Str 2 z 2 |
|
---|---|
duszyczkapl | Post #1 Ocena: 0 2008-08-12 22:04:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2006 Skąd: Coventry |
tez w register office mialam, trzeba paszport (obowiazkowo), potwierdzenie adresu i wplata. a swiadkowie moga byc tylko rozumiejacy po angielsku. pozniej przez konsulat mozna wystapic o zmiane paszportu i dowodu osobistego
|
bellatre1 | Post #2 Ocena: 0 2008-08-15 19:56:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2008 Skąd: Manchester |
My jesteśmy po ślubie cywilnym w Manchester.Odbył sięw języku angielkim.Jednak wcześniej dostaliśmy cztery wersje przysięgi małżenskiej i mogliśmy wybrać jedną z nich.Jedna z nich była ekspresowa,bardzo łatwa inna rozbudowana.Wyboru też mogliśmy dokonać co do muzyki,dostaliśmy listę nagrań.
Papiery rozwodowe muszą być przetłumaczone.ja miałam paszport i dowód ,mój mąz dowód i prawo jazdy angielskie.Spotkanie podczas rejestracji odbywa sie tutaj dla przyszłych małzonków odzielnie tz.wchodzą pojedyńczo,jeżeli nie znasz angielskiego to weż ze soba koniecznie os.która będzie tłumaczem,bo twój partner nie moze nim być...takie przepisy.Zapłaciliśmy po 60 f od osoby. Sobotę trzeba rezerwować ok roku wczesniej natomiast w tygodniu są wolne dni.Po rejestracji trzeba odczekać 1 miesiąc i gotowe ....Wesele czas zaczać ![]() ![]() |