Str 2 z 6 |
|
---|---|
gucio603 | Post #1 Ocena: 0 2010-08-09 19:04:32 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-03-2010 Skąd: manchester |
dzieki wielkie
|
stokrotka8888 | Post #2 Ocena: 0 2010-08-09 20:10:20 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: stockport |
Cytat: 2010-08-09 17:02:35, Richmond napisał(a): Ja ostatnio przywiozlam swoje domowe wyroby sprzed paru lat. Niestety nie przywiozlam gasiorkow do dalszych produkcji. Moze tez wybiore sie do Wilkinsona w takim razie, skoro maja wszystko co niezbedne. Tylko z czego teraz zrobic wino, pod koniec sierpnia? O tej porze roku moja babcia robila winko z głogu i dzikiej róży. Pyszne ![]() ![]() |
midian25 | Post #3 Ocena: 0 2010-08-09 20:27:41 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Czemu głóg lepszy po przymrozkach?
Bo słodszy. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
stokrotka8888 | Post #4 Ocena: 0 2010-08-09 20:40:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: stockport |
Aaaaa....No widzisz, nie wiem czemu jakoś nigdy nie pytałam. Po prostu wiedzialam ze trzeba czekac do przymrozków, jak sama robilam.
|
midian25 | Post #5 Ocena: 0 2010-08-09 20:44:25 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Moja babcia też robiła wino z głogu i zawsze tłumaczyła,że jak zbierac na wino,to tylko po przymrozkach ma lepszy smak,staje się słodszy,co korzystnie wpływa na fermentację.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2010-08-09 20:49:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Przejde sie na rynek w Kingston i zobacze co tam maja w hurcie, jakie owoce. Wino malinowe robilam w przeszlosci i bylo bardzo dobre.
Carpe diem.
|
midian25 | Post #7 Ocena: 0 2010-08-09 20:51:17 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja zastanawiam się nad kupnem aparatury do piwa,znajomy podobno widział coś takiego w Wilkinsonie,w Polsce widziałam w sklepie ogrodniczym i ciekawi mnie jakie piwko by z tego wyszło?
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2010-08-09 20:55:32 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
To jak juz narobiliscie i mi ochoty na wino, moze ktos poda jakies proporcje jak robic. Moja rodzinka kiedys robila wino, ale ja swoja role tylko do degustacji ograniczalam, a jak juz pytalam, to w trakcie degustacji, i nic z tego nie pamietam.
Moj maz opowiadal, ze kiedys robil wino, ale albo jego pamiec jest zawodna, albo te jego sposoby ciut dziwnie mi wygladaja, a mnie sie jeszcze na drugi swiat nie spieszy tak strasznie.... ![]() Dostepu do owocow nie brakuje, wina robic jeszcze nie probowalam, moze odnajde nowy talent..... ![]()
Ada
|
staryznajomy | Post #9 Ocena: 0 2010-08-09 21:01:09 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
nie pijam win ale teraz jest jeżyna -sama fermentuje ale na start mozna dodać drożdży.zaczyna się dzika roża.przy tutejszych rowach i krzakach tego pelno.Glogi za chwilę ale faktycznie po mrozach jest słodszy i lepiej osdtaje od pestki.zaraz będzie też jarzębina którą można zalać spirytusem-jest co wypić i zjeść
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
staryznajomy | Post #10 Ocena: 0 2010-08-09 21:04:46 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-08-09 20:51:17, midian25 napisał(a): Ja zastanawiam się nad kupnem aparatury do piwa,znajomy podobno widział coś takiego w Wilkinsonie,w Polsce widziałam w sklepie ogrodniczym i ciekawi mnie jakie piwko by z tego wyszło? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 09-08-2010 21:15 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|