MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Studia w manchesterze

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

meryczery

Post #1 Ocena: 0

2011-02-18 09:46:57 (14 lat temu)

meryczery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2010

dziekuje wam bardzo za wszelkie wypowiedzi:)
Daliscie mi do myslenia;)
O studiach myslałam w kontekście dalszego rozwoje bo w PL mam tylko licencjata i nie ukrywam ze chciałąbym mgr:)
Dzieki że mnie nie skrytykowaliście tylko posłuzyliście dobrą radą:)
Pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marriola

Post #2 Ocena: 0

2011-03-02 15:08:00 (14 lat temu)

marriola

Kobieta

Z nami od: 02-03-2011

Czesc ;D szukam ludzi zamierzajacych zaczac studia w tym roku w manchesterze. czy są tu jacys? :DD

Do góry stronyOffline

Monika31lat

Post #3 Ocena: 0

2011-03-02 19:12:57 (14 lat temu)

Monika31lat

Kobieta

Z nami od: 24-01-2011

Studia EWSPIa ijuz nie istnieją , teraz proponuja tylko e learning i pan BM bardzo do tego zachęca.W tym roku twierdzili , ze zglosilo się tylko 18 osób.A ludzie powlplacali kase i ani widu , ani slychu.Zadnej legitymacxji nawet nie dostali.
Ani razu nie odbyly sie zajęcia
Dodam , ze teraz wchodząc na elerning , musisz podpisac umowe , i takie tam , co jest bardzo niekorzystne dla studenta.
I wten wlasnie sposob postepowania , zmusil mnie do dostania sie na angielskie studia ,bardzo polecam.

Do góry stronyOffline

aggiex

Post #4 Ocena: 0

2011-03-06 08:48:35 (14 lat temu)

aggiex

Kobieta

Z nami od: 29-11-2009

Cytat:

2011-02-15 09:57:23, karjo1 napisał(a):
To majac taka okazje na nauke jezyka, chocby dlatego warto usiasc nad kursem do egzaminu akademickiego.
A papier po tutejszych szkolach wyzej ceniony i na miejscu i w Pl ;).
Pomijajac, ze tansza edukacja i poziom wyzszy.

Gdzie jest tańsza edukacja? Studiowałam w Polsce i studiowałam tutaj i nigdy nie zdażyło mi się zapłacić w Polsce 15 000 zł za rok studiów. Czyżby coś się zmieniło w kraju?

Do góry stronyOffline

aggiex

Post #5 Ocena: 0

2011-03-06 08:57:04 (14 lat temu)

aggiex

Kobieta

Ja uważam, że bez sensu jest poszukiwac polskiego kierunku. Przypuszczam, że większość kierunków ma coś takiego jak foundation year, gdzie chodzisz na zajęcia związane z kierunkiem, który wybrałaś oraz szkolisz język, by móc póżniej w miarę swobodnie posługiwać się nim na studiach. Mam znajomego, który zrobił foundation year na kierunku artystycznym oraz koleżankę, która robi coś związanego ze środowiskiem, zatem przyuszczam, że inne kierunki także mają taki rok wstępny. Trzeba się dowiedzieć. Rok taki jest o wiele tańszy od samych studiów, a dodatkowo wprowadza w to, czego możesz spodziewać się dalej na zajęciach.

Ja bym poza tym zainwestowała w zajęcia z prywatnym nauczycielem bądź zapisała się na zajęcia przygotowujące do IELTS-a, który i tak musisz zdac jeśli chcesz studiować. Wydaje mi się, że na zajęciach prywatnych czy też w niewielkiej grupie łatwiej jest się nauczyć, bo nauczyciel koncentruje się na tobie i na twoich potrzebach, widzi na co powinnaś zwrócić uwagę i może dopasować zajęcia do twoich potrzeb. Znam taką osobę, ale nie będę robiła reklamy, bo jeszcze mi posta usuną. Jeśli jesteś zainteresowana to napisz na priva albo na maila: golden.macaw@yahoo.co.uk

Do góry stronyOffline

aggiex

Post #6 Ocena: 0

2011-03-06 09:03:03 (14 lat temu)

aggiex

Kobieta

Nie wydaje mi się także, by to, że studiujesz na uczelni zagranicznej miało znaczyć, że poziom będzie o wiele wyższy. Nie zgadzam się. Ja skończyłam undergraduate course na Manchesterskim Uniwersytecie i uważam, że zajęcia pozostawiały wiele do życzenia. Był to kierunek językowy i dla osób, które umiały ponad poziom nie było możliwości rozwoju. Nikt nie interesował się tym, że część osób (niewielka wprawdzie, ale zawsze) nudziła się na zajęciach. Nie byłam zadowolona z pomocy, jaką uzyskałam, a raczej z jej braku i dlatego wybierając kierunek studiów mgr nie kierowałam się pod żadnym względem tym, na jakiej jest on uczelni, a raczej tym, jakie informacje mogę uzyskać od wykładowców, co jest na stronie uczelni itd. Być może na tych znanych uczelniach panuje przekonanie, że skoro są popularne to nie muszą zabiegać o studentów, bo w końcu i tak cieszą się zainteresowaniem? Nie wiem. Ja takie niestety wrażenie odniosłam :/

Do góry stronyOffline

aggiex

Post #7 Ocena: 0

2011-03-06 09:04:54 (14 lat temu)

aggiex

Kobieta

Cytat:

2011-03-02 15:08:00, marriola napisał(a):
Czesc ;D szukam ludzi zamierzajacych zaczac studia w tym roku w manchesterze. czy są tu jacys? :DD

tak, ja jestem :) skończyłam undergraduate, chcę zacząć postgraduate.

Do góry stronyOffline

wasylkarol

Post #8 Ocena: 0

2011-03-10 16:24:27 (14 lat temu)

wasylkarol

Mężczyzna

Z nami od: 10-03-2011

Studiowanie na polskiej uczelni odradzam.Ja zapisałem się na ewspia,na prawo,zapłaciłem jakieś 600 funtów,wpisowe i czesne za semestr.Ani razu zajęciasię nie odbyły.kasa przepadła.a pan bartosz maj studentów ma serdecznie w d..ie.
polecam angielskie uczelnie

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,