ale cały czas właśnie o to chodzi, czy jesteś uczciwy, poza tym bank mimo że ma fachowców to co z tego, pożycza pieniądze bo raz ze nie ma wglądu do twojej głowy, dwa robi to w dobrej wieże licząc na zysk, bo to taka sama usługa/ produkt jak układanie kafelek czy buty w sklepie.
Tak jak pisałem już kilka razy chyba, to że ty komuś pożyczasz pieniądze to znaczy że ta osoba nie musi ci oddać bo ty mu je dałeś?
Czytając te wypowiedzi jestem w szoku, bo jak tu pomóż polakowi jak takie ryzyko?
Niedawno pożyczyłem kilka stów portierowi na starym mieszkaniu, murzynek w dniu kiedy byliśmy umówieni na zwrot pieniędzy o 7 rano zapukał do drzwi i kłaniając się w pas dziękował, po prostu SZACUNEK DLA TEGO CZŁOWIEKA!
Cytat:
2009-02-02 13:11:50, Richmond napisał(a):
Odradzam nasladowanie takiego postepowania komukolwiek chyba, ze jest masochista finansowym.
No właśnie Ciupku że jak cie znam to cie nie rozumiem, i to tylko że znamy się od dawna i osobiście również powstrzymuje mnie od dosadnego komentarza, z szacunkiem ale na złość to w sumie robisz sobie i rodzinnej kasie...
no ale rób co chcesz, ale myślę że masz gdzie wydać te 15 funtów
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.