Przeglądaj forum |
Działem "Manchester" opiekują się: FREDD |
|
Strona główna » Manchester » Dziwny przypadek |
| Autor | (Odpowiedzi: 14) |
|---|---|
| brombol | Post #1 2008-10-07 21:44:56 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 23-01-2006 |
Kupiłem parę miesięcy temu samochód, wszystko było ok aż do sierpnia. Dostałem pismo z DVLA z pytaniem czy dalej posiadam ten samochód czy go sprzedałem bo zgłosił się ktoś kto chce go zarejestrować.
Teraz w ciągu 2 tygodni otrzymałem 1 mandat za przekroczenie prędkości i 2 za parkowanie. I tu mnie właśnie coś tknęło ponieważ 2 mandat za parkowanie był z Blackpool w którym nigdy nie byłem. Auto kupiłem od pakistańca i zastanawiam się czy nie dorobił czasem 2 blach i nie sprzedał takiego samego samochodu z moimi blachami. Zetknął się już ktoś z podobnym przypadkiem? Ja jutro wale na policję i dzwonie do DVLA a także zażądam fotek z tych mandatów. |
| Richmond | Post #2 2008-10-07 21:54:26 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Zdarza sie "klonowanie" samochodow. Zglos to do DVLA.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| butterfly42 | Post #3 2008-10-07 21:59:04 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 27-02-2008 Skąd: ...gdzies na koncu swiata... |
Znajomy miał podobny problem.Popsuło mu sie auto,w serwisie powiedzieli ze nie ma sensu go juz naprawiac bo siadła cała elektronika i koszta beda wieksze niz wartosc samochodu.Kazali zostawic auto,podpisał wszystkie papiery,wział kase z ubezpieczalni i kupił nowe auto.Po kilku tygodniach dostał mandat za przekroczenie predkosci(oczywiscie samochodem który rzekomo został"skasowany",bo nie dało sie go naprawic),dzwonił i wyjasniał a takich mandatów dostał jeszcze kilka.Na szczescie wszystko sie wyjasniło,niestety nie wiadomo jak to sie stało ze dostawał te mandaty za tamto auto.
Dorosnąć to zrozumieć, że najważniejszym słowem na świecie nie jest słowo "ja"
|
| mako123 | Post #4 2008-10-07 22:03:01 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 23-02-2008 Skąd: Leyland |
W Blackpool- to kolo mnie ;)
|
| bloby00 | Post #5 2008-10-08 12:23:59 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Mogą klonować sam numer (mają dojście do wyrabiania tablic), ale też ktoś mógł wcześniej zakosić tablice (mi raz ukradli). Zgłosiłem na policję, żeby mieć w razie czego dowód, a lepiej to zrobić, bo przecież takie numery mogą być np użyte w jakimś napadzie na bank!
P.S. Dobra rada: Wkręćcie tablice śrubami z główką na klucz (nie na śrubokręt). Złodzieje raczej nie będą chodzić z całym zestawem kluczy, a w razie czego i tak da radę odkręcić. Ja z jednej strony to jeszcze silikonem namazałem (żeby było trudniej) My name's Bloby.... just Bloby :)
|
| bronek22 | Post #6 2008-10-08 15:34:41 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 12-03-2008 Skąd: dorset |
Cytat: 2008-10-07 21:59:04, butterfly42 napisał(a): Znajomy miał podobny problem.Popsuło mu sie auto,w serwisie powiedzieli ze nie ma sensu go juz naprawiac bo siadła cała elektronika i koszta beda wieksze niz wartosc samochodu.Kazali zostawic auto,podpisał wszystkie papiery,wział kase z ubezpieczalni i kupił nowe auto.Po kilku tygodniach dostał mandat za przekroczenie predkosci(oczywiscie samochodem który rzekomo został"skasowany",bo nie dało sie go naprawic),dzwonił i wyjasniał a takich mandatów dostał jeszcze kilka.Na szczescie wszystko sie wyjasniło,niestety nie wiadomo jak to sie stało ze dostawał te mandaty za tamto auto. |
| Jaacek | Post #7 2008-10-08 18:09:47 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 14-08-2006 Skąd: Londyn |
Nie potrzeba odkrecac tablic.Mozna spokojnie zamowic "klony" przez internet.Na BBC byl kiedys program o czyms takim.Koles pokazal jakie to proste i sklonowal tablice limuzyny premiera.Przyslali mu tablice do domu.W tej chwili kazdy moze produkowac tablice.Ponoc maja to zmienic ale kiedy nie wiem.
|
| robqer | Post #8 2008-10-08 19:15:31 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2008-10-08 18:09:47, Jaacek napisał(a): Nie potrzeba odkrecac tablic.Mozna spokojnie zamowic "klony" przez internet.Na BBC byl kiedys program o czyms takim.Koles pokazal jakie to proste i sklonowal tablice limuzyny premiera.Przyslali mu tablice do domu.W tej chwili kazdy moze produkowac tablice.Ponoc maja to zmienic ale kiedy nie wiem. Nie mozna zamowic tablic w Anglii/Walii (mam namysli legalnie) bez pokazania 'Logbook' samochodu. Za to mozna to bez problemu zrobic w Szkocji. Temat swiezy dla mnie bo ostatnio wyzmienialem swoje tablice - Jest wiele firm w internecie ktore robia tablie ale beda one nie oznakowane (czyt. nie do uzytku na publicznych drogach) - kazda legalna tablica ma numer kodowy firmy ktora ja wyprodukowala. Jak wspomnialem wczesniej mozna zamowic zrobienie tablic w Szkocji bo tamtejsze prawo nie wymaga pokazywania Logbook. A swoja droga to widzac jakie tablice ludzie maja to mozna stwierdzic ze ok. 10% aut ma tablice nielegalne (dziwny font, dziwny kolor a czasami nawet tlo jest inne) z czego widac ze nikt na to nie patrzy /R |
| vitek | Post #9 2008-10-08 19:23:05 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat: 2008-10-08 12:23:59, bloby00 napisał(a): P.S. Dobra rada: Wkręćcie tablice śrubami z główką na klucz (nie na śrubokręt). Złodzieje raczej nie będą chodzić z całym zestawem kluczy, a w razie czego i tak da radę odkręcić. Ja z jednej strony to jeszcze silikonem namazałem (żeby było trudniej) Trzeba było dla pewności gó++em pomazać wtedy na pewno by nie wzięli. Masz jakąś manię prześladowczą chyba [ Ostatnio edytowany przez: vitek 08-10-2008 19:23 ] Work is the curse of the drinking class
|
| anmi | Post #10 2008-10-08 19:30:12 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 26-03-2007 Skąd: Newark |
bez problemu na przykład tu :) można zamówić tablice jakie się chce :)
P.S. Nie jest to reklama przykład wzięty pierwszy z "brzegu" [ Ostatnio edytowany przez: anmi 08-10-2008 19:42 ] Nikoś D60 :) N 18-55, T AF 70-300
|