MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

SZUKAM PRACY

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-02-18 12:46 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

W LIPCU PRZYJEZDZAM Z KOLEZANKA DO ANGLI SZUKAMY PRACY NA 3 MIESIACE JESTESMY STUDENTKAMI PEDAGOGIKI KULTUROZNAWCZEJ JESLI MASZ OFERTE LUB WIESZ GDZIE JA ZNALESC PISZ:pina61@wp.pl POZDRAWIAM

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

hombre

Post #2 Ocena: 0

2006-02-18 12:56 (19 lat temu)

hombre

Z nami od: 01-02-2006

Czemu do Anglii? Tu juz jest tak duzo Polakow, ze niewielki masz szanse na znalezienie jakiejkolwiek roboty. O ile wiem, pare nastepnych krajow otwiera rynek pracy dla nas. Nie lepiej tam sprobowac? To chyba lepsze wyjscie - byc jedna z pierwszych? Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-02-22 17:05 (19 lat temu)

Anonim

Nie radze wam poniewaz tu w Manchester jest juz tak ciasno ze niema szns a po drugie jesli nie macie insurance No to nie macie szans o innych wymogach nie wspomne Jesli macie ochote na wakacje w parku lub pod kosciolem to zapraszam pozdrawiam a to moj adres
tedy1@vp.pl
chetnie odpowiem na wasze pytania bo pewnie macie ich duzo

Do góry stronyOffline

bartek77

Post #4 Ocena: 0

2006-02-27 14:27 (19 lat temu)

bartek77

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-01-2006

Nie piszcie,że w Manchester'ze jest już ciasno. Na 2,5 mln miasto nie ma już w ogóle pracy? Czy tam nie ma przemysłu,restauracji ani hoteli? Czy nikt nie potrzebuje ludzi na budowy,bo jest już przesyt?
I kto z nowoprzyjezdnych posiada NIN?! Pracodawca musi wydać wpierw temporary NIN aby zatrudnić nową osobę. Składa się on z daty urodzenia i określenia płci i jest już wszystko OK.
Czemu Wy tak straszycie przed przyjazdem do Manchesteru? Czyżby w Szkocji było lepiej?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

evi-m

Post #5 Ocena: 0

2006-03-03 17:59 (19 lat temu)

evi-m

Z nami od: 07-05-2005

Cytat:

27-02-2006, Anonim wrote:
Nie piszcie,że w Manchester'ze jest już ciasno. Na 2,5 mln miasto nie ma już w ogóle pracy? Czy tam nie ma przemysłu,restauracji ani hoteli? Czy nikt nie potrzebuje ludzi na budowy,bo jest już przesyt?
I kto z nowoprzyjezdnych posiada NIN?! Pracodawca musi wydać wpierw temporary NIN aby zatrudnić nową osobę. Składa się on z daty urodzenia i określenia płci i jest już wszystko OK.
Czemu Wy tak straszycie przed przyjazdem do Manchesteru? Czyżby w Szkocji było lepiej?

Jeśli myślisz, że tu jest tyle pracy - zawsze możesz tu przyjechać i sam się przekonasz. Już nawet niektóre agencje pośredniczące w załatwianiu pracy wymagają NIN... Z pracą jest naprawdę ciężko, a naszych rodaków spotkasz pod każdym Job Centre, w agencjach, sklepach autobusach, na ulicach - jednym słowem wszędzie. Znam takich którzy od początku stycznia szukają pracy - i niestety jakoś im się nie udaje. To smutne, ale torzeczywistość.
evi

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2006-03-15 16:32 (19 lat temu)

Anonim

lepiej pozostan w Szkocji i rob swoje czyli kolysaj jaja owca
i nie mieszaj w glowach tym co sie wachaja bo pofakcie zostaje tylko lawka w parku ja znam taki przypadki z ubieglych lat
pzdrawiam tedy1
me me me me em me me me !!!!!!!

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7 Ocena: 0

2006-03-16 01:22 (19 lat temu)

Anonim

Manchester, to po Londynie 2-gie skupisko Polaków, nie wiadomo juz kto na ulicy jest - a kto nie jest Polakiem. Nie wiem jak tam u Ciebie w Szkocji, ale z tego co sie dobrze orientuje to nikt za bardzo na te tereny sie nie wybiera; bo, a to pogoda, daleko wszedzie, i miasta nie sa tak rozwiniete jak w srodku anglii i na poludniu. Ja w Manchesterze jestem juz od 2 lat, takze cos na ten temat wiem. Dobrze, ze przyjechalem w dobrym czasie, dlatego teraz zamiast siedziec na lawce jestem kierownikiem. Powodzenia.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8 Ocena: 0

2006-03-22 17:36 (19 lat temu)

Anonim

powinienes choc troche wspolczuc kolesia ktorzy przyjechali troszke pozniej
Wielce szanowny Panie kierowniku od wspomnianej lawki dzieli nas wszystkich tylko jeden krok jeski rozumiesz co do ciebie mowie mam nadzieje ze slyszales utwor...... Martyny Jakubowicz
jesli nie to serdecznie polecam wysluchaj i wyciagnij wnioski bo to czy siedzisz na lawce czy jestes "kierownikiem" nie zalezy od czasu w jakim sie tu zajawiles tylko od tego czy jestes dobry czy nie, czy masz kwalifikacje czynie itp
pozdrawiam
bliski przyjaciel FREDA

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9 Ocena: 0

2006-03-31 09:09 (19 lat temu)

Anonim

Hej STUDENTKI !!! Dlaczego nie probujecie zalatwic sobie pracy przez studenckie agencje zalatwiajace sezonowa prace ???
Zaoszczedzicie sporo pieniedzy na wycieczke w ciemno... ;-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #10 Ocena: 0

2006-03-31 14:33 (19 lat temu)

Anonim

NIN nie jest wymagany, wystarczy sie przejsc do job center i sprawdzic przepisy, albo poprosic od nich aby wydali taki glejcik, ze nie jest wymagane przy szukaniu pracy, jezeli pracodawca wymaga od was tzn ze "lekko" wszystko naciaga i potem wspolpraca nie bedzie najlepsza. poza tym wiadomo, ze agencje zeruja i zabieraja lwia czesc wynagrodzenia, ci co nie znaja jezyka sa popychadlami. niestety taka jest prawda

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,