Str 6 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-05-08 16:06:47 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Netta6 | Post #2 Ocena: 0 2011-05-08 16:42:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Przypomniała mi się właśnie pewna historia z przed około dwóch lat. Leciałam z synem z Luton do Warszawy. Po odprawie bagażu kręciliśmy się po lotnisku i w pewnym momencie zauważyłam, że przygląda nam się chłopak. Kiedy zorientował się, że i ja mu się przyglądam podszedł do nas i poprosił nas o pomoc w oddaniu bagażu i pokierowaniu go dalej bo on zupełnie nie wie co ma robić, gdzie iść i co mówić a w dodatku nie zna za grosz angielskiego. Okazało się, że chłopak dopiero co skończył czternaście lat. Rodzice wysłali go z Polski do wujka do Anglii na 2 tygodnie ferii. To był jego drugi lot samolotem. Pierwszy odbył do wujka a teraz wraca do domu. Pytam się, go gdzie jest jego wujek? Dlaczego z nim nie wszedł i mu nie pomógł zdać bagażu i nie pokazał gdzie ma się dalej udać?
To co usłyszałam powaliło mnie z nóg. Cytuję: "Bo mój wujek powiedział mi, że jak tu przyleciał to również nie znał języka, nie miał tu znajomych i mimo wszystko musiał sobie radzić sam, więc ja też muszę i wysadził mnie pod lotniskiem na parkingu a sam wrócił do domu bo nie chciał płacić za parking" No mnie włosy dęba stanęły mimo, że miałam je spięte. Oczywiście zdaliśmy jego bagaż. Poszliśmy z nim na górę i pokazaliśmy gdzie co i jak włącznie z odprowadzeniem do właściwego gate. Niestety nie lecieliśmy tym samym samolotem. |
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2011-05-08 17:57:09 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-05-08 15:44:46, Vivienne napisał(a): Ada, jesli nie nie jest to tajemnica, czy mozesz napisac jaki % pedofli to osoby, ktore pracowaly zawodowo z dziecmi (np. nauczyciele, opiekunowie). Jakby poszukac, to pewnie jest gdzies to zanotowane, bo kadzy kto przewija sie przez sad jest gdzies zanotowany (plec, jezyk, zawod, albo jego brak etc etc). Z praktyki, mialam do czynienia tylko z marna liczba osob o niskim wyksztalceniu i braku zawodu (ale to nie znaczy, ze to jest regula, tak mi sie poprostu trafilo). Prawnik, lekarze, nauczyciel, opiekun (np zajec pozaszkolnych), jedna babcia (procent kobiet oskarzonych o przestepstwa seksualne jest duzo nizszy niz mezczyzn, ale na to sklada sie wiele faktow, niektore, traktowane jako swiadek, byly praktycznie powiazane, ale rowniez ofiarami przemocy domowej np). Akurat przestepstwa seksualne nie sa wylacznoscia zadnej grupy spolecznej, brak wyksztalcenia, czy stabilizacji finansowej/zawodowej/rodzinnej nie ma takiego znaczenia jak np w przypadku przywlaszczenia wlasnosci.
Ada
|
alex_ola | Post #4 Ocena: 0 2011-05-08 18:33:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2011 Skąd: manchester |
tyle ze koszt przewyzszy potencjalny moj lot w 2 str. ale sprawdze jeszcze raz, dziekuje
|
wielbicielka | Post #5 Ocena: 0 2011-05-08 18:42:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
A autobus? Wiem ze to dluga podroz ale dzieci lepiej znosza niz dorosli
|
|
|
alex_ola | Post #6 Ocena: 0 2011-05-08 19:14:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2011 Skąd: manchester |
tak, mialam taka mozliwosc z kolezanka ze szkoly corki i jej babcia ale znow osoba z mojej rodziny uwaza, ze to meczarnia dla dziecka i nie moge tej opcji brac pod uwage. Prosze mi wierzyc, ze nie chodzi mi o oszczednosc, przeczytalam taki zazut, nie moge latac z bardziej powaznych wzgledow. Latwo kogos oceniac, prawda?
|
wielbicielka | Post #7 Ocena: 0 2011-05-08 19:21:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Ile dzieci maja lat? Mojej znajomej corki przyjechaly autobusem i wrocily nim wiek dziewczynek 7 i 12 lat. Dla nich to byla frajda, byly zadowolone
|
Vivienne | Post #8 Ocena: 0 2011-05-08 19:31:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat: 2011-05-08 19:14:50, alex_ola napisał(a): tak, mialam taka mozliwosc z kolezanka ze szkoly corki i jej babcia ale znow osoba z mojej rodziny uwaza, ze to meczarnia dla dziecka i nie moge tej opcji brac pod uwage. Prosze mi wierzyc, ze nie chodzi mi o oszczednosc, przeczytalam taki zazut, nie moge latac z bardziej powaznych wzgledow. Latwo kogos oceniac, prawda? Nie, nie chodzi o to, zeby zarzucic Ci brak uczuc matczynych. Po prostu szalencow i psychopatow na tym swiecie nie brakuje. I uwierz mi, za tydzien lece do Polski, jesli Twoje dzieci lecialyby tym samym lotem, na pewno odezwalabym sie do Ciebie, wlasnie zeby zapewnic im bezpieczenstwo. Nawet moglabym przedstawic Ci moj sprawdzony CR. |
Dwunasty | Post #9 Ocena: 0 2011-05-08 19:36:45 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-05-08 19:14:50, alex_ola napisał(a): Prosze mi wierzyc, ze nie chodzi mi o oszczednosc, przeczytalam taki zazut, nie moge latac z bardziej powaznych wzgledow. Cytat: 2011-05-08 14:00:33, alex_ola napisał(a): , z reszta koszta by byly podobne gdybym to ja z nimi leciala w te i wewte. Cytat: 2011-05-08 19:14:50, alex_ola napisał(a): Latwo kogos oceniac, prawda? Bardzo łatwo. I tutaj moja ocena: Nie zważając na bezpieczeństwo swoich dzieci chciałaś znaleźć kogoś kto za parę funtów podejmie się opieki i weźmie odpowiedzialność za Twoje dzieci . Nie wierze iż nie masz kogoś kto po te dzieci mógłby przylecieć, no ale fakt to kosztuje. A jak już nie ma rzeczywiście innego wyjścia to przemyśl opcje o której pisała Ania . |
radzik77 | Post #10 Ocena: 0 2011-05-08 20:07:19 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
6 sierpnia lece z Luton do Wawy jesli pasuje to moge pomoc - nieodplatnie
zeby nie bylo lece do Polski zabrac wlasne dzieci na wakacje do UK - mnie niestety nie minie dodatkowy przelot tam i z powrotem |