MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukiwanie pracy - Jak?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

megamas

Post #1 Ocena: 0

2005-10-29 10:29 (20 lat temu)

megamas

Z nami od: 29-10-2005

Witam Wszystkich

Jestem w Heald Green pod Menchesterem. Moja zona zna bardzo dobrze ang i ma prace w hotelu. Ja obecnie szukam. Prosze o podpowiedz w jakich agencjach szukac. Zarejestrowalem sie w berecritment i czekam.. Mysle o pracy w jakiejs fabryce / przy tasmie. Wszelkie namiary mile widziane ;) Podpowiedzi tez..

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Elzu

Post #2 Ocena: 0

2005-10-29 11:20 (20 lat temu)

Elzu

Kobieta

Z nami od: 07-06-2005

Przedewszystkim, nie czekaj, tylko dzwon jak najczesciej (albo odwiedzaj), zeby im o sobie przypomniec. Kiedy wplynie jakas praca oni zawsze wysylaja tych, ktorzy najczesciej dzwonia.

Postaraj sie zarejestrowac w jak najwiecej agencjach. Hmm..
moze kilka nazw:

Primetime
Search
Network Recruitment
Time Recruitment
Prime Time
Jobs
The Best Connection
Ritz Recruitment
Reed
Adecco
Kelly Industrial

.. jest tego bardzo duzo, pytaj o dzialy industrial (praca w fabrykach)

telefony i adresy znajdziesz w necie polecam google :)

do tego w polskim Kosciele, czesto mozna znalezc ogloszenia o prace, no i oczywiscie jobcentre.. tez mozna sprawdzic przez internet:

http://www.jobcentreplus.gov.uk/cms.asp?Page=/Home/Customers/Searchforajob

powodzenia!

Do góry stronyOffline

Coffee

Post #3 Ocena: 0

2005-10-30 20:14 (20 lat temu)

Coffee

Z nami od: 30-10-2005

jak juz przeczytalam to chcialam cos zapytac, mimo, ze w niczym ci nie pomoge

ale bede w podobnej sytuacji
ja znam angielski, i mam doswiadcznie w branzy hotelowej
chce jechac do anglii i w tej dziedzinie szukac pracy...mozesz mi wiecej napisac o tej pracy jaka robi twoja zona
i drugie podobienstwo ze maz tez nie zna angielskiego it ez jedzie ze mna...bedzie szukal pewnie pracy po roznych firmach

bardzo prosze o szczera odpowiedz
trudno byulo sie zaklimatyzowac?
jak ty-nie znajac jezyka sie czujesz
bo maz ma obawy rpzed wyajzdem
doradzasz porwac sie na Anglie?

pozdrawiam i dzieki

Do góry stronyOffline

Numer Skype

megamas

Post #4 Ocena: 0

2005-10-31 10:48 (20 lat temu)

megamas

Witam

Moja zonka pracuje w tej samej sieci hoteli co w polsce. Niemusiala nawet przylatywac na interv. - maja strasznie braki w ludkach - jest taka rotacja ze wciaz sa nowi ludzie. Pracy jest duzo - zwlaszcza dla room service, house keepingu itp. Pracuje sie ok. Ja sam czuje sie jak krasnoludek z innej bajki.. Dostalismy mieszkanko tzw stuff house - kosztuje strasznie duzo 400 , ale masz juz adres na papierku z pracy - wiec latwiej wszystko zalatwic - i przyjezdzasz juz do mieszkanka. Jednak po miesiacu trzeba sie wyprowadzic i to bedzie bolalo - wyplata - 400 i - wynajem nowego miejsca zostaja jakies resztki na zycie ... Ludzie sa bardzo mili i pomocni az mi czasem glupio ;0
Co do przyjazdu to musisz sama zadecydowac - bo my z zonka wyjechalismy niczego nie majac i bez perspektyw na posiadanie czegokolwiek.. Wiec startujemy tak samo jak w polsce do zera.
Jezeli masz prace i maz tez i mieszkanko to chyba nie jest dobry pomysl.

Do góry stronyOffline

Coffee

Post #5 Ocena: 0

2005-11-01 20:49 (20 lat temu)

Coffee

no niestety nie mam pracy od lat
mamy male dziecko
maz dorabia na pracach sezonowych i potem zyjemy z tego
zyjemy od 1 do 1 mieszkamy u rodzicow wiec wraca w razie co mamy gdzie
na razie do czerwca tu pozostajemy bo jestem na 5 roku studiow +na 1 roku hotelarstwa
znam dobrze angielski i chcialabym wlasnie zaczac od prac w hotelach moze nawet od sprzatania
byleby jakos zaczac
dzieki za opis
jakbyscie mogli z zona, piszcie jak najwiecej co i jak tam jest
ciezko nam sie zdecydowac
nie wiemy czy wegetowac tu czy probowac tam
chcemyz robic to dla dziecka ale sama mam obawy czy wiem co jest lepsze?
chyba zalezy od szczescia zeby trafic w dobre miejsce i o wlasciwej porze
wiele osob jest co im sie udaje ale sa ci co wracaja

Do góry stronyOffline

Numer Skype

mikita2003

Post #6 Ocena: 0

2005-11-02 01:43 (20 lat temu)

mikita2003

Z nami od: 28-06-2005

hej z dzieckiem to bym nie radzil, a na poczatek jak maz zna angielski to niech sam przyjedzie i dopiero cie sciagnie (mniejsze koszty)najwazniejsza sprawa to mieszkanie bez tego bym nieprzyjechal do u.k bo ciezko wynajac tak z ukicy wszystko przez agencje a agencja nie wynajmie jak niemaz pracy i listu z tej pracy.ja szukalem 20 dni pracy w sezonie z kiepskim jezykiem ale mam dziewczyne co zna angielski i to uratowalo mi d...:) teraz niby jest latwiej o prace ale czy tak jest to niewiem,ja tez zaryzykowalem i sie udalo wakt jest taki ze nie siedzielismy w domu wychodzilismy ok 9 ranoa wracalismy nawet o 22 caly czas szukajac pracy i tak przez 20 bardzo ciezkich dni.pozdrawiam i powodzenia

Do góry stronyOffline

megamas

Post #7 Ocena: 0

2005-11-02 11:48 (20 lat temu)

megamas

Moja zona znalazla prace pzrez internet ;) poprostu ktoregos dnia zajrzala na strone swojego hotelu w polsce - byl odnosnik do miedzynarodowej a tam - full ofert - i tak wyskrobala cv wyslala dostala odpowiedz po kilku dniach - wymaina papierkow - kilka rozmow tel i dostala prace!! Ale fakt miala doswiadczenei bo teraz neidlugo zacznie sie jej 10 rok pracy w tej samej firmie ;) Nowy pracodawca dal nam stuff house jak pisalem wyzej ale niestety musimy sie wyniesc po 1.12 bo pewnie przyjedzie duzo nowych ( mega rotacja;) ). Minus to cena 400 za 2 osoby za miesiac - to duzo ale plus ze masz adres na liscie od pracodawcy i zalatwienie czegokolwiek to chwila moment. Zyje sie ok tylko mozna umrzec z nudow !! My zostawilismy 5 letnie dziecko w domq z babcia - bedziemy core sciagac za jakies 5 -6 miesiecy jak juz sie ustatkujemy na dobre. Zycie samo w sobie nie rozni sie od tego w polsce moze ludzie gdy mieszkasz poza miastem tak jak by sa milsi ;) Pomagaja we wszystkim, wszedzie ;) Ale musze ci napisac ze naprawde jest mi ciezko nie znajac jezyka - wyprawa do biblioteki czy gdziekowliek gdy rozmowa ze standartowej rozwinie sie w cos dluzszego to katorga.. Dla anglikow i dla mnie ;) Wlasnie szukam pracy dalej ( narazie 11 dzien )
Pozdrawiam i napisze jeszcze jak cos przyjdzie mi do glowy ;)
Jakbys chciala cos wiedziec konkretnie pisz na meila rafal.kimak@op.pl

Do góry stronyOffline

Coffee

Post #8 Ocena: 0

2005-11-04 09:22 (20 lat temu)

Coffee

problem w tym ze to ja znam angielski a maz niestety nie, zna niemeicki za to.
wyjechac moge..ale musze skonczyc studia wiec dopiero po czerwcu mozna
mam znajoma pod Manchesterem i w manchester -Stoke on trent oraz w Polnocnej irlandii
znajomi sprawdzeni wiec na pcozatek mialabym zatrzymanie u nich zanim znajde prace itd.
/to nie Polacy/
jak dajecie rade bez dziecka
jestem starsznie do synka przywiazana
musialby tez zostac z babcia
bedzie wtedy mial 3 latka...

aha napsizcie prosze ile mniej wiecej placi sie za wynajem mieszkanka

wdzieczna za kazda odpowiedz
dzieki!!!

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Coffee

Post #9 Ocena: 0

2005-11-04 11:52 (20 lat temu)

Coffee

wogole podoba wam sie samo miasto>? zycie tam?
nie byl to jais wielki szok po przeniesieniu sie z polski?
lepiej byc w samym Manchester czy w mniejszych miastach? ;-)

Do góry stronyOffline

Numer Skype

megamas

Post #10 Ocena: 0

2005-11-04 14:38 (20 lat temu)

megamas

Manchester jest wielki brudny halasliwy zatloczony i wogole wielka masakra ( moja prywatna opinia ). Miszkamy pod manchesterem - 20 min pociagiem/ busem do centrum. Wynajecie domu mieszkania - jezelic chcecie meiszkac sami to jakies 400 - 500 miesiecznie. Sa tzw share - czyli dzielenie sie mieszkankiem z kims - ok 40 - 75 tygodniowo.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,