MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z 17 letnim synem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 5 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autor65

Post #1 Ocena: 0

2010-11-04 22:27:25 (15 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Polacy? Polki? dajcie spokoj..prosze
jak zwykle
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

elizaglasgow

Post #2 Ocena: 0

2010-11-04 22:28:54 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Nie musisz ze mna dyskutowac, nie prosilam ciebie nawet o to.Nie prosilam o tlumaczenia.Przykre jest dla mnie to co przeczytalam i tyle.Nie mow tez,ze nie mam rozumu, mam i potrafie z niego korzystac.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-11-04 22:32:05 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #4 Ocena: 0

2010-11-04 22:38:07 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Babcie sa od pomocy, dorazniej nie od"zajmowania sie" dziecmi.Ja bynajmniej tak uwazam.To sa moje dzieci, nie mojej matki.Ona juz swoje odchowala, tak jak ja jej pomagam, doraznie, tak ona pomaga mnie, ale nie wychowuje moich synow, ja to robie.Leonka, zeby kupic dziecku Wifi, czy komorke nie trzeba byc zagorzalym materialista, tutaj przesadzilas.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2010-11-04 22:40:05 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Eliza- ja mam chlopcow w podobnym wieku i jak moje poprzedniczki podobne problemy-

i podobnie jak leonka twardo synowi powiedzialam po tym jak zostawil szkole ze albo praca i wynajmuje sobie pokoj na miescie albo powrot do szkoly-

i uwierz chodzilam do szkoly, do psychologa, rozmowy rozmowy rozmowy
syn mial powyzej 16 lat i tutaj w swietle prawa jest juz sam odpowiedzialny za siebie

syn polakomiony o pieniadze wybral prace i pokoj na miescie, dostal nauczke od zycia, stwierdzil ze jednak praca to nie jest to tak fajnie z boku wyglada gdy zarobione pieniadze trzeba w wieksziosci na rachunki oplacic, jak nie ma nikogo ktoby obiad ugotowal, popral posprzatal,
wrocil do domu i szkoly, zaczal tez prace part time

teraz po wakacjach uczy sie full time w college- ma swoj flat,jest niezalezny odemnie i jak m owi do pracy mu sie nie spieszy na full time,
od malego dzieciom wpajam ze utrzymuje je do dnia kiedy sie ucza- koniec nauki -- bye bye z domku i nie obchodzi mnie czy to sie komus podoba czy nie- bratowa nawet wydarla sie na mnie ze wyrzucam dziecko z domu bo nie mam na nie benefitow, ale nie o pieniadze mi chodzi tylko by pokazac synowi ze niestety na tym siecie nie ma nic za darmo a i ja wiecznie zyc nie bede,

drugi dzis ponad 16 latek widzac co starszy przezyl do pracy sie nie spieszy- uczy sie full time w college, dodatkowo ma part-time prace, a ze ostatnio nabral ochoty na podskakiwanie mi to i rozmowy z psychologiem mamy -

inna sprawa w mojej pracy 70% to nastolatkowie w wieku 16-20 lat ktorzy mieszkaja samodzielnie, potrafia sie utrzymac, riobia kursy w college, prawa jazdy , kupuja skutery, auta za swoje pieniadze, a kazde dziecko ktore u nas pracuje oddaje rodzicom jesli z nimi wciaz mieszka czesc swoich dochodow na oplaty itp

Zeby mi 18-latek siedzial w z d,,pa w domu a ja kolo niego latala- ja tez mam zycie, prace a skoro ma glowe na karku niech sie uczy- nie to Bozia dala dwie raczki zdrowe- do roboty
A jak chory do lekarza i kropka.
Moze tylko dodam ze zadne z moich chlopakow nie wplatalo sie w jakies ciemne sprawki, zadnych wykroczen po za jednym mandatem 30f ktory starszy placil sam za siebie za chyba rzucanie papierka na chodnik albo niedopalka.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

elizaglasgow

Post #6 Ocena: 0

2010-11-04 22:42:00 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Nie twierdze tez, ze tylko szczera rozmowa wszystko rozwiaze.Mowilam o kontakcie z psychologiem.Tam nalezy szukac pomocy, tam mozna znalezc rozwiazanie, tam pomoga podjac dalsze kroki, wspolnie z dzieckiem.

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #7 Ocena: 0

2010-11-04 22:44:34 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Ale tutaj mowa o 17 latku, ktory nic nie umie, nie zna jezyka i o prawie 16 latce.Traktujecie swoje dzieci jak dorosle osoby a one nimi jeszcze nie sa.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2010-11-04 22:46:53 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2010-11-04 22:25:18, elizaglasgow napisał(a):
Nie jestem zlosliwa, ale przerazona.Nie wierze, ze ludzie sa do tego zdolni, zeby w ogole tak mowic.Ja rozumiem, ze trzeba miec fundusze na utrzymanie dziecka, ale sa pewne granice, nie widze powodu, zeby stawiac dobra materialne nad dzieckiem.
Leonka, dziwi mnie w ogole twoje stwierdzenie, ze "matka twoja nie kwapila sie do dalszego-czyli juz to robila- wychowania wnuka", badz, co badz twojego dziecka.
Nie przyszloby mi do glowy tak napisac, w zyciu.Kwapienie sie?Co to w ogole oznacza, w przypadku babci?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>elizaglasgow</i> 04-11-2010 22:26 ]

co do babci- mi tesciowa jasno na poczatku mojego malzenstwa- JA SWOJE DZIECIAKI ODCHOWALAM SAMA, TERAZ TWOJA KOLEJ
I nie bylo ze boli- jak bylam w pracy musialam nianie/przedszkole oplacac, nawet gdy ona siedziala w domu
Fakt kiedy byla potrzebna bo np ktores z dzieci bylo w szpitalu a ja nigdy dziecka nie zostawialam w szpitalu bez opieki, zajmowala sie innymi pozostalymi, lub kiedy ja bylam w szpitalu lub mialam wazny egzamin

owszem czasem dzieci zostawaly u babci na noc ale to bylo cos w rodzaju prezentu, tylko tak bez okazji
nawet na wesela , sylwestra nie liczylam ze zostanie mi z nimi- ona swoje odchowala i teraz jehj pora na zabawe

i przyznaje ona ma racje, teraz jej pora odpoczynku a kolej jej dzieci by sia nia zajac,
Dzis to samo powtarzam moim dzieciom, nianki to ze mnie nie zrobia,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

elizaglasgow

Post #9 Ocena: 0

2010-11-04 22:47:23 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Nie mozna porownywac waszych dzieci z tutejsza mlodzieza.Oni znajda doskonale j.angielski, potrafia, jak chca poszukac szkoly, znalezc pracy, im jest latwiej sie odnalezc.Zyja tutaj od zawsze, nie zostani wyrwani od przyjaciol, rodziny, wlasnego podworka.To troche niepowazne...I wciaz te pieniadze...

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-11-04 22:49:43 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,