Przegl±daj forum |
|
Strona g³ówna » Manchester » zycie jest czasem jest nim mierzone wypelnione zagonione |
| Autor | (Odpowiedzi: 27) |
|---|---|
| lzy-wiatru | Post #1 2008-06-13 19:18:45 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 08-06-2008 Sk±d: manchester |
jest czas narodzin i umierania jest czas milosci i czas rozstania jest czas wrogosci i nienawisci jest czas przyjazni i bliskosci jest czas stracony i do wygrania jest czas bladzenia i odnajdywania a w jakim czasie wy jestescie
owiany wiatrem otulony mgla spalony sloncem zmeczony zyciem
|
| czytelnik1 | Post #2 2008-06-13 19:27:30 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 12-06-2007 |
Hmmmm aktualnie znajduje sie we wszystkich tych czasach...
|
| butterfly42 | Post #3 2008-06-13 19:48:08 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 27-02-2008 Sk±d: Yeovil |
Wiekszosc po wczorajszym, meczu pewnie we wrogosci i nienawisci...
[ Ostatnio edytowany przez: butterfly42 13-06-2008 19:48 ] Najwa¿niejsze to odnalezæ swoje miejsce po¶ród tych,którzy daj± szczê¶cie...
|
| bellatre1 | Post #4 2008-06-19 11:49:06 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 10-01-2008 Sk±d: Manchester |
Cytat: 2008-06-13 19:18:45, lzy-wiatru napisa³(a): jest czas narodzin i umierania jest czas milosci i czas rozstania jest czas wrogosci i nienawisci jest czas przyjazni i bliskosci jest czas stracony i do wygrania jest czas bladzenia i odnajdywania a w jakim czasie wy jestescie A czy wiecie ,¿e jest to czê¶æ wersetu z Bibli..z Ksiêgi Kaznodziei Salomona 3 rozdzia³ od 1 wersetu(Kaznodziei 3:1-22) oto cytat orginalny......... Na wszystko jest wyznaczony czas — czas na ka¿d± sprawê pod niebiosami: 2 czas rodzenia i czas umierania; czas sadzenia i czas wykorzeniania tego, co zasadzono; 3 czas zabijania i czas leczenia; czas burzenia i czas budowania; 4 czas p³aczu i czas ¶miechu; czas lamentowania i czas pl±sania; 5 czas rozrzucania kamieni i czas zbierania kamieni; czas u¶cisków i czas wstrzymywania siê od u¶cisków; 6 czas szukania i czas uznawania czego¶ za stracone; czas zachowywania i czas odrzucania; 7 czas rozdzierania i czas zszywania; czas milczenia i czas mówienia; 8 czas mi³o¶ci i czas nienawi¶ci; czas wojny i czas pokoju. 9 Jak± korzy¶æ ma wykonawca z tego, nad czym siê trudzi? 10 Widzia³em zajêcie, które Bóg da³ synom ludzkim, by siê nim zajmowali. 11 Ka¿d± rzecz piêknie uczyni³ w jej czasie. Nawet czas niezmierzony w³o¿y³ w ich serce, ¿eby cz³owiek nigdy nie zg³êbi³ dzie³a, które prawdziwy Bóg uczyni³ od pocz±tku do koñca. 12 Pozna³em, ¿e nie ma dla nich nic lepszego ni¿ to, by ka¿dy siê radowa³ i czyni³ dobrze za swego ¿ycia, 13 a tak¿e to, by ka¿dy cz³owiek jad³ i pi³, i widzia³ dobro za ca³y swój trud. Jest to dar Bo¿y. 14 Pozna³em, ¿e wszystko, co czyni prawdziwy Bóg, bêdzie trwaæ po czas niezmierzony. Nic nie mo¿na do tego dodaæ i nic nie mo¿na z tego uj±æ; lecz uczyni³ to prawdziwy Bóg, aby siê go bano. 15 Co istnieje, to ju¿ by³o, co za¶ ma byæ, to ju¿ zaistnia³o; a prawdziwy Bóg szuka tego, co jest ¶cigane. 16 Ponadto widzia³em pod s³oñcem miejsce sprawiedliwo¶ci, w którym by³a niegodziwo¶æ, i miejsce prawo¶ci, w którym by³a niegodziwo¶æ. 17 Rzek³em w swym sercu: „Prawdziwy Bóg os±dzi zarówno prawego, jak i niegodziwego, gdy¿ jest tam czas na ka¿d± sprawê i w zwi±zku z ka¿dym dzie³em”. 18 Rzek³em w swym sercu o synach ludzkich, i¿ prawdziwy Bóg ich przesieje, by siê przekonali, ¿e i oni s± zwierzêtami. 19 Jest bowiem co¶, co siê przytrafia synom ludzkim, i co¶, co siê przytrafia zwierzêciu, a przytrafia im siê to samo. Jak umiera ono, tak i on umiera; i wszyscy maj± jednego ducha, tak i¿ nie ma ¿adnej przewagi cz³owieka nad zwierzêciem, bo wszystko jest marno¶ci±. 20 Wszyscy id± na jedno miejsce. Wszyscy powstali z prochu i wszyscy do prochu wracaj±. 21 Któ¿ wie, czy duch synów ludzkich wstêpuje w górê, a duch zwierzêcia — czy zstêpuje na dó³, ku ziemi? 22 I widzia³em, ¿e nie ma nic lepszego ni¿ to, by cz³owiek radowa³ siê swymi dzie³ami, gdy¿ taki jest jego dzia³; któ¿ bowiem go przywiedzie, ¿eby móg³ spojrzeæ na to, co bêdzie po nim?
Z Rado¶ci± i Satysfakcj± zapraszam...
Jowita koz³owska
|
| bellatre1 | Post #5 2008-06-19 11:54:15 (2 miesi±ce temu) |
Zawsze mówie domoich dzieci ...na wszystko jest czas....teraz jest czas na pojscie do szko³y
Ja jestem na etapie odnajdywania i mi³osci...czasem jest tak ze cz³owiek cofa sie od jakiegos czasu Mi podoba sie fragment ..ze Bóg nawet czas niezmierzony w³ozy³ w serca ludzi -inaczej wieczno¶æ.Bo nikt nie pragnie umieraæ.Zwierze po³o¿y sie i zasnie snem ¶mierci,a cz³owiek szuka eliksiru na wieczne zycie.Czy takie by³o zamierzenie Boze? Na wszystko jest czas...nawet na odpowiedz [ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 19-06-2008 11:55 ]
Jowita koz³owska
|
| wiadkuju | Post #6 2008-06-19 20:33:25 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 22-03-2006 Sk±d: manchester |
Bellatre fajnie piszesz...
"Nie jest wa¿ne w ¿yciu, ¿eby nie upa¶æ, ale ¿eby podnie¶æ siê po ka¿dym upadku"
|
| konto usuniête | Post #7 2008-06-19 20:51:22 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 18-09-2007 |
Ja jestem w czasie ...no w³a¶nie ??? Dobre pytanie
My¶la³am ,¿e w czasie stabilizacji ¿yciowej ale chyba siê pomyli³am...i znowu czas hu¶tawki nadszed³... Ale w sumie ca³e ¿ycie to czas poszukiwañ,upadków,powstañ,ocierania ³ez i u¶miechu do ³ez...jedna wielka karuzla ¿ycia. ¯egnam Was ju¿ czas...
"Dojrza³o¶æ polega miêdzy innymi na tym, ¿e przestajemy czekaæ na cudz± akceptacjê naszego postêpowania i odczuwaæ lêk przed czyimi¶ s±dami"...THE END
|
| _Steve_ | Post #8 2008-06-19 22:27:53 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Sk±d: |_ [] |\| |] [] |\| |
Ja jestem zawsze w Present Continuous
Lepiej patyczek pocieñkowaæ ni¿ go po¼niej pogrubasiæ
|
| wiadkuju | Post #9 2008-06-20 07:12:45 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 22-03-2006 Sk±d: manchester |
Tak do czasu to ja wlasciwie w czasie nie jestem...ciagle mi go brak
"Nie jest wa¿ne w ¿yciu, ¿eby nie upa¶æ, ale ¿eby podnie¶æ siê po ka¿dym upadku"
|
| bellatre1 | Post #10 2008-06-20 10:21:51 (2 miesi±ce temu) |
Cytat: 2008-06-19 20:51:22, kameleonka2007 napisa³(a): Ja jestem w czasie ...no w³a¶nie ??? Dobre pytanie My¶la³am ,¿e w czasie stabilizacji ¿yciowej ale chyba siê pomyli³am...i znowu czas hu¶tawki nadszed³... Ale w sumie ca³e ¿ycie to czas poszukiwañ,upadków,powstañ,ocierania ³ez i u¶miechu do ³ez...jedna wielka karuzla ¿ycia. Mój znajomy powiedzia³-Nasze my¶li s± jak ogród.Gdy sadzimy w nich kwiaty ,rosn± kwiaty.Gdy sadzimy chwasty, rosna chwasty.A co sie dzieje gdy nic nie sadzimy? Wyrastaja chwasty. Nasze z³e samopoczucie uzaleznione jest od naszych mysli.Gdy pomyslimy o czym myslelismy przed tym gdy sie zle poczulismy,zawsze sa to negatywne mysli. Pozytywne myslenie uskrzydla.To nic ...powiedz sobie.Kazdy dzien ma swoje smutki ,a ten juz sie skoñczy³.Jutro nowy dzieñ....jaki?Lepszy-ale wypowiedz to g³osno do siebie....i tego sie tzrymaj,wszystko zalezy od nas samych.... Wiem to z doswiadczenia
Jowita koz³owska
|