Str 3 z 4 |
|
---|---|
malinka222 | Post #1 Ocena: 0 2011-05-06 18:42:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-04-2007 |
Zgadzam się z Grabką.Ja obecnie mieszkam na Levenshulme na strzeżonym osiedlu.Na początku czyli jakiś 5 lat temu było super,ale teraz to mieszkają tu praktycznie sami Pakistanie(jak zresztą w całym Levenshulme).Większość na benefitach z 3,4 dzieci.Jest strasznie głośno.Obecznie szukamy czegoś w Stockport,chodzi o domek z ogródkiem,bo mamy małe dziecko.Może wiecie gdzie w Stockporcie jest najlepiej.Z tego co wiem to Bramhall i Hazel Grove są super.
|
Post #2 Ocena: 0 2011-05-07 12:26:34 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
dadido | Post #3 Ocena: 0 2011-05-07 13:48:31 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-12-2007 Skąd: Manchester |
Najlepiej szukać sobie miejsca zamieszkania bliżaj pracy albo z dobrym dojazdem do pracy. Wiem cos na ten temat, ponieważ zmieniłam pracę i przez to mam wielkie kłopoty by dostać się do niej,jak miałam samochód było ok !..ale jak się zepsuł pojawił się problem.Powiem ogólnie najlepiej jest mieszkać w dzielnicach gdzie jest najmniej zmiksowanym narodowości wtedy jest spokojniej. Ja mieszkam właściwie w Sale bardzo blisko centrum .Stąd jest dobry dojazd do Centrum i na Trafford Centre.Dzielnica jest bardzo spokojna większość to anglicy i z tego tytułu jest troszke drożej,niż gdzie indziej...samo Sale to piękne małe miasteczko i bardzo spokojne ,jest też z tego co wiem dużo domów do wynajęcia w pobliżu Sale ja właśnie mieszkam w pobliżu mamy dobrych sąsiadów i bardzo spokojnych to wlaśnie anglicy..raz jak zostawiłam zapalone światło w samochodzie to zaraz przybiegli o tym poinformować
![]() Salford naprawdę odradzam...już lepiej Stockport jeśli nie Sale ![]() Denton jest najdalej od centrum. [ Ostatnio edytowany przez: dadido 07-05-2011 13:51 ] W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...
|
oliwia2004 | Post #4 Ocena: 0 2011-05-11 10:15:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Witam serdecznie, jeszcze jestem tu "nowa", i dopiero zaczynam niestety poszukiwania pracy - niewiem czy cos z tego wyjdzie.... marzenia i checi są ale wykonania narazie brak
![]() Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć jak latwo bądź trodno dostać się na ten rynek z np. licencją pośrednika w obrocie nieruchomościami (bo to aktualnie robię w Polsce) ... pozdrawiam ciepło i miło by było zobaczyć tu jakąś odpowiedź. |
Post #5 Ocena: 0 2011-05-11 10:38:37 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
stokrotka8888 | Post #6 Ocena: 0 2011-05-11 19:14:00 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: stockport |
Cytat: 2011-05-11 10:15:18, oliwia2004 napisał(a): Witam serdecznie, jeszcze jestem tu "nowa", i dopiero zaczynam niestety poszukiwania pracy - niewiem czy cos z tego wyjdzie.... marzenia i checi są ale wykonania narazie brak ![]() Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć jak latwo bądź trodno dostać się na ten rynek z np. licencją pośrednika w obrocie nieruchomościami (bo to aktualnie robię w Polsce) ... pozdrawiam ciepło i miło by było zobaczyć tu jakąś odpowiedź. Z tego co wiem, niektore agencje mieszkanowe zatrudniaja Polakow, bo tez wiele jest polskich klientow ktorzy maja problemy z jezykiem angielskim. Np. znienawidzony przeze mnie Harvey Scott (znienawidziny jako klient, wiec Ciebie to nie dotyczy ![]() Pozdrawiam |
oliwia2004 | Post #7 Ocena: 0 2011-05-12 08:33:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Bardzo dziękuję za cenne dla mnie informacje
Co prawda jeszcze mnie "tam" nie ma ale mam nadzieję że niedługo będę ... Pozdrawiam serdecznie |
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2011-05-12 12:22:21 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2011-05-07 13:48:31, dadido napisał(a): Najlepiej szukać sobie miejsca zamieszkania bliżaj pracy albo z dobrym dojazdem do pracy. Wiem cos na ten temat, ponieważ zmieniłam pracę i przez to mam wielkie kłopoty by dostać się do niej,jak miałam samochód było ok !..ale jak się zepsuł pojawił się problem.Powiem ogólnie najlepiej jest mieszkać w dzielnicach gdzie jest najmniej zmiksowanym narodowości wtedy jest spokojniej. Ja mieszkam właściwie w Sale bardzo blisko centrum .Stąd jest dobry dojazd do Centrum i na Trafford Centre.Dzielnica jest bardzo spokojna większość to anglicy i z tego tytułu jest troszke drożej,niż gdzie indziej...samo Sale to piękne małe miasteczko i bardzo spokojne ,jest też z tego co wiem dużo domów do wynajęcia w pobliżu Sale ja właśnie mieszkam w pobliżu mamy dobrych sąsiadów i bardzo spokojnych to wlaśnie anglicy..raz jak zostawiłam zapalone światło w samochodzie to zaraz przybiegli o tym poinformować ![]() Salford naprawdę odradzam...już lepiej Stockport jeśli nie Sale ![]() Denton jest najdalej od centrum. [ Ostatnio edytowany przez: <i>dadido</i> 07-05-2011 13:51 ] Sale jest OK, w większosci. Ze spektakularnych rabunków przypomina mi się obrobienie Machedy w jego własnym domu,kiedy grał w United. Ostatnia na południe dzielnica w Trafford, należąca do postocodów na M. Dalej na południe już Cheshire. Czyli blisko matecznika białej cywilizacji. No i przy Metrolniku, dobra komunikacja. Niezłe sklepy i knajpy, do których można wejsć nie będąc tubylcem. |
oM91Anglia | Post #9 Ocena: 0 2011-07-01 10:22:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2011 Skąd: Manchester |
Witajcie.
Razem z moją Dziewczyną i dwójką znajomych wybieramy się do Manchesteru popracować. Ze znalezieniem samej pracy nie ma problemu, znacznie gorzej jest w przypadku mieszkania. I tutaj prośba do wszystkich; gdyby ktokolwiek wynajmował mieszkanie, lub dom dla 4 osób - 2 par - ( w ostateczności 2 pokoje, z tymże muszą być one w jednym mieszkaniu / domu ) w granicach 140 £ na tydzień, albo też znał kogoś, kto ma taką możliwość, bardzo proszę o kontakt pod numerem telefonu - +48 501 143 445 - lub adresem Mail - Ostrowski.91@GMail.Com. Pozdrawiam, Michał. |
Post #10 Ocena: 0 2011-08-06 19:43:26 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|