat) uszkodzila nam auto,,siadali na masce, dachu itd.
Wiedzieli ze ja ich widze ,nagralam nawet filmik ,policja przyjechala spisala wszystko nawet to ze mi grozili ze mnie zabija,zglosilismy w naszym counsilu ,i nic na tym sie wszystko skonczylo ,dzieci nadal niszcza czyjes mienie,ostatio popychali staruszka az ktos zadzwonil na policje ,policja byla...i na tym sie skonczylo,co czy oni nie ponosza zadnej winy nie ma kar ??
Dodam ze mama tych dzieci nie radzi sobie z nimi wychowuje je sama.

joannna a moze porozmawiaj z tą kobietą

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-06-01 22:16:35 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

frecia

Post #10 Ocena: 0

2011-06-02 09:26:46 (14 lat temu)

frecia

Kobieta

joanna - jezeli jest to lokal councilowy nalezy porozmawiac z councilem co zostalo zrobione w waszej sprawie ze obawiasz sie o zycie swoje i swojej rodziny etc. dzieciakom generalnie nic nie zrobia, moga jedynie nadac im status asbo. To co council moze zrobic to usunac ich z dzielnic. do tego powiedzialas ze zglosilas sprawe na policje - dowiedz sie czy sprawa zostala zamknieta. coucil nie bedzie nic mogl zrobic do momentu zakonczenia sledztwa. co do szkody na samochodzie - mozecie im wytoczyc proces cywilny tylko. do tego jezeli bylo zgloszenie na policje, wasz lokany PCSO powien z taka rodzina rozmawiac jak rowzniez ostrzec o ewentualnej eksmisji. my mileismy podobna sprawe z dzieciakiem ok 11 lat - zglosilismy do councila, na policje i rodzina juz nie mieszka na naszej dzielnicy. jezeli masz jakies pytania pisz na prv.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,