MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Okropna niania

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2010-04-06 01:36:49 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

owszem - powinna byc to osoba pewniejsza ale nie zawsze jest- o czym nawet ostatnio bylo glosno w TV ( mam na mysli program o niani bijacej 11 miesieczne dziecko)

Ksieza sa nie tylko po kursach ale i po studiach a jednak tez trafiaja sie tam pedofile i zlodzieje.

Po prostu jesli ktos chce wykonywac swoja prace dobrze bedzie to robil , bez wzgledu na kurs ktory tylko moze poprawic jego wydajnosc,
A jesli ktos nie ma powolania i robi to na oklep to nawet stawka 20 f i pokonczone kursy nie sprawia ze bedzie wykonywal swoja prace nalezycie

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

cocacola

Post #2 Ocena: 0

2010-04-06 01:47:44 (15 lat temu)

cocacola

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 30-03-2010

Little flower mam pytanie...Masz piatke dzieci.Napisalas, ze opiekowalas sie dziecmi innych osob.Gdzie wtedy byly twoje dzieci, kto sie nimi zajmowal?Moglas sprawowac opieke nad 6-8 dzieci jednoczesnie i uwazasz, ze w tym czasie zapewnilas dziecku, ktore ci powiezono wszystko, czego ten maluch potrzebowal?Jestes w stanie uczyc 4ro lataka j.angielskiego, ktorego taki maluch powinien juz sie uczyc, bo za kilka miesiecy zacznie szkole?Wiesz, jak to robic?Wiesz w jaki sposob uczyc obcego dziecka dyscypliny, ktora pozna w szkole?Wiesz, jak nauczyc podopiecznego pierwszych liter, cyfr, od czego zaczac nauke czytania.Pamietaj, ze opieka nad dzieckiem nie polega tylko na podaniu obiadu, spacerze, czy zabawie z pozostalymi dziecmi, ktore akurat sa w domu.
Mam nadzieje, ze odpowiesz mi na zadane pytania.

Do góry stronyOffline

cocacola

Post #3 Ocena: 0

2010-04-06 01:51:52 (15 lat temu)

cocacola

Kobieta

Konto zablokowane

Powiem ci, ze osoba, ktora podejmuje kurs, chce starac sie o uprawnienia, nie otrzyma ich, jesli nie wykaze, ze nie jest to dla niego tylko praca, zarobek.Brak zainteresowania, pasji i zwylkej checi opieki nad dziecmi i taka osoba oblewa test psychologiczny, nie dostaje uprawnien.Dlatego tak wazne jest, komu powierzamy dziecko i sytuacje, w ktorym matka bierze pierwsza lepsza, bo ta ma referencje od kolezanki, czas nagli, praca czeka nie powinny miec miejsca.

Do góry stronyOffline

witek28w

Post #4 Ocena: 0

2010-04-06 02:23:12 (15 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Że się tak wtrącę,rozmowa jest o childminder czyli Niani czy o szkole?Moja córcia uczęszcza do nursery school i tam "uczą" ją,a childminder zajmuje się opieką w czasie kiedy już jest po nursery i jej obowiązkiem jest zapewnienie należytej opieki i bezpieczeństwa a nie nauczanie.Nie mylmy tutaj pojęć.childminder nie jest nauczycielką i nie każda ma skończone kursy pedagogiczne ,które uprawniają ją do nauczania
I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

cocacola

Post #5 Ocena: 0

2010-04-06 02:43:40 (15 lat temu)

cocacola

Kobieta

Konto zablokowane

Czym jest dla ciebie opieka na dzieckiem?Czy opieka nie moze odbywac sie w formie zabawy, z ktorej dziecko czegos moze sie nauczyc, wycignac wnioski?Childminder nie ma obowiazku umiec w taki sposob bawic sie z dzieckiem?Czy childminder nie musi uczyc dziecka np.jak zawiazac buty, jak trzymac lyzke, widelec, odzwyczjac od nocnika?
Czy childminder opiekuje sie tylko dziecmi, ktore uczeszczaja do przedszkola?
Nie.Childminder zajmuje sie sie dziecmi od 0-14 lat, chyba...
Wymagasz tak niewiele od opiekunki swojego dziecka?Czy nauczanie to tylko ksiazka, zeszyt i pioro w reku?Zartujesz chyba?:-o

[ Ostatnio edytowany przez: cocacola 06-04-2010 02:46 ]

Do góry stronyOffline

cocacola

Post #6 Ocena: 0

2010-04-06 02:48:51 (15 lat temu)

cocacola

Kobieta

Konto zablokowane

http://www.bbc.co.uk/parenting/childcare/available_childminders.shtml
Tutaj masz link, z ktorego wiele sie dowiesz-kim, jest childminder, czego sie od niego oczekuje i jakie stawki oferuje sie takiej osobie.Mam nadzieje, ze twoje wymagania wowczas wzrosna...

Do góry stronyOffline

witek28w

Post #7 Ocena: 0

2010-04-06 04:17:01 (15 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Cytat:

2010-04-06 02:43:40, cocacola napisał(a):
Childminder nie ma obowiazku umiec w taki sposob bawic sie z dzieckiem?Czy childminder nie musi uczyc dziecka np.jak zawiazac buty, jak trzymac lyzke, widelec, odzwyczjac od nocnika?

Nie.Childminder nie musi tego robić ,bo to nie należy do jej obowiązków.Jeśli to robi,robi to z własnej woli,poniżej podałaś link do wiadomości o childminder i masz tam jak byk jakie są wymagania aby zostać i co ma zapewnić,Nie widziałem tam nic poza zorganizowaniem zabawy w grupie i ewentualnym prowadzaniem do/z szkoły/przedszkola jeśli ma do tego przygotowanie .Nie ma tam nic o siadaniu/odzwyczajaniu od nocnika,wiązaniu butów,trzymaniu sztućców.Najlepiej jeszcze niech przyjdzie założy dziecku piżamkę do spania ulula do snu i [poda kolację.
I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

cocacola

Post #8 Ocena: 0

2010-04-06 05:10:47 (15 lat temu)

cocacola

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2010-04-06 04:17:01, witek28w napisał(a):
Cytat:

2010-04-06 02:43:40, cocacola napisał(a):
Childminder nie ma obowiazku umiec w taki sposob bawic sie z dzieckiem?Czy childminder nie musi uczyc dziecka np.jak zawiazac buty, jak trzymac lyzke, widelec, odzwyczjac od nocnika?

Nie.Childminder nie musi tego robić ,bo to nie należy do jej obowiązków.Jeśli to robi,robi to z własnej woli,poniżej podałaś link do wiadomości o childminder i masz tam jak byk jakie są wymagania aby zostać i co ma zapewnić,Nie widziałem tam nic poza zorganizowaniem zabawy w grupie i ewentualnym prowadzaniem do/z szkoły/przedszkola jeśli ma do tego przygotowanie .Nie ma tam nic o siadaniu/odzwyczajaniu od nocnika,wiązaniu butów,trzymaniu sztućców.Najlepiej jeszcze niech przyjdzie założy dziecku piżamkę do spania ulula do snu i [poda kolację.

A registered childminder - a professional carer who works in their own home - can provide your child with care and learning opportunities in a family setting. Find out what qualifications your childminder should have and how much you should expect to pay.

"Learning opportunities."Wiesz, co to takiego?

Mysle, ze to wszystko wyjasnia...

Co zatem robi twoj Chilminnder z twoim dzieckiem?Czy myslisz, ze malujac z nim obrazek, piekac ciasteczka, czy upominajac go, zeby wymyl rece, po skorzystaniu z toalety nie uczy go czekolwiek?Wiazanie obuwia, trzymanie lyzki, czy odzwyczajenie od nocnika, to obowiazek opiekuna, rodzica, wiec nie wiem, w czym ty widzisz problem?Na tej stronce nie powiedziano tez nic o karmieniu, przygotowaniu-odgrzaniu posilku, nawet podaniu szklanki wody, to znaczy, ze tego tez nie jest obowiazkiem opiekuna?
Childminder to opiekun a takich rzeczy wymaga, odpowiedzialny myslacy, dbajacy o rozwoj, bezpieczenstwo swojego dziecka rodzic.Opiekun ma robic to, czego nie moze zrobic rodzic, pracujac, uczac sie w tym czasie, w ktorym dziecko zmuszone jest do pozostania z opiekunem.Usmialam sie, naprawde z twojego toku myslenia...:-P:-P:-]:-]:-]
Co robi twoj Childminder, z twoim dzieckiem, gdy ciebie nie ma w domu?Nic?Czyli ty tez tak spedzasz czas z swa pociecha, skoro nie wymagasz tego, od opiekuna?:-P

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-04-06 07:13:27 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cocacola

Post #10 Ocena: 0

2010-04-06 07:44:47 (15 lat temu)

cocacola

Kobieta

Konto zablokowane

Hmmm...Ta Pani ostrzega, po czym wprost mowi, ze znalazla ja dzieki kolezance, ktora za nia poreczyla, ze jest, byla to Pani bez kursu, rejestracji, bez Criminal Check-watpie, ze ta pani zrobila to sama, Care Commission nie przyznaje, lub odbiera prawa do wykonywania takiej pracy osobom karanym.
Nie opowiadam andromow, bo napisalam wyraznie, ze osoba po kursach, sprawdzona przez wladze, to wieksze szanse na to, by nasze dziecko trafilo w dobre rece.Znajdz sobie ta odpowiedz, zanim cokolwiek jeszcze napiszesz.Ja wyraznie sledze odpowiedzi innych, co zauwazylas...Nie kloce sie, nie chce twierdzic, ze mam racje, tylko pytam wyraznie, nikt na te proste pytania nie potrafil odpowiedziec, nie zna faktow i realiow, myli pojecie opiekuna...z kims, kto poprostu "siedzi" z dzieckiem, pod nieobecnosc rodzicow-takie wnioski wyciagnelam z wypowiedzi Pana powyzej.
Twierdze, ze tak samo wykfalifikowany opiekun moze nie nadawac sie do tej pracy, jak i matka, z kilkorgiem dzieci, ktora jest przekonana, ze "potrafi zajac sie dzieckiem".Tym najczesciej kieruja sie matki...Skoro ma swoje, to musi byc dobra, potrafi sie zajac...W tym celu stworzono Care Commission, ktora to wie, w jakim okresie, jakim dzieckiem zajmowala sie opiekunka, opiekun, z jakim skutkiem, czy popelnila zgloszone przez rodzicow bledy, czy moze zostaly one wychwycone podczas corocznej kontroli.Wiecej czynnikow, wedlug mnie przemawia za legalnie dzialajacym opiekeunem, choc nie twierdze, ze jest on najlepszym rozwiazaniem-tutaj raczej uwazam , ze najlepszym rozwiazaniem jest przedszkole-wiecej staffu, wiecej dzieci, ludzie, ktorzy sa w stanie wiecej zauwazyc.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,