MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Babcia i wnuczka czy mogą razem lecieć do polski

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karolkowa

Post #1 Ocena: 0

2010-05-06 00:16:25 (15 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Moj syn ma inne nazwisko niz ja,wiele granic razem przekraczalismy i tylko raz w Polsce na granicy zapytali sie syna kim ja jestem.Moja mama lata do nas z siostry synem,nikt nigdy sie o nic nie pytal.Zadnych poswiadczen nie wymagali.Taki swistek papieru kazdy moze sobie na kolanie napisac w 5 min.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kasik62

Post #2 Ocena: 0

2010-05-06 07:00:16 (15 lat temu)

kasik62

Kobieta

Z nami od: 24-09-2008

A jak na tak zwany wszelki wypadek, dałam mamie list napisany w obu tzn. polskim i angielskim językach, że jako rodzic wyrażam zgode na przekroczenie granicy w dniu takim, mojej córce,podałam numer lotu i z kim bedzie podróżować. Zrobiłam ksero mojego paszportu i podalam w liscie numer telefonu, ze gyby coś prosze o kontakt.
Wszystko zależy od lotniska, w Poznaniu zawsze córkę pytają z kim podóżuje i proszą o wskazanie mnie. Ma 13 lat i podchodzi do okienka sama i nigdy się nie obyło bez takiego pytanie.
Więc co kraj(lotnisko) to obyczaj.

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #3 Ocena: 0

2010-05-09 19:35:07 (15 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2010-05-06 00:16:25, karolkowa napisał(a):
Moj syn ma inne nazwisko niz ja,wiele granic razem przekraczalismy i tylko raz w Polsce na granicy zapytali sie syna kim ja jestem.Moja mama lata do nas z siostry synem,nikt nigdy sie o nic nie pytal.Zadnych poswiadczen nie wymagali.Taki swistek papieru kazdy moze sobie na kolanie napisac w 5 min.

Z tym papierem to racja,ale sa tez malutkie dzieci, ktore na pytanie kim jest ta pani nie potrafia odpowiedziec...bo nie mowia jeszcze;-)
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,