Str 8 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
anioleczek26 |
Post #1 Ocena: 0 2010-04-06 08:46:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 14-07-2009 Skąd: Wyspa Man |
Cytat:
2010-04-06 08:19:08, zajaczek432 napisał(a):
Cytat:
2010-04-06 08:16:38, midian25 napisał(a):
Cytat:
2010-04-06 08:12:31, crochet napisał(a):
Nie napoj - cola to bakteria.
A raczej bakterie Coli
Pozatym nie macie wrażenia,że to konto to klon?
Niedawno błyszczała w wielu tematach osoba o podobnym tonie wypowiedzi,ale chyba skończyła zablokowana
nie chyba a na bank
zamezane??? moze...
|

|
 |
|
|
midian25 |
Post #2 Ocena: 0 2010-04-06 08:46:46 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2010-04-06 08:40:20, witek28w napisał(a):
Cytat:
A registered childminder - a professional carer who works in their own home - can provide your child with care and learning opportunities in a family setting. Find out what qualifications your childminder should have and how much you should expect to pay.
"Learning opportunities."Wiesz, co to takiego?
Mysle, ze to wszystko wyjasnia...
Wycięłaś "Learning opportunities" z całego kontekst i błyszczysz.Przeczytaj dokładnie całość i może dojrzysz to,co powinnaś a nie to,co chcesz.Jest napisane "że może prowadzić zajęcia i uczyć" a nie ,że "musi prowadzić zajęcia i uczyć".Dla mnie jest to zasadnicza różnica.Mogę a muszę to jest jak mogę iść do pracy a nikt mnie nie zmusza ale już muszę się wysrać,bo natura mi to nakazuje.
Kobieto,papier wszystko przyjmie,kontrole?I co mi po takiej kontroli o której wiem,że będzie,bo dostaję informację z wyprzedzeniem,listownie z instytucji,która tą kontrolę przeprowadzi.
Pozwolisz że zacytuję ulubioną kwestię z Dnia Świra.
Bo jedna jest tylko racja, i ona jest moja.A nawet jak jest Twoja,to moja itak jest mojsza niż Twojsza...jakoś tak to chyba leciało,pasuje do tematu doskonale ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|

|
 |
|
katarzyna85 |
Post #3 Ocena: 0 2010-04-06 08:49:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2009 Skąd: manchester |
Witam was kochani,ale prosze nie kluccie sie juz,dziewczyna napisala z jakim problemem sie spotkala,kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie,ale wyluzujcie troche,usmiech na twarze iladnie grzecznie dzien zaczac prosze
|

|
 |
|
cocacola |
Post #4 Ocena: 0 2010-04-06 08:53:15 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 30-03-2010 Skąd: bearsden |
Odpowiedni opiekun, dla odpowiedzialnej matki, to taki , ktory bedzie musial takie rzeczy robic.
Wciaz nie wiem, czym tak naprawde jest ta nauka, dla niektorych osob.Nauka, dla mnie, to nie ksiazki i zeszyt, tylko zycie poprstu zycie, dorastanie dziecka, opieka nad nim, od pieluchy, pierwszych krokow, do bycia samodzielnym.Widocznie tylko dla mnie.
Ty tez mi probujesz, w dwoch miejscach udowodnic, ze tylko ty masz racje.
To jest forum, i zawsze tak wyglada dyskusja, zdrowa dyskusja i ja z tego powodu tragedi nie robie. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|

|
 |
|
midian25 |
Post #5 Ocena: 0 2010-04-06 08:58:55 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Ostatnio z powodów zdrowotnych musiałam zrezygnować z kawy,przerzucę się chyba więc na takie zdrowe dyskusje z samego rana..
Nie wiem tylko jak na to zareaguje moja wątroba. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|

|
 |
|
|
katarzyna85 |
Post #6 Ocena: 0 2010-04-06 09:00:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2009 Skąd: manchester |
A ja uwarzam ze najodpowiedniejszym opiekunem jest matka,(oczywiscie nie mowie o matkach dla ktorych dzieci nic nie znacza bo sa i takie)ale niestety w tych czasach trzeba sie poswiecac zeby utrzymac dzieci,dwoje rodzicow musi pracowac,ktos tu napisal ze nawet opiekunka z papierami moze zrobic dziecku krzywde,zgadzam sie tutaj w 100%,pomimo ze pisalam ze nianie z papierami sie bardziej wiarygodne,nigdy nie widomo na jakiego czlowieka sie trafi.Niedawno w tv pokazywali co robili z dziecmi w przedszkolu,az plakac sie chcialo,na forum byl filmik o opiekunce z papierami,dlatego ja uwazam ze najlepszym opiekunem jest rodzic,ilepiej przeczekac az dziecko zacznie szkole i wtedy isc do pracy.Niestety zyjemy w ciezkich czasach i wszystko jeststrasznie pogmatwane...
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2010-04-06 10:53:11 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
anna69 |
Post #8 Ocena: 0 2010-04-06 12:32:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
o matko - ale klutnia i to wymadrzanie sie i przekrzywkiwanie -
Autorka dobrze, ze napisala zeby ostrzec inne osoby - w twojej okolicy pewnie kazdy sie 3razy zastanowi zanim wezie nianie - i sprawdzi ja wdloz i w szerz.....
Kurcze jak mozna tak cudze dzieci traktowac - ja kazda cala niedziele zajmuje sie 3 dzieci mojej przyjaciolki jak ona jest w pracy (niodplatnie oczywiscie) i pomimo ze czasem sie zdazylo ze cos zbroily czy sie nie do konca slychaly, to nigdy mi przez mysl nie przyszlo ich wyzwac a tym bardziej udezyc- a wiezcie mi nie mam anielskiej cierpliwosci, ale dziecko to tak bezbronna istota, calkiem od nas zalezna ze nie wyobrazam sobie celowo robic mu kzywde!!
A co do zatrudniania nianiek - to owszem jakos pewniejsze sa te z papierami, ale z drugiej strony taka co jest polecana przez kilka rodzin(nie jedna osobe) i ma dobre referencje nie jest wcale glupim pomyslem.
Moim zdaniem najlepszym zapewnieneiem sa zadowoleni klienci - nie jakies papiery - zazadac referencji, dzwonic do wszytkich z tych tam podanych - w miare mozliwosci starac sie spotkac z tymi ludzmi u ktoruch taka pani pracowala, osobisie z ich dziecmi pogadac, (jesli jest taka mozliwosc) i z nimi - wtedy mozemy miec wieksza pewnosc sumeinnosci, oddania i dobrej opieki niz najlepsze papiery i kursy.
A co do anglojezycznosci niani - nie uwazam zeby 4 latek musial miec koniecznie anglojezyczna, jemu wystrczy godzina bajek po ang dziennie a jak pojdzie do szkoly sam sie wszytkiego nauczy, nie musi miec niani niepolki - nie uwazam tego za jakas wazna sprawe. A wrecz jesli w domu sie mowi po polsku i nagle przyjdzie obca pani i zamiast mamy bedzie z nim zostawac do tego dziecko nic nie bede rozumialo co do niego mowi - to moze byc dopiero krzywdzace....w szkole przedszkolu jest latwiej "wpasc" w inny jezyk - sa rowiesnicy - a dzieci bez slow sie dogadaja, jezyk w koncu i tak sam przychodzi.....
|

|

|
|
|
Post #9 Ocena: 0 2010-04-06 18:15:53 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |