MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski kebab

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11.7 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10.7 | 11.7 | 12.7 | ] - Skocz do strony

Str 11.7 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Radek1986

Post #1 Ocena: 0

2011-08-06 16:58:04 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-06 13:43:23, marcin552 napisał(a):
tego kebaba już dawno tam nie ma,a tak na marginesie najlepszy jest w polsce...:-)

a ja jadlem kebaby w Polsce i byly w miare dobre ,problem w tym ze polskie kebaby to bulka ,wiecej surowek niz miesa ,a w Anglii jest miesa na tyle ,ze polowe zjadam a polowe zostawiam na pozniej ,bo nie moge tego zjesc ,w Polsce o kebabie z baraniny mozna se pomarzyc,bo maja tylko kurczaka lub indyka ,moze i mieso dobre ale Anglia to jednak Anglia ,wiesz co jesz i za co placisz ,w Polsce nawet z podwojnym miesem mozesz sie najesc ale jednorazowo ,w Anglii zostawiasz na pozniej bo chyba tylko 300 kilogramowcy+ mogliby zjesc calego.
Pozatym w Anglii pytaja jakie surowki dac i czy wogole dac ,bo kebab jest caly przepelniony miesem,a w Polsce nie pytaja tylko wala na sile surowek do pelna i troche mieska dla chudych ludzi,co prawda przez te piepszone kebaby w anglii utylem chyba ,ale to juz inna sprawa :P teraz diete mam i musze sie jej trzymac ; )
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ewela119

Post #2 Ocena: 0

2011-08-06 17:14:08 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

To ja nie wiem Radek jakie Wy tam macie u siebie kebaby bo ja u siebie jak kupuje duzego kebaba z baraniny, frytki i surówki to jestem w stanie na raz calego wciagnac a 300 kg wcale nie waze, zaledwie 60 i to tylko dlatego ze jestem w ciąży aktualnie :-] Fakt faktem po zjedzeniu calego i popiciu puszeczka zimej coca coli z cytrynka nie jestem w stanie ruszyc sie z kanapy przez jakies pol godz :-]

[ Ostatnio edytowany przez: ewela119 06-08-2011 18:46 ]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-08-06 17:16:15 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

hehe, zakładam się o każde pieniądze iż w małym kebabie w Polsce jest więcej mięsa niż w kebabie z ''baraniny'' w UK.

Radek, lepiej nie próbuj się dowiedzieć ja wygląda proces produkcji ogólnodostępnego kebabu w UK i jaka jest zawartość ''mięsa'' w mięsie. Parówki przy tym to delikatesy:))

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2011-08-06 18:22:47 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Doner kebab is popular in many countries in the form of "fast food", often as an end to a night out when preceded by the consumption of an excess of alcohol.[17] Health concerns surrounding doner kebab in the UK and Western Europe, including the hygiene involved in overnight storage, unacceptable salt and fat levels, and improper labeling of meat used (e.g., illicit addition of pork), are repeatedly reported in the European media

zrodlo: http://en.wikipedia.org/wiki/Doner_kebab#Health_concerns

BBC - How unhealthy is a doner kebab
www.guardian.co.uk - kebab, anyone?
BBC - Study reveals 'shocking' kebabs

smacznego...
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-08-06 18:23:14 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-08-06 14:37:58, marcinb napisał(a):
Polski kebab

a poza nim Polska kuchnia oferuje;

Ruskie pierogi
Barszcz ukrainski
Pieczen rzymska
Sledz po japonsku
Karp po zydowsku
Chlodnik litewski
Fasolka po bretonsku
Bulka paryska

nawet bigos i schabowy sa niemieckie.

oraz
kotlet wiedeński
golonka bawarska

i dodam jeszcze coś ludzkiego, murzynek i tatar :-o:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ewela119

Post #6 Ocena: 0

2011-08-06 18:47:38 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

No i nie zapominajcie o rybie po grecku :-)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-08-06 20:14:02 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #8 Ocena: 0

2011-08-06 20:50:56 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-06 20:14:02, sniper00 napisał(a):
a ja zamiast kebab`a wciągnął bym zapiekankę z serem... dawno...dawno temu, pod moją podstawówką, stała taka przyczepka campingowa gdzie serwowali pachnące, chrupiące zapiekaneczki... mniam...

a pamietasz zapiekanki po 6000 zl? w czasie mojej podstawowki wlasnie tyle kosztowaly :P
co do niezdrowych kebabow ,
przeczytalem artykuly
to prawda sa niezdrowe
jedna pani tu powiedziala ze chlonie kebaba z surowkami w calosci wazac 60kg
ja waze 145 kg ,u mnie kebab kosztuje 4,99 ten najwiekszy ,jest tyle miesa ze tego napewno nikt nie zje jesli ja nie potrafie ,a mieszkam w Slough ,a kebaby sa z Lebanese Grill.
tz byly bo jak mowilem jestem na diecie ,ale jednym slowem masakruja wielkoscia i iloscia "miesa".
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2011-08-06 21:07:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2011-08-06 21:25:29 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Tak a propos zdorwego/niezdrowego jedzenia. Ostatnio w Nottingham wpadlismy do malej kafejki przy rynku co serwuje miecho ze strusia. I powiem wam tak - myslalem ze dodali jakiejs siary, pieprzu czy innej papryki a to miecho po prostu tak smakuje. Zeby nie to ze McDonald tanszy to bym zarl same strusie. I chude, i bialka duzo, i smakowalo mi.

Jak ktos widzi kebaby ze 100% miechem ze strusia, prosze o sygnal!

;-)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 11.7 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10.7 | 11.7 | 12.7 | ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,