Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Manchester » zycie jest czasem jest nim mierzone wypelnione zagonione |
| Autor | (Odpowiedzi: 27) |
|---|---|
| lzy-wiatru | Post #1 2008-06-13 19:18:45 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 08-06-2008 Skąd: manchester |
jest czas narodzin i umierania jest czas milosci i czas rozstania jest czas wrogosci i nienawisci jest czas przyjazni i bliskosci jest czas stracony i do wygrania jest czas bladzenia i odnajdywania a w jakim czasie wy jestescie
owiany wiatrem otulony mgla spalony sloncem zmeczony zyciem
|
| czytelnik1 | Post #2 2008-06-13 19:27:30 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 12-06-2007 |
Hmmmm aktualnie znajduje sie we wszystkich tych czasach...
|
| butterfly42 | Post #3 2008-06-13 19:48:08 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 27-02-2008 Skąd: Yeovil |
Wiekszosc po wczorajszym, meczu pewnie we wrogosci i nienawisci...
[ Ostatnio edytowany przez: butterfly42 13-06-2008 19:48 ] Najważniejsze to odnalezć swoje miejsce pośród tych,którzy dają szczęście...
|
| bellatre1 | Post #4 2008-06-19 11:49:06 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 10-01-2008 Skąd: Manchester |
Cytat: 2008-06-13 19:18:45, lzy-wiatru napisał(a): jest czas narodzin i umierania jest czas milosci i czas rozstania jest czas wrogosci i nienawisci jest czas przyjazni i bliskosci jest czas stracony i do wygrania jest czas bladzenia i odnajdywania a w jakim czasie wy jestescie A czy wiecie ,że jest to część wersetu z Bibli..z Księgi Kaznodziei Salomona 3 rozdział od 1 wersetu(Kaznodziei 3:1-22) oto cytat orginalny......... Na wszystko jest wyznaczony czas — czas na każdą sprawę pod niebiosami: 2 czas rodzenia i czas umierania; czas sadzenia i czas wykorzeniania tego, co zasadzono; 3 czas zabijania i czas leczenia; czas burzenia i czas budowania; 4 czas płaczu i czas śmiechu; czas lamentowania i czas pląsania; 5 czas rozrzucania kamieni i czas zbierania kamieni; czas uścisków i czas wstrzymywania się od uścisków; 6 czas szukania i czas uznawania czegoś za stracone; czas zachowywania i czas odrzucania; 7 czas rozdzierania i czas zszywania; czas milczenia i czas mówienia; 8 czas miłości i czas nienawiści; czas wojny i czas pokoju. 9 Jaką korzyść ma wykonawca z tego, nad czym się trudzi? 10 Widziałem zajęcie, które Bóg dał synom ludzkim, by się nim zajmowali. 11 Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce, żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca. 12 Poznałem, że nie ma dla nich nic lepszego niż to, by każdy się radował i czynił dobrze za swego życia, 13 a także to, by każdy człowiek jadł i pił, i widział dobro za cały swój trud. Jest to dar Boży. 14 Poznałem, że wszystko, co czyni prawdziwy Bóg, będzie trwać po czas niezmierzony. Nic nie można do tego dodać i nic nie można z tego ująć; lecz uczynił to prawdziwy Bóg, aby się go bano. 15 Co istnieje, to już było, co zaś ma być, to już zaistniało; a prawdziwy Bóg szuka tego, co jest ścigane. 16 Ponadto widziałem pod słońcem miejsce sprawiedliwości, w którym była niegodziwość, i miejsce prawości, w którym była niegodziwość. 17 Rzekłem w swym sercu: „Prawdziwy Bóg osądzi zarówno prawego, jak i niegodziwego, gdyż jest tam czas na każdą sprawę i w związku z każdym dziełem”. 18 Rzekłem w swym sercu o synach ludzkich, iż prawdziwy Bóg ich przesieje, by się przekonali, że i oni są zwierzętami. 19 Jest bowiem coś, co się przytrafia synom ludzkim, i coś, co się przytrafia zwierzęciu, a przytrafia im się to samo. Jak umiera ono, tak i on umiera; i wszyscy mają jednego ducha, tak iż nie ma żadnej przewagi człowieka nad zwierzęciem, bo wszystko jest marnością. 20 Wszyscy idą na jedno miejsce. Wszyscy powstali z prochu i wszyscy do prochu wracają. 21 Któż wie, czy duch synów ludzkich wstępuje w górę, a duch zwierzęcia — czy zstępuje na dół, ku ziemi? 22 I widziałem, że nie ma nic lepszego niż to, by człowiek radował się swymi dziełami, gdyż taki jest jego dział; któż bowiem go przywiedzie, żeby mógł spojrzeć na to, co będzie po nim?
Z Radością i Satysfakcją zapraszam...
Jowita kozłowska
|
| bellatre1 | Post #5 2008-06-19 11:54:15 (2 miesiące temu) |
Zawsze mówie domoich dzieci ...na wszystko jest czas....teraz jest czas na pojscie do szkoły
Ja jestem na etapie odnajdywania i miłosci...czasem jest tak ze człowiek cofa sie od jakiegos czasu Mi podoba sie fragment ..ze Bóg nawet czas niezmierzony włozył w serca ludzi -inaczej wieczność.Bo nikt nie pragnie umierać.Zwierze położy sie i zasnie snem śmierci,a człowiek szuka eliksiru na wieczne zycie.Czy takie było zamierzenie Boze? Na wszystko jest czas...nawet na odpowiedz [ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 19-06-2008 11:55 ]
Jowita kozłowska
|
| wiadkuju | Post #6 2008-06-19 20:33:25 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 22-03-2006 Skąd: manchester |
Bellatre fajnie piszesz...
"Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku"
|
| konto usunięte | Post #7 2008-06-19 20:51:22 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 18-09-2007 |
Ja jestem w czasie ...no właśnie ??? Dobre pytanie
Myślałam ,że w czasie stabilizacji życiowej ale chyba się pomyliłam...i znowu czas huśtawki nadszedł... Ale w sumie całe życie to czas poszukiwań,upadków,powstań,ocierania łez i uśmiechu do łez...jedna wielka karuzla życia. Żegnam Was już czas...
"Dojrzałość polega między innymi na tym, że przestajemy czekać na cudzą akceptację naszego postępowania i odczuwać lęk przed czyimiś sądami"...THE END
|
| _Steve_ | Post #8 2008-06-19 22:27:53 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
Ja jestem zawsze w Present Continuous
Lepiej patyczek pocieńkować niż go poźniej pogrubasić
|
| wiadkuju | Post #9 2008-06-20 07:12:45 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 22-03-2006 Skąd: manchester |
Tak do czasu to ja wlasciwie w czasie nie jestem...ciagle mi go brak
"Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku"
|
| bellatre1 | Post #10 2008-06-20 10:21:51 (2 miesiące temu) |
Cytat: 2008-06-19 20:51:22, kameleonka2007 napisał(a): Ja jestem w czasie ...no właśnie ??? Dobre pytanie Myślałam ,że w czasie stabilizacji życiowej ale chyba się pomyliłam...i znowu czas huśtawki nadszedł... Ale w sumie całe życie to czas poszukiwań,upadków,powstań,ocierania łez i uśmiechu do łez...jedna wielka karuzla życia. Mój znajomy powiedział-Nasze myśli są jak ogród.Gdy sadzimy w nich kwiaty ,rosną kwiaty.Gdy sadzimy chwasty, rosna chwasty.A co sie dzieje gdy nic nie sadzimy? Wyrastaja chwasty. Nasze złe samopoczucie uzaleznione jest od naszych mysli.Gdy pomyslimy o czym myslelismy przed tym gdy sie zle poczulismy,zawsze sa to negatywne mysli. Pozytywne myslenie uskrzydla.To nic ...powiedz sobie.Kazdy dzien ma swoje smutki ,a ten juz sie skończył.Jutro nowy dzień....jaki?Lepszy-ale wypowiedz to głosno do siebie....i tego sie tzrymaj,wszystko zalezy od nas samych.... Wiem to z doswiadczenia
Jowita kozłowska
|