MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dziecko 3 letnie w szkole i nauczyciel

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-10-08 14:36:06 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Aguska05

Post #2 Ocena: 0

2010-10-08 14:37:49 (15 lat temu)

Aguska05

Kobieta

Z nami od: 07-01-2008

Cytat:

2010-10-08 13:39:26, konto usunięte napisał(a):
Bogna - ze mnie - W TAKI SOPOSOB - na sile robiono Polke. Przez 10 lat zylam na rozdrozu. Nie bede sie rozpisywac kiedy i w jakim celu moi szaleni rodzice wrocili do kraju. Nie bede tez pisac jak dlugo w Polsce mieszkalam. Z wlasnego doswiadczenia powiem ci, ze nie ma nic gorszego dla dziecka niz zycie w jednym kraju ze swiadomoscia z innego kraju. Kiedys spytalam moja mame to w koncu KIM ja jestem? Otrzymalam odpowiedz Polka - i zostalam zaprowadzona do polskiej szkolki. Inne dziewczynki bawily sie, chodzily na sanki, narty - a ja - siedzialam w tej szkolce. Takie chcesz zycie dac swojemu dziecku? Wybacz - ja nie. Moje dziecko zna historie polski, duzo o niej w domu rozmawiamy, zna aktualne problemy polski - bo tez o nich rozmawiamy. Ale nic na sile. Ani w jedna ani w druga strone.

Wiesz jak opisuje siebie z tamtych czasow? Rozdarta sosna, bo rzeczywiscie tak okrakiem na tym swiecie zylam. Uwierz mi - nic milego. Uwazam, ze moi rodzice odebrali mi czesc dziecinstwa. Uwazalam tak wtedy i uwazam tak teraz. I chocbys nie wiem co pisala - ja wiem swoje. WIEM, bo to przezylam. Moze dlatego tak sie upieram nad nauka jezyka, moze dlatego tak sie upieram, aby dziecko zylo wsrod angielskich rowiesnikow na zasadzie partnerstwa w kazdej dziedzinie zycia.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Beata1111</i> 08-10-2010 13:49 ]

tylko jedno cisnie mi sie na usta

TOTALNA BZDURA!!!!!!

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-10-08 14:37:51 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #4 Ocena: 0

2010-10-08 15:19:28 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Odnosnie szkol sobotnich, powtorze za kolezanka, ktora przerabiala to na wlasnej skorze. Mieszkala z rodzicami w Grecji, soboty spedzala w polskiej szkole i mimo tego, ze juz jest dorosla osoba wciaz wspomina je jak kare. Przez dlugi okres czasu nie rozumiala dlaczego musi chodzic do szkoly 6 dni w tygodniu.
Obecnie mowi plynnie w 4 jezykach polskim, angielskim, greckim i hiszpanskim. Sobotnia szkole uwaza za strate czasu, bo wszystkich jezykow uczyla sie w taki sam sposob.

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #5 Ocena: 0

2010-10-08 16:35:21 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2010-10-08 14:37:49, Aguska05 napisał(a):
Cytat:

Bogna - ze mnie - W TAKI SOPOSOB - na sile robiono Polke. Przez 10 lat zylam na rozdrozu. Nie bede sie rozpisywac kiedy i w jakim celu moi szaleni rodzice wrocili do kraju. Nie bede tez pisac jak dlugo w Polsce mieszkalam. Z wlasnego doswiadczenia powiem ci, ze nie ma nic gorszego dla dziecka niz zycie w jednym kraju ze swiadomoscia z innego kraju. Kiedys spytalam moja mame to w koncu KIM ja jestem? Otrzymalam odpowiedz Polka - i zostalam zaprowadzona do polskiej szkolki. Inne dziewczynki bawily sie, chodzily na sanki, narty - a ja - siedzialam w tej szkolce. Takie chcesz zycie dac swojemu dziecku? Wybacz - ja nie. Moje dziecko zna historie polski, duzo o niej w domu rozmawiamy, zna aktualne problemy polski - bo tez o nich rozmawiamy. Ale nic na sile. Ani w jedna ani w druga strone.

Wiesz jak opisuje siebie z tamtych czasow? Rozdarta sosna, bo rzeczywiscie tak okrakiem na tym swiecie zylam. Uwierz mi - nic milego. Uwazam, ze moi rodzice odebrali mi czesc dziecinstwa. Uwazalam tak wtedy i uwazam tak teraz. I chocbys nie wiem co pisala - ja wiem swoje. WIEM, bo to przezylam. Moze dlatego tak sie upieram nad nauka jezyka, moze dlatego tak sie upieram, aby dziecko zylo wsrod angielskich rowiesnikow na zasadzie partnerstwa w kazdej dziedzinie zycia.

TOTALNA BZDURA!!!!!!

Dlaczego totalna bzdura? Wiesz lepiej jak czuła się Beata, co myślała i co uważa teraz?

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-10-08 17:37:36 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-10-08 17:40:32 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #8 Ocena: 0

2010-10-08 17:52:03 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2010-10-08 17:37:36, Bestia napisał(a):
Cytat:

2010-10-08 16:35:21, Mieszko napisał(a):
Cytat:

2010-10-08 14:37:49, Aguska05 napisał(a):
Cytat:

TOTALNA BZDURA!!!!!!

Dlaczego totalna bzdura? Wiesz lepiej jak czuła się Beata, co myślała i co uważa teraz?

Czemu bzdura?
Rowniez moj syn chodzi do polskiej szkoly a znim 400 innych dzieci. Fakt w zimie nie zjezdzja z gorki ale szkola nie trwa caly dzien, raptem 3 godziny, w tym jest jeszcze zabawa dla najmlodszych. Syn nigdy nie narzekal, no moze poza wczesnym wstawaniem. Beata zawsze musialas robic to co inne dzieci ze masz taki zal do rodzicow?

Chodzi o, moim zdaniem, prostą sprawę: Beata111 opisuje swoje własne odczucia, przemyślenia i przeżycia. Podkreślam jeszcze raz - SWOJE WŁASNE. Więc nie są to bzdury, bo ona tak właśnie to odbiera. Być może taka Aguska05, czy jak jej tam miałaby zupełnie inne wrażenia. A np. jakaś Petronela 007 jeszcze inaczej by swoje przeżycia określała.
Bzdurą są autorytatywne stwierdzenia nawiedzonych Agusiek05, które są święcie przekonane, że każdy kto inaczej odbiera świat i ma inne zdanie mówi bzdury totalne.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-10-08 17:55:55 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-10-08 17:58:47 (15 lat temu)