MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdzie mieszkac w Manchesterze

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malinka222

Post #1 Ocena: 0

2011-05-06 18:42:03 (14 lat temu)

malinka222

Z nami od: 09-04-2007

Zgadzam się z Grabką.Ja obecnie mieszkam na Levenshulme na strzeżonym osiedlu.Na początku czyli jakiś 5 lat temu było super,ale teraz to mieszkają tu praktycznie sami Pakistanie(jak zresztą w całym Levenshulme).Większość na benefitach z 3,4 dzieci.Jest strasznie głośno.Obecznie szukamy czegoś w Stockport,chodzi o domek z ogródkiem,bo mamy małe dziecko.Może wiecie gdzie w Stockporcie jest najlepiej.Z tego co wiem to Bramhall i Hazel Grove są super.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-05-07 12:26:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dadido

Post #3 Ocena: 0

2011-05-07 13:48:31 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Najlepiej szukać sobie miejsca zamieszkania bliżaj pracy albo z dobrym dojazdem do pracy. Wiem cos na ten temat, ponieważ zmieniłam pracę i przez to mam wielkie kłopoty by dostać się do niej,jak miałam samochód było ok !..ale jak się zepsuł pojawił się problem.Powiem ogólnie najlepiej jest mieszkać w dzielnicach gdzie jest najmniej zmiksowanym narodowości wtedy jest spokojniej. Ja mieszkam właściwie w Sale bardzo blisko centrum .Stąd jest dobry dojazd do Centrum i na Trafford Centre.Dzielnica jest bardzo spokojna większość to anglicy i z tego tytułu jest troszke drożej,niż gdzie indziej...samo Sale to piękne małe miasteczko i bardzo spokojne ,jest też z tego co wiem dużo domów do wynajęcia w pobliżu Sale ja właśnie mieszkam w pobliżu mamy dobrych sąsiadów i bardzo spokojnych to wlaśnie anglicy..raz jak zostawiłam zapalone światło w samochodzie to zaraz przybiegli o tym poinformować ;-)
Salford naprawdę odradzam...już lepiej Stockport jeśli nie Sale ;-)
Denton jest najdalej od centrum.

[ Ostatnio edytowany przez: dadido 07-05-2011 13:51 ]

W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

oliwia2004

Post #4 Ocena: 0

2011-05-11 10:15:18 (14 lat temu)

oliwia2004

Z nami od: 01-01-1970

Witam serdecznie, jeszcze jestem tu "nowa", i dopiero zaczynam niestety poszukiwania pracy - niewiem czy cos z tego wyjdzie.... marzenia i checi są ale wykonania narazie brak :(
Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć jak latwo bądź trodno dostać się na ten rynek z np. licencją pośrednika w obrocie nieruchomościami (bo to aktualnie robię w Polsce) ...

pozdrawiam ciepło i miło by było zobaczyć tu jakąś odpowiedź.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-05-11 10:38:37 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stokrotka8888

Post #6 Ocena: 0

2011-05-11 19:14:00 (14 lat temu)

stokrotka8888

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-05-11 10:15:18, oliwia2004 napisał(a):
Witam serdecznie, jeszcze jestem tu "nowa", i dopiero zaczynam niestety poszukiwania pracy - niewiem czy cos z tego wyjdzie.... marzenia i checi są ale wykonania narazie brak :(
Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć jak latwo bądź trodno dostać się na ten rynek z np. licencją pośrednika w obrocie nieruchomościami (bo to aktualnie robię w Polsce) ...

pozdrawiam ciepło i miło by było zobaczyć tu jakąś odpowiedź.

Z tego co wiem, niektore agencje mieszkanowe zatrudniaja Polakow, bo tez wiele jest polskich klientow ktorzy maja problemy z jezykiem angielskim. Np. znienawidzony przeze mnie Harvey Scott (znienawidziny jako klient, wiec Ciebie to nie dotyczy:-]). Masz licencje i doswiadczenie, wiec na pewno masz jakies szanse. Ale napewno jest wazne czy potrafisz plynnie porozumiec sie po angielsku. Najlepiej pooszukaj takich agencji na sieci, i albo zloz podania on-line jak sa oferty, albo jesli juz tu jestes warto przejsz sie osobiscie i popytac.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

oliwia2004

Post #7 Ocena: 0

2011-05-12 08:33:20 (14 lat temu)

oliwia2004

Z nami od: 01-01-1970

Bardzo dziękuję za cenne dla mnie informacje
Co prawda jeszcze mnie "tam" nie ma ale mam nadzieję że niedługo będę ...

Pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2011-05-12 12:22:21 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2011-05-07 13:48:31, dadido napisał(a):
Najlepiej szukać sobie miejsca zamieszkania bliżaj pracy albo z dobrym dojazdem do pracy. Wiem cos na ten temat, ponieważ zmieniłam pracę i przez to mam wielkie kłopoty by dostać się do niej,jak miałam samochód było ok !..ale jak się zepsuł pojawił się problem.Powiem ogólnie najlepiej jest mieszkać w dzielnicach gdzie jest najmniej zmiksowanym narodowości wtedy jest spokojniej. Ja mieszkam właściwie w Sale bardzo blisko centrum .Stąd jest dobry dojazd do Centrum i na Trafford Centre.Dzielnica jest bardzo spokojna większość to anglicy i z tego tytułu jest troszke drożej,niż gdzie indziej...samo Sale to piękne małe miasteczko i bardzo spokojne ,jest też z tego co wiem dużo domów do wynajęcia w pobliżu Sale ja właśnie mieszkam w pobliżu mamy dobrych sąsiadów i bardzo spokojnych to wlaśnie anglicy..raz jak zostawiłam zapalone światło w samochodzie to zaraz przybiegli o tym poinformować ;-)
Salford naprawdę odradzam...już lepiej Stockport jeśli nie Sale ;-)
Denton jest najdalej od centrum.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>dadido</i> 07-05-2011 13:51 ]

Sale jest OK, w większosci. Ze spektakularnych rabunków przypomina mi się obrobienie Machedy w jego własnym domu,kiedy grał w United.
Ostatnia na południe dzielnica w Trafford, należąca do postocodów na M. Dalej na południe już Cheshire. Czyli blisko matecznika białej cywilizacji. No i przy Metrolniku, dobra komunikacja. Niezłe sklepy i knajpy, do których można wejsć nie będąc tubylcem.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

oM91Anglia

Post #9 Ocena: 0

2011-07-01 10:22:15 (14 lat temu)

oM91Anglia

Mężczyzna

Z nami od: 01-07-2011

Witajcie.

Razem z moją Dziewczyną i dwójką znajomych wybieramy się do Manchesteru popracować. Ze znalezieniem samej pracy nie ma problemu, znacznie gorzej jest w przypadku mieszkania. I tutaj prośba do wszystkich; gdyby ktokolwiek wynajmował mieszkanie, lub dom dla 4 osób - 2 par - ( w ostateczności 2 pokoje, z tymże muszą być one w jednym mieszkaniu / domu ) w granicach 140 £ na tydzień, albo też znał kogoś, kto ma taką możliwość, bardzo proszę o kontakt pod numerem telefonu - +48 501 143 445 - lub adresem Mail - Ostrowski.91@GMail.Com.

Pozdrawiam, Michał.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-08-06 19:43:26 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »