Str 7 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-10-08 13:39:26 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
BOGNA35 | Post #2 Ocena: 0 2010-10-08 13:48:32 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-02-2010 Skąd: POOLE |
ja nie pisałam o wkuwaniu jakims chodzi o podstawowe rzeczy -umiejetnosc czytania,ortografi,.....to sa zajecia raz w tyg 3godzinki a nie jakas mordercza dodatkowa nauka.
|
Post #3 Ocena: 0 2010-10-08 13:50:49 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
BOGNA35 | Post #4 Ocena: 0 2010-10-08 14:00:14 (15 lat temu) |
bo pisałas ze inne dziewczynki chodziły na sanki a ty wkuwałas .pisze ze to zaden nakład czasowy -nikt jej nie zabiera czasu -ona sama wie (tak ja wychowujemy)ze warto by cos wiecej wiedziała na temat Polski BO W ang,szkole niewiele o niej sie dowie albo tj ostatnio dowiedziała sie ze az tak bardzo anglia wsławiła sie w pomoc polsce w 2wojnie swiatowej -bzdury kompletne -trzeba to sprostowac corce zaraz i to własnie polska szkoła jej w tym pomoze
|
Post #5 Ocena: 0 2010-10-08 14:01:41 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
BOGNA35 | Post #6 Ocena: 0 2010-10-08 14:01:59 (15 lat temu) |
sory nie wkuwałas tylko cie tam zaprowadzono
|
Post #7 Ocena: 0 2010-10-08 14:09:32 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-10-08 14:15:50 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nedieee | Post #9 Ocena: 0 2010-10-08 14:21:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2008 Skąd: Londyn |
zgadazam sie w 100% z dudzia, dunia i bogna.
Moja jest jeszcze za mala na to ale mam sisotry ktore jak tu przyjechaly miala 5 lat rzucone na goraca wode zaczely year 1 teraz sa w 2 i powiem ze nie bylo wcale tak zle mialy duza pomoc od nauczyciel;ek dodatkowo dostaly swoja nauczycielke ktora im pomagala z jezykiem ang. w tej chwili w ich szkole znajduje sie polska szkola rodzice placa nauczycielce £2 od dziecka za lecjie i tak w poniedzialek zostaja po szkole do 5 i lubia ja bardzo. To jest dobre wyjscie dla rodzicow nie musza ich zawozic w soboty. Dodam ze nigdy sie nei skarrzyly ze nie rozumieja co pani od nich mowi. "Radocha największa na świecie jest nie z bogactwa a z tego że żyjesz jak chcesz ......mam załoge co płynie i miłośc też : )"
|
littleflower | Post #10 Ocena: 0 2010-10-08 14:30:05 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ja moze dodam cos od siebie-
pracuje w nursery 3 dni w tyg- dopiero zaczelam i wciaz sie jeszcze ucze- ale nigdy ani rodzic ani wychowawca nie zwrocil mi uwagi gdy biore placzace dziecko i przytulam, lub biore za reke, one robia tak samo mam w grupie chlopca ktory nie rozumie ang, na prosbe wychowawcy mowie do niego proste pojedyncze wyrazy ale w dwoch jezykach np sit-siadaj, watch-patrz by kojarzylo znaczenia- wychowawcy tez ucza sie - sa naprawde wspaniali co do toalety, u nas sa ankiety, rodzice powinni porozmawiac z wychowawca, dzieci sa obserwowane - sa rozmowy z nimi by wykryc na ile sa samodzielnie , na ile im potrzeba pomocy i jaka droga do nich trafic dzieci sa uczone samodzielnosci- wiec czasem po prostu moze zdazyc sie wypadek - jak kazdemu- nam przeciez tez zdarza sie ubrudzic- stluc szklanke itp prawda, My dzieci przebieramy- nie wiem jak jest w razie W bo niemialam tej sytuacji albo wszystkie dzieci potrafia zadbac o siebie w toalecie, Jedno chce przekazac jeszcze- dzieci 3 letnie naprawde duzo potrafia i bardzo duzo chlona, Moja corka bardzom pozno zaczela mowic w wogole majac 4 lata tylko pojedyncze slowa i to niewyraznie, rozmawiac wczesniej z nauczycielami w innych szkolach doradzili mi jedno- nic na sile a po ang tylko podstawowe slowa - mam nie uczyc nic wiecej- bo sama majac zly akcent wpoje to dziecku a potem trudno to wykorzenic ono sie nauczy i jest tak- rozmawiamy po polsku w domu, mamy tylko ang tv a ze z ang nie ma juz problemow wiekszych a zaczyna sie z polskim chce zainstalowac Polska TV tez, chce i zamierzam zostac w tym kraju ale chce by moje dziecko mialo kontakt z babcia , i rodzina w PL, a nie moge od nich oczekiwac by uczyli sie po angielsku jesli chca rozmawiac z moim dzieckiem- to moj obowiazek jest by utrwalic te wiezi - skoro ja zdecydowalam o rozlace, Dunia porozmawial z nauczycielem- jesli taka jest polityka tego przedszkola moze lepiej przepisac niz niepotrzebnie stresowac dziecko rozumiem ze jest strach przed ,, zlym dotykiem,, ale powinny tez byc jakies granice "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|