MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwrot depozytu za mieszkanie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-11-27 12:58:25 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2008-11-27 13:10:59 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

To znow jest sprawa miedzy landlordem a agencja, Ty masz papier na wpalte kaucji wlascicielowi mieszkania i od niego dochodzisz zwrotu.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-11-27 13:14:29 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-11-27 13:14:31 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2008-11-27 13:50:14 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak juz wyzej padlo, nie obchodzi Cie czy agencja przekazala wlascicielowi pieniadze czy nie. Jak masz w umowie, ze zaplacilas landlordowi to tylko to Cie interesuje.
Jesli depozyt nie jest chroniony to mozesz pozwac go do sadu o 3 krotnosc depozytu. Bardziej sie to oplaca niz odmieszkiwac ;)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

andre1973

Post #6 Ocena: 0

2010-02-22 19:45:34 (15 lat temu)

andre1973

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2009

mam pytanie czy ktos z was byl w podobnej sytuacji a mianowicie wynajmuje 1 bed flat mieszkanie to wynajalem od agencji 2 lata temu kontrakt byl na 6 miesiecy po tym okresie okazalo sie ze budynek zostal przejety przez inna agencje ktora wyslala mi pismo ze ona zajmuje sie teraz tymi mieszkaniami wplacilem depozyt do agencji z ktora podpisalem kontrakt od nowej niemam zadnego podpisanego kontraktu co mam zrobic tamta agencja twierdzi ze nie odda mi depozytu dopuki mieszkam na tym mieszkaniu co uwazam za nielegalne podejscie poniewaz depozyt powinien byc przelany na konto obecnej agencji?chce opuscic to mieszkanie poniewaz nie posiadam zadnej umowy z obecna agencja czy w takim wypadku moge nie zaplacic rentu i poprostu zdac klucz po odmieszkaniu miesiaca?czy cos mi za takie postapienie grozi DZIWNA SYTUACJA

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2010-02-22 19:57:59 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Padlo to juz wiele razy. Agencja reprezentuje landlorda i to z nim jako wlascicielem masz tak naprawde umowe. Sprawdz sobie oryginalna umowe.

Agencja zapewne zarzadza mieszkaniem, wiec nie musisz podpisywac nowej umowy jesli zmienila sie agencja. To landlord podpisal nowa umowe o zarzadzanie.

Nie mieszkasz bez umowy, Twoja pierwsza umowa przeszla zapewne w statutory periodic tenancy i jest na takich samych warunkach jak pierwsza na okres staly.

Jesli chcesz sie wyprowadzic to daj odpowiednie wymowienie (zgodne z umowa), a nastepnie bedziesz mogl dopominac sie o swoj depozyt.

Kolejna sprawa - gdzie jest chroniony Twoj depozyt? Byc moze pierwsza agencja trzyma Twoj depozyt, bo ubezpieczyla go. Tak czy siak, jesliby agencja zniknela to landlord bylby odpowiedzialny za depozyt, jak w poscie wyzej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

spike30

Post #8 Ocena: 0

2010-02-25 11:23:55 (15 lat temu)

spike30

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2010

Witam!
W niedzielę wyprowadzam się z domu, w którym mieszkam do innego, ciekawe jak u mnie będzie wyglądał zwrot depozytu. Jak czytam, co tu opisujecie, to, aż się boję tego co mnie może spotkać.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2010-02-25 11:55:20 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

To jak wyprowadzasz sie, to wez inventory list, jesli posiadasz i razem z przedstawicielem landlorda sprawdz dokladnie liste i przejdz punkt po punkcie, zeby potem nie bylo, ze landlord powiedzial, ze cos bylo zniszczone, a nie bylo w dniu wyprowadzki. Zrob tez zdjecia z data, najlepiej w obecnosci osoby, ktore odbiera mieszkanie.

Jesli sa gdzies male zniszczenia to moze warto zamalowac, naprawic itp. Zajmuje to chwile i kosztuje grosze, a potem nie ma problemu ze zwrotem depozytu.

Depozyt mozesz dostac z powrotem od reki, a mozesz czekac pare tygodni.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-03-19 16:20:15 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,