Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
Str 2 z 2 |
|
---|---|
krunschwitz | Post #1 Ocena: 0 2010-05-03 13:12:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Prawdopodobnie zdechł ci alternator.A konkretnie diody w nim i dlatego rozładowuje baterię.Powtarzam-prawdopodobnie.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2010-05-03 13:15:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2010-03-20 04:44:42, stokesay napisał(a): Cytat: 2010-03-20 01:04:09, witek28w napisał(a): Brat najprawdopodobniej ma rację a ustrojstwo nazywa się silniczek kroczący Krokowy, nie kroczący ![]() ![]() ![]() ![]() może też być problem z reglerem czyli z przełącznikiem włączającym ładowanie, moze byc gdzieś przebicie od wilgoci prąd płynie "pełza" trzeba by zmierzyć czy w trakcie pracy na obrotach około 2,5tyś masz 14V na klemach akumulatora. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
dunia29 | Post #3 Ocena: 0 2010-06-05 12:01:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2007 Skąd: Manchester |
Witam ponownie.
Wczesniej pytałam na temat jak to jest z gwarancją na auto . U mnie w gwarancji pisze ze mam pierw do nich zadzwonic i poinformowac ich o usterce itd a pózniej dac samochód do servisu renault.Pani od gwarancji przyjeła zgłoszenie i powiedziała ze nie będzie zadnych problemów.Wysiadł mi akumulator i nie mogłam otworzyc drzwi zeby wejsc do srodka i otworzyc maske auta zeby wymienic na drugi akumulator.Na domiar złego ktos przekręcił mi zamek w jedynych drzwiach gdzie był zamek na klucz.Zadzwonilismy do reno i wyjasnilismy jaki jest problem.Reno przysłało lawete a pózniej stwierdzili ze nie mają jak się dostac do srodka do auta więc muszą wybic szybę za którą ja będę musiała zapłacic bo Panowie z gwarancji nie chcą za to poniesc kosztów.Ja nie rozumiem jednego.Dlaczego nie został wywalony zamek tylko szyba.Zbili szybe ,weszli do srodka i zrobili diagnostyke i wyszło ze poszedł jakis panel i przez to nie było ładowania a co do gasniecia auta to dalej nie wiem.Teraz ja mam zapłacic za lawete,szybe,diagnostyke,czas roboty(reno bierze 90 funtów za godzine) szybe wstawią nową a zamek dalej będzie przekręcony,więc w razie następnej takiej usterki to znowu nie otworze auta i historia się powtórzy.Druga sprawa to nie rozumiem dlaczego ja mam za wszystko koszta pokrywać.Rozumiem część ale nie wszystko.Uwazam ze za lawete ,robocizne i za robote panelu powinno pokryc z gwarancji ,co do szyby to bym się kłóciła na ten temat. Co teraz zrobić ?czy ktoś był w podobnej sytuacji?Auto ma jeszcze tydzien gwarancji a samochód nadal jest na servisie renault. Pozdrawiam |
monaomega | Post #4 Ocena: 0 2010-06-07 20:01:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2008 Skąd: Bolton |
Ja tez mialam problem z samochodem kupilam w komisie i sprzedajacy ukryl wade postarszylam ze oddam sprawe do Trading Standar Customers i gosciu odrazu powiedzial ze auto moge oddac i odda cala kase.Mozesz tu zadzwonic i spytac o rade oni napewno pomoga http://www.hants.gov.uk/regulatory/tradingstandards/
|
McKwak | Post #5 Ocena: 0 2010-06-07 20:53:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 24-10-2007 Skąd: Manchester |
Witam
Teraz to ja staram się załatwić prawnika i niech walczy z ludzmi z gwarancji. Zastanawiam się czy mogę teraz wymienić tylko wkładkę w zamku od drzwi w samochodzie.Jest to centralny zamek ,ale tylko jedne drzwi są zamykane na klucz(to w razie gdyby pilot nie zadziałał) Obawiam się żeby znowu akumulator nie wysiadł i znowu nie było trzeba całą historię przejsc od początku. Za wymianę zamka mi powiedzieli 170 funtów a teraz zamiast wymienic zamek to woleli wybić szybę.Szyba wstawiona a zamek dalej przekręcony i można nim kręcic w kółko i nie otworzy się. Nie ma takiej opcji żebym teraz oddać autko jak juz kupiła road taks na rok (180),wymieniłam filtry,płyny i rozrząd (400) więc juz za to dałam sporo a teraz za przygodę w serwisie reno o której opisywałam wczesniej 401.Zobaczymy jak autko odbiorę i co dalej ![]() |