MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szukam dobrej szkoly dla dzieciakow

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-05-09 11:28:26 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-09 11:20:51, gozdzikowa napisał(a):
Dziewczyna prosi o namiary dobrych szkol a wszyscy dyskutuja na temat poziomu szkolnictwa w UK i zdolnosci naszych dzieci. Chyba nie o to chodzilo w tym temacie.

league tables
Poczytaj o szkolach na tej stronie jezeli nikt nie moze ci polecic.

Powodzenia

Trudno "polecić dobrą szkołę" bo to do jakiej dziecko pójdzie zależy przede wszystkim od miejsca zamieszkania. Raczej nikt nie będzie codziennie woził nastolatka na drugi koniec miasta i z powrotem.
Ja mogę polecić bardzo dobrą szkołe w Londynie i co z tego?

Poza tym szkoły mają swoje catchment areas i nie ma takiej całkowitej dowolności w wyborze szkoły jak się może niektórym wydaje.
Nie podano też dokładnie wieku dzieci a co za tym idzie do jakiego rodzaju szkół się kwalifikują.

Mogę tylko przestrzec przed bezkrytycznym dawaniem wiary że szkoły prowadzone przez kościół katolicki (RC) są automatycznie lepsze od pozostałych, bo to niekoniecznie musi być prawda.

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 09-05-2009 11:30 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2009-05-09 12:19:51 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

biniusia

Post #3 Ocena: 0

2009-05-27 08:18:19 (16 lat temu)

biniusia

Kobieta

Z nami od: 07-05-2009

witam serdecznie
moja córka chodzi od dwóch lat do katolickiej primary school w Mostonie, córka nie rozumiała w ogóle angielskiego a teraz mówi nie gorzej niż anglicy , przez pierwsze dwa miesiące jej pobytu w szkole to siedziałam razem z nią przysłowiowo w ławce:)) pani dyrektor i nauczyciele bardzo przyjaźni uczynni chętni pomocy ,dziękuje bogu że postawił mi na drodze te szkołę i dyrektorkę tej szkoły gdzyż jest ona cudowną osobą i ma wielki sentyment do polaków i zawsze chętna do pomocy.
A jeśli chodzi o poziom nauczania w tej szkole to nie mogę powiedzieć żeby był niski jak to się mówi o angielskim poziomie szkolnictwa ja jestem zadowowlona i to bardzo .
Kobieta jest jak wino ......im starsza tym lepsza.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,