MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z licznikami gazu

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-12-03 22:24:00 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-12-03 20:43:59, zaklinacz napisał(a):
juz tłumaczę światło i gaz mamy na kary pre-paid po każdym doładowaniu np za 10funtow na koncie pojawiało się 7 czasami 8 i tak juz ponad 12 miesiac

I dopiero po ponad 12 miesiącach się zorientowałeś??

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 03-12-2008 22:24 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Igoretka

Post #2 Ocena: 0

2008-12-03 22:40:25 (17 lat temu)

Igoretka

Kobieta

Z nami od: 29-09-2008

Mnie jeszcze zastanawia czy nie pobieraliście gazu z debetu. Tu jest tak, że jak pociągniesz funta na debecie to potem przy doładowaniu karty wyrównuje Ci debet i masz na koncie o np. Ł1,5 mniej. Mówisz o doładowaniu małymi kwotami więc mogło się tak zdarzyć:-(
"tak naprawdę nigdy się nie dowiesz..."

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Toffy

Post #3 Ocena: 0

2008-12-03 23:23:58 (17 lat temu)

Toffy

Kobieta

Z nami od: 20-02-2007

U mnie debet trzeba włączyć, samo się nie włącza. Nie wiem jak u osób które założyły temat. Ale tak też może być że pobiera Wam z debetu.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

uleczka

Post #4 Ocena: 0

2008-12-03 23:50:36 (17 lat temu)

uleczka

Kobieta

Z nami od: 26-07-2008

Kiesys tez mialam taki problem z gazem ale po pierwszym zakasowaniu mnie zmienialam licznik i gosc z gazowni oddal mi zakasowana 10 ale po tak dlugim czasie to nie mam pojecia co sie moze zdazyc znam tylko jeden przypadek ze koles na lewo ciagnal prad ale go odnalezli i teraz spalca za kazdym doladowaniem mu odciagaja10%

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2008-12-04 08:12:22 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2008-12-05 22:45:55 (17 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2008-12-03 20:50:05, zaklinacz napisał(a):
tak liczniki zostały spisane ale nic to nie dało ponieważ tu są te karty pre-paidy i przy doladowaniu za 10fun. mamy na koncie 7 czasami nawet mniej tak jest ze swiatlem i z gazem

Jak liczniki zostaly spisane, to trzeba sie zorientowac ile zuzyliscie od czasu jak jestescie, a ile zaplaciliscie, dostawca ma dane ile wplaciliscie za ten czas jaki mieszkacie. Trzeba poprosic o wymiane licznika, i zwrot (albo kredyt nadplaconych stawek). Kontrakt poswiadczy od kiedy tam jestescie.
Czy przy spisywaniu licznika dzwoniliscie do nich, czy tylko zapisaliscie sobie, bo jesli dzwoniliscie i powiadomiliscie o zmianie odbiorce energii, to oni nie mieli prawa sciagac od was dlugow za poprzednich wynajemcow.
Na poczatek proponuje zadzownic i przedstawic sytuacje, jesli nie pomoze to napisac list i dokladnie przedstawic sytacje, a jesli nie pomoze, napisac jeszcze raz i podac date do kiedy oczekujecie dowodow w postepach w sprawie, a jesli nie bedzie, to ze skierujecie sprawe do sadu. Nawet mozna poszukac prawnika, ktory skieruje do nich pismo, jesli nie bedzie jakichkolwiek postepow, koszty moga byc male w porownaniu z odzyskanymi pieniedzmi.

A jesli nie, to jak juz wyczerpiecie podejscia na telefon i bedziecie miec dane to mozecie sie skontaktowac na pw i moge pomoc w napisaniu takiego listu
Ada

Do góry stronyOffline

ENIGMA80

Post #7 Ocena: 0

2008-12-06 16:59:39 (17 lat temu)

ENIGMA80

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2008

CZEŚĆ
To jest najcześćiej bardzo trudne żeby całą sytuacje wyprostować, warto postraszyć ich prawnikiem.
Wszystkim odradzam liczniki na karte, ich wymina na zwykłe w większości firm jest za darmo, po pierwsze cena energi jest droższa od normalnej i opłata dzienna za licznik miesiecznie wychodzi nawet klkadziesiąt funtów.
Nadłaty sie zdarzaja w bardzo wielu firmach, mam rozwiazanie z którego sam korzystma.
Mój numer 07523202803
Pozdrawiam Grzegorz

Do góry stronyOffline

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

zaklinacz

Post #8 Ocena: 0

2008-12-06 20:06:13 (17 lat temu)

zaklinacz

Mężczyzna

Z nami od: 03-12-2008

Dziękuję wszystkim za pomoc postaram sie jakoś to załatwić i pozdrawiam serdecznie wszystkich

Do góry stronyOffline

robqer

Post #9 Ocena: 0

2008-12-06 20:16:04 (17 lat temu)

robqer

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2008

Cytat:

2008-12-06 16:59:39, ENIGMA80 napisał(a):
CZEŚĆ
Wszystkim odradzam liczniki na karte, ich wymina na zwykłe w większości firm jest za darmo, po pierwsze cena energi jest droższa od normalnej i opłata dzienna za licznik miesiecznie wychodzi nawet klkadziesiąt funtów.

To nie zawsze jest mozliwe po pierwsze musisz miec zgode landloda a po drugie adres moze bys "spalony" w sensie ze ktos wczesniej narobil dlugow i nie zaloza ci normalnego licznika.
Przy Pre-Paid Meters trzeba tylko pamietac o rejestrowaniu siebie jako nowego odbiorcy i zadac nowych kart na twoje nazwisko - wtedy nie ma zadnych problemow.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,