MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kupno samochodu w komisie a gwarancja naprawy auta

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krunschwitz

Post #1 Ocena: 0

2010-05-03 13:12:44 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Prawdopodobnie zdechł ci alternator.A konkretnie diody w nim i dlatego rozładowuje baterię.Powtarzam-prawdopodobnie.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-05-03 13:15:54 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-03-20 04:44:42, stokesay napisał(a):
Cytat:

2010-03-20 01:04:09, witek28w napisał(a):
Brat najprawdopodobniej ma rację a ustrojstwo nazywa się silniczek kroczący

Krokowy, nie kroczący:-]

:-]:-]:-] krokowy to bzyczy bzyk bzyk bo jest do bzykania nie do kroczenia.

może też być problem z reglerem czyli z przełącznikiem włączającym ładowanie, moze byc gdzieś przebicie od wilgoci prąd płynie "pełza"

trzeba by zmierzyć czy w trakcie pracy na obrotach około 2,5tyś masz 14V na klemach akumulatora.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

dunia29

Post #3 Ocena: 0

2010-06-05 12:01:15 (15 lat temu)

dunia29

Kobieta

Z nami od: 14-11-2007

Witam ponownie.
Wczesniej pytałam na temat jak to jest z gwarancją na auto .
U mnie w gwarancji pisze ze mam pierw do nich zadzwonic i poinformowac ich o usterce itd a pózniej dac samochód do servisu renault.Pani od gwarancji przyjeła zgłoszenie i powiedziała ze nie będzie zadnych problemów.Wysiadł mi akumulator i nie mogłam otworzyc drzwi zeby wejsc do srodka i otworzyc maske auta zeby wymienic na drugi akumulator.Na domiar złego ktos przekręcił mi zamek w jedynych drzwiach gdzie był zamek na klucz.Zadzwonilismy do reno i wyjasnilismy jaki jest problem.Reno przysłało lawete a pózniej stwierdzili ze nie mają jak się dostac do srodka do auta więc muszą wybic szybę za którą ja będę musiała zapłacic bo Panowie z gwarancji nie chcą za to poniesc kosztów.Ja nie rozumiem jednego.Dlaczego nie został wywalony zamek tylko szyba.Zbili szybe ,weszli do srodka i zrobili diagnostyke i wyszło ze poszedł jakis panel i przez to nie było ładowania a co do gasniecia auta to dalej nie wiem.Teraz ja mam zapłacic za lawete,szybe,diagnostyke,czas roboty(reno bierze 90 funtów za godzine) szybe wstawią nową a zamek dalej będzie przekręcony,więc w razie następnej takiej usterki to znowu nie otworze auta i historia się powtórzy.Druga sprawa to nie rozumiem dlaczego ja mam za wszystko koszta pokrywać.Rozumiem część ale nie wszystko.Uwazam ze za lawete ,robocizne i za robote panelu powinno pokryc z gwarancji ,co do szyby to bym się kłóciła na ten temat.
Co teraz zrobić ?czy ktoś był w podobnej sytuacji?Auto ma jeszcze tydzien gwarancji a samochód nadal jest na servisie renault.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

monaomega

Post #4 Ocena: 0

2010-06-07 20:01:27 (15 lat temu)

monaomega

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

Ja tez mialam problem z samochodem kupilam w komisie i sprzedajacy ukryl wade postarszylam ze oddam sprawe do Trading Standar Customers i gosciu odrazu powiedzial ze auto moge oddac i odda cala kase.Mozesz tu zadzwonic i spytac o rade oni napewno pomoga http://www.hants.gov.uk/regulatory/tradingstandards/

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #5 Ocena: 0

2010-06-07 20:53:27 (15 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

Witam
Teraz to ja staram się załatwić prawnika i niech walczy z ludzmi z gwarancji.
Zastanawiam się czy mogę teraz wymienić tylko wkładkę w zamku od drzwi w samochodzie.Jest to centralny zamek ,ale tylko jedne drzwi są zamykane na klucz(to w razie gdyby pilot nie zadziałał)
Obawiam się żeby znowu akumulator nie wysiadł i znowu nie było trzeba całą historię przejsc od początku.
Za wymianę zamka mi powiedzieli 170 funtów a teraz zamiast wymienic zamek to woleli wybić szybę.Szyba wstawiona a zamek dalej przekręcony i można nim kręcic w kółko i nie otworzy się.
Nie ma takiej opcji żebym teraz oddać autko jak juz kupiła road taks na rok (180),wymieniłam filtry,płyny i rozrząd (400) więc juz za to dałam sporo a teraz za przygodę w serwisie reno o której opisywałam wczesniej 401.Zobaczymy jak autko odbiorę i co dalej :(

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,