MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dziecko 3 letnie w szkole i nauczyciel

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dunia29

Post #1 Ocena: 0

2010-10-07 14:40:03 (15 lat temu)

dunia29

Kobieta

Z nami od: 14-11-2007

Witam
Chciałam się poradzić jak to jest w szkole 3 latka .
Miałam przykry przypadek ze swoją córcią.
Poszła do szkoły i zrobiła kupcie w majtki a nauczycielka zamiast ją wytrzec to zamkneła ją w toalecie i zadzwonili do mnie zebym przyjechała.
Zajeło mi to 15 minut bo nie mieszkam daleko od szkoły ,ale zaszokował mnie widok dziecka.
Mała zamknięta w toalecie,łezki w oczkach ,dupcia,nóżki itd wszystko obrobione a jedyne co kazali to małej sciągnąc rejtuzki i majteczki.
Jak zobaczyłam ze dziecko nawet pupy nie ma podtartej to byłam w szoku.Mała zamknieta az 15 minut i nie wiedziała dlaczego bo nie rozumie co do niej mówią po angielsku.Przyszłam,małą wytarłam,zabrałam i w domu wykąpałam .Na drugi dzien zapytałam nauczycielki ze moje dziecko miało wczoraj problem to dlaczego nie pomogła jej tylko zamkneła ją na 15 minut w toalecie a jakbym nie przyszła to by siedziała 30 minut do zakonczenia szkoły.
Nauczycielka odpowiedziała mi ze nie mogą dziecka dotykac bo sa to miejsca intymne i mogą za to wyleciec.Jak zapytałam czy jak dziecko zrobi kupcie na sedes to kto dupcie podetrze to odpowiedziała ze dzwonią po rodzica.Dla mnie to jest paranoja.Od dnia tego zdazenia mineło 2 dni szkolne a dzisiaj leci trzeci dzien.Mała w pierwszym dniu wróciła zasikana,wczoraj po nią poszłam to miała ciuszki zasikane w reklamówce a ją przebrali w jakies ciuchy,dzisiaj nie wiem jak bedzie ale z góry dałam córki ciuszki na przebranie.
W domu nie mam z nia problemów i do toalety chodzi normalnie,tylko woła żeby ktos z nią poszedł.
Myslę że Ona teraz boi się isc sama bo ze znowu zostanie zamknięta.Proszę mi powiedziec czy nauczyciel ma racje co to sprawy wytarcia dupci czy nie.Ja uwazam ze nauczyciel zle zrobił bo nie chciało mu się bawic w gówienku to lepiej było zadzwonić po rodzica :(
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2010-10-07 14:44:11 (15 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Przykro mi. Nauczycielka ma racje. Nie maja prawa dotknac dziecka, co za tym idzie, nie moga podcierac pupy.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-10-07 14:47:32 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #4 Ocena: 0

2010-10-07 14:51:39 (15 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Watpie aby dogadanie sie co do wycierania pupy bylo mozliwe.
W wiekszosci szkol, zanim przyjma malucha do szkoly,nauczycielki przeprowadzaja wywiad z rodzicem/cami celem okreslenia zachowania dziecka a takze jego stopnia usamodzielnienia.
W szkole moich dzieci,bylo jasno przedstawione,ze dziecko w tych czynnosciach musi byc 100% samodzielne.

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #5 Ocena: 0

2010-10-07 14:53:12 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

A to Anglia właśnie...
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2010-10-07 14:54:01 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

koniokrad

Post #7 Ocena: 0

2010-10-07 14:54:42 (15 lat temu)

koniokrad

Mężczyzna

Z nami od: 28-04-2010

Z tym dotykaniem uczniów tak już tu jest. I nie chodzi tylko o molestowanie. Jeśli uczniowie się np biją to nauczyciel też nie może ich rozdzielić bo obowiązuje zasada "zero dotyku".

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-10-07 14:57:53 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #9 Ocena: 0

2010-10-07 15:02:00 (15 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Bea-nie mam pojecia,jak oni wtedy to rozwiazuja. Choc pamietam,ze jedna dziewczynka byla puszczana w pieluchach, a mama dzien,w dzien przynosila suche ubranka i nastepna pieluche w razie wypadku...
Jeszcze raz powtorze - nauczycielka nie ma prawa dotykac dziecka, zwlaszcza w miejscach intymnych.
A kwestia wycierania pupy - wybacz,ale moim zdaniem to rola matki, aby dziecko tego nauczyc, a nie "szokowac" sie,ze nauczycielka tego nie zrobila za nas,badz nie pomogla.
Doskonale rozumiem,ze moga sie zdarzyc takie rzeczy, ale to wlasnie my-rodzice od tego jestesmy aby dziecku pokazac/powiedziec, co sie robi w takich sytuacjach.

Do góry stronyOffline

dunia29

Post #10 Ocena: 0

2010-10-07 15:10:52 (15 lat temu)

dunia29

Kobieta

Z nami od: 14-11-2007

Dziecko ma tylko 3 latka więc nie wymagajmy nie wiadomo czego.Jedne dzieci sa takie a drugie inne.Wiadomo ze takie dziecko więcej podetrze paluszkami a reszte zostanie i pózniej odparzenia.Dziecko w domu nie ma problemów a problemów a w szkole nawet siku teraz nie chce isc zrobić.

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,