MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukiwanie pracy - Jak?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Coffee

Post #1 Ocena: 0

2005-11-04 15:00 (20 lat temu)

Coffee

Z nami od: 30-10-2005

TO WYNAJECIE MIESZKANKA MALEGO NAWET TAKIEGO 1 1/2 POKOJU ILE WYNIESIE???

mowisz o wynajeciu domu z kims???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

megamas

Post #2 Ocena: 0

2005-11-06 19:13 (20 lat temu)

megamas

Z nami od: 29-10-2005

Proponuje google i szukanie manchester plus rent flat - my szukamy domu bo jestesmy tu obecnie w 3 i w 3 bedziemy szukac. W gazetach i w internecie jestduzo ogloszen - ale szukamy po agencjach bo wiekszosc okazuje sie nieaktualnych w momencie gdy dostajesz gazete ;) Roznosza tu taka darmowa zwkladka o domach - sprzedaz i wynajecie.

Do góry stronyOffline

Coffee

Post #3 Ocena: 0

2005-11-07 08:15 (20 lat temu)

Coffee

to znaczy w 3 ze wy jako para+ dziecko? czy ze 3 pary do skladki wiec oplaca sie dom wynajac???

wlasnie jak to jest
slyszalam, ze wlasnie z jeszcze kims wynajac caly dom a nie mieszkanko

Do góry stronyOffline

Numer Skype

RuKia

Post #4 Ocena: 0

2005-11-08 07:50 (19 lat temu)

RuKia

Z nami od: 28-10-2005

witam my pracujemy niedaleko stoke on trent w domu opieki :) coffee pytalas czy lepsze male czy duze miasto ... ja jestem wlasciwie we wiosce gdzie mieszka 12 tys mieszkancow i jestem z tego bardzo zadowolona - cisza spokoj poczucie bezpieczenstwa duzo nizsze koszta wynajmu mieszkania i rachunkow. Mam paru znajomych w stoke i tez nie nazekaja samo miasto jest ciekawe i przyjemne dosc spore ( no moze nie jak menchaster). hmm skoro nadal nie wiecie z mezem jakie miasto wybrac ani nie macie konkretnej pracy na oku to moze skozystajcie z agenci posrednictwa dostaniesz prace znajda ci mieszkanie wyjedziesz sama przetrzesz szlaki dla meza. my wyjechalismy za posrednictwem agencji i mimo ze znamy jezyk to naprawde niewyobrazam sobie narazie ganiania z cv po roznych miejscach i szukania pracy. jak skonczy nam sie kontrakt bedziemy juz na tyle rozeznani i odwazni :) ze nie bedzie to problemem szukanie czegos lepszego pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Coffee

Post #5 Ocena: 0

2005-11-08 08:33 (19 lat temu)

Coffee

wyjechaliscie przez agencje, ale zaznaczyliscie ze chcecie prace w jednym miejscu?
co dalej, boje sie, ze wlasnie przez agencje zobowiazuje, jakis kontrakt
i nie bede mogla na przyklad-gdyby cos-wrocic wczesniej do kraju.
pisze o Stoke on Trent, poniewaz mam tam kolezanke i moglabym mieszkac u jej tesciow na poczatek i szukac rpacy
prosze napisz mi wiecej o pracy, ktora wykonujesz
czy macie dzieci?
jesli tak, co z nimi?
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer Skype

RuKia

Post #6 Ocena: 0

2005-11-08 08:47 (19 lat temu)

RuKia

Z nami od: 28-10-2005

wyjechalismy przez agencje i od poczadku pisalismy ze chcemy mieszkac i pracowac w jednym miejscu - nie bylo z tym najmniejszych problemow. wielu moich znajomych tak wyjechalo dlatego i my sie zdecydowalismy.
co do kontraktu tu jest tak jak i w polsce masz umowe na czas okreslony ale nikt cie tam na sile nie zatrzyma obowiazuja terminy wypowiedzen i tyle. jedynie jesli nie chcesz pociagac za soba kosztow wynikajacych z umowy z posrednikiem nie mozesz zrezygnowac z pracy w 1 m-cu pozniej tak z 2-4 tyg wypowiedzeniem.
pracujemy jako housekeeper-czyli sprzatanie praca lekka i niestresujaca w przeciwienstwie do opiekuna.
dzieci nie mamy i nie planujemy :)
agencja jest ok na dobry paczatek jak pisalam komfort wyjazdu jest wazny wiec nie musisz sie martwic o to ze nie znajdziesz mieszkania czy pracy. warto tez zajzec na strone z ofertami pracy tutaj sa oktualne oferty dotyczace stoke :)
oferty :) moze znajdziecie cosik dla siebie

Do góry stronyOffline

Coffee

Post #7 Ocena: 0

2005-11-08 10:26 (19 lat temu)

Coffee

dzieki wielkie
u nas ten klopot, ze mamy male dziecko, ktore chyba musi tu zostac na poczatek.bedzie mial wtedy-w przyszlym roku-3latkano i klopot bo slyszalam, ze przedszkola sa platne i dosc slono :-( nie chcialabym tez z takim maluchem na bardzo dlugo sie rozstawac
wiec nie wiem czy najpierw mam sama przez agencje szukac pracy a dopiero ptoem ewentualnie maz?

aha czyli za akzdym razem gdy szukam przez agencje to moge zaznaczyc jaka miejscowosc? np gdybym juz pracowala i to maz szukalby przez agencje pracy?

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Coffee

Post #8 Ocena: 0

2005-11-08 10:29 (19 lat temu)

Coffee

aha
moglabys mi dac namiary na te agencje z ktorej ty i znajomi jechaliscie?
czy jestescie zadowoleni?
z jakiej czesci polski?
ja mieszkam w kujaswko-pomorskim :-)
jesli masz internet u siebie, moge dac ci maila

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia