Str 6 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-04-06 07:53:25 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cocacola | Post #2 Ocena: 0 2010-04-06 07:53:38 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 30-03-2010 Skąd: bearsden |
Druga sprawa, ze ta pani, zalozycielka postu chciala popelnic ten sam blad, poraz drugi-szukala przez ten portal opiekunki do swojego dziecka.Twierdzi, ze takowa znalazla, za kwote ponad trzykrotnie wyzsza niz przecietna stawka, w przeciagu jednego dnia, w tym samym czasie(w bank holiday, bo to wazne) sprawdzila jej referencje, przebieg jej pracy-takie rzeczy wie Care Commission, zamkniete na spust w ostatnich kilku dniach.
To sa wnioski, ktore wyciagnelam i chcialam sie nimi podzielic. |
littleflower | Post #3 Ocena: 0 2010-04-06 07:59:26 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Cytat: 2010-04-06 01:47:44, cocacola napisał(a): Little flower mam pytanie...Masz piatke dzieci.Napisalas, ze opiekowalas sie dziecmi innych osob.Gdzie wtedy byly twoje dzieci, kto sie nimi zajmowal?Moglas sprawowac opieke nad 6-8 dzieci jednoczesnie i uwazasz, ze w tym czasie zapewnilas dziecku, ktore ci powiezono wszystko, czego ten maluch potrzebowal?Jestes w stanie uczyc 4ro lataka j.angielskiego, ktorego taki maluch powinien juz sie uczyc, bo za kilka miesiecy zacznie szkole?Wiesz, jak to robic?Wiesz w jaki sposob uczyc obcego dziecka dyscypliny, ktora pozna w szkole?Wiesz, jak nauczyc podopiecznego pierwszych liter, cyfr, od czego zaczac nauke czytania.Pamietaj, ze opieka nad dzieckiem nie polega tylko na podaniu obiadu, spacerze, czy zabawie z pozostalymi dziecmi, ktore akurat sa w domu. Mam nadzieje, ze odpowiesz mi na zadane pytania. mojej siostry dziecmi zjamowalam sie sporadycznie- jedno bylo wtedy niemowlakiem jedno kilulatkiem , w Polsce wiec o zadnej nauce nie bylo mowy, moje starsze byly wtedy w szkole, mojego brata corke przez cale dwa miesiace mialam u siebie ale tez bylo to kilku miesieczne niemowle , zajmowalam sie nim jak wlasnym, podawalam nowe potrawy nigdzie nie pisalam ze zajmowalam sie dziecmi zawodowo, czy na pelny etat ( dzien w dzien) raczej mialam na mysli ze osoba bez kursow to nie znaczy osoba ktora gorzej sie dzieckiem zajmnie- zreszta w Polsce do dzis takich kursow nie ma, a jednak sa nianie i nikt nie kwestionuje jakosci ich pracy. I nie chodzi mi o to zeby umniejszac zaslugi zarejestrowanych tylko chce powiedziec ludzie maja rozna nature, bez wzgledu na zdobyte papierki i czarna owca wszedzie sie trafi, "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
cocacola | Post #4 Ocena: 0 2010-04-06 08:00:28 (15 lat temu) |
To teraz jak ktos ma cos do powiedzenia, to znaczy , ze sie chwali?Zaraz tutaj jest taka pani, wie bardzo duzo, mowi duzo...Jej tez zarzuc , ze chwali sie wiedza.Konstruktywna jest chyba moja ostatnia wypowiedz, wyzej...
|
Post #5 Ocena: 0 2010-04-06 08:05:30 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
cocacola | Post #6 Ocena: 0 2010-04-06 08:06:21 (15 lat temu) |
Pewnie, ze czarna owca sie trafi, tylko jak jest mozliwosc korzystania ze sprawdzonych osob, to dlaczego nie kierujecie sie takimi kryteriami?Jak mozna zostawiac dziecko obcej pani, o ktorej tak naprawde nic sie nie wie(referencje od kolezanki nie sa referencjami, bo kolezanka pomoze, jak sie z nia kawke popija i chichocze)?
Wymagamy od nauczyciela, by byl wyksztalcony, czesto z dlugoletnim doswiadczeniem, to dlaczego nie kazda wymaga tego wobec opiekunki? Ja rozumiem, ze sa, zdarzaja sie czarne owca, wsrod wykfalifikowanych, jak i nie, dlatego zanim wybierzeny, to pytajmy , sprawdzajamy w pewnych(pewniejszych) zrodlach, pytajmy rodzicow(tutaj chodzi o placowki), nawet sasiadow takich pan. |
anioleczek26 | Post #7 Ocena: 0 2010-04-06 08:06:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 14-07-2009 Skąd: Wyspa Man |
No nie wierze:-Y
Wszedzie gdzie wejde widze ten niezdrowy napoj ![]() I ciagle sie uzala, masakra:-W Wyluzuj dziewczyno, za duzo gazu masz w sobie??? ![]() ![]() ![]() |
cocacola | Post #8 Ocena: 0 2010-04-06 08:08:03 (15 lat temu) |
A co w tej wypowiedzi, oraz tej wyzej bylo konstruktywnego?Wymagasz tego ode mnie.Jak sie zaklada post, to trzeba wiedziec, ze ktos to oceni.Nie tylko ja to zrobilam.Poczytaj uwaznie.
![]() ![]() ![]() |
cocacola | Post #9 Ocena: 0 2010-04-06 08:09:10 (15 lat temu) |
Anioleczek a ty jak nabilas prawie 1400 postow?
Powaznie pytam.Poza forum? |
Post #10 Ocena: 0 2010-04-06 08:12:31 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|