Ale jak przyjdzie do przyznania overdraftu czy karty kredytowej to już się nie obejdzie
Str 5.8 z 12 |
|
---|---|
vitek | Post #1 Ocena: 0 2009-02-01 16:30:44 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Zakładając konto nie muszą sprawdzać twojego ratingu, bo to ty im powierzasz swoje pieniądze a nie odwrotnie.
Ale jak przyjdzie do przyznania overdraftu czy karty kredytowej to już się nie obejdzie The Mythbuster
|
ciupek77 | Post #2 Ocena: 0 2009-02-01 16:37:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
Cytat: 2008-05-29 15:54:55, pedzacyslimak napisał(a): Czyli koles ukradl pieniadze! Dziwi mnie to ze wiekszosc z was popiera takie cwaniactwo. No coz, wiecej takich typow a na 100% jeszcze bardziej nas tu beda lubili...brak slow. |
vitek | Post #3 Ocena: 0 2009-02-01 16:42:51 (16 lat temu) |
Wiesz tyle o finansach co ja o fizyce kwantowej.
Zawsze mogą iść do sądu a z wyrokiem do komornika. Natomiast oczywiście nie mają po co botherować policji bo nie doszło do przestępstwa. Sami dobrowolnie te pieniądze pożyczyli, dłużnik ich przecież nie ukradł. The Mythbuster
|
ciupek77 | Post #4 Ocena: 0 2009-02-01 17:01:00 (16 lat temu) |
Wybacz,nie chodzilem z Toba do szkoly wiec Twoja znajomosc fizyki jest mi obca hehe
![]() ![]() |
vitek | Post #5 Ocena: 0 2009-02-01 17:04:18 (16 lat temu) |
Nie podniecaj się tak bo spadniesz z rusztowania
The Mythbuster
|
|
|
ciupek77 | Post #6 Ocena: 0 2009-02-01 17:59:56 (16 lat temu) |
najpierw bym musial na jakies wejsc,a przy takiej pogodzie wchodza na nie tylko ci co musza.Zawsze sie tak pienisz jak sie okazuje ze gadasz bzdury?
[ Ostatnio edytowany przez: ciupek77 01-02-2009 18:05 ] |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2009-02-01 18:45:33 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To znaczy, ze co miesiac masz piekny minus (a dokladnie chyba 1) w swojej historii kredytowej, ktora oznacza spozniona wplate. Nie wyglada to za dobrze.
Bank wcale nie musi sie z Toba ukladac, ale moze spokojnie skierowac sprawe do sadu jak ma taka wole. Moze tez sprzedac Twoj dlug firmie windykacyjnej. A jak zdecyduja sie na taki krok to "zamkna" Twoje konto i bedziesz mial jeszcze default. Takze polecam unikania spoznionych wplat, pomijajac kary, ktore musisz chyba dostawac co miesiac, bo w koncu nie wplacasz wymaganego minimum. Lepiej sprawdz swoja historie kredytowa w Experian i Equifax. Carpe diem.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2009-02-01 18:46:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-02-01 15:43:16, vitek napisał(a): Cytat: 2009-02-01 08:44:25, krakn napisał(a): pożycz mi 3-5 tysięcy, wyjadę i sobie mnie szukaj. co wtedy powiesz i co na forum napiszesz? Zacznijmy od tego że ci nie pożyczę. Mówimy o pożyczkach od banków a nie od prywatnych osób. A banki po to zatrudniają sztaby ludzi biorących ciężką kasę żeby wiedziały komu pożyczyć a komu nie a co za różnica komu ukradniesz pieniądze, czy bankowi czy osobie prywatnej? kradzież to kradzież no chyba ze ma się moralność samoobrony. akurat ja mam zasadę ze zawsze i wszytko kupuje za gotówkę, nie obawiaj sie nie poproszę, to zazwyczaj ja pożyczam innym. Z kredytami to jest tak, bank pożycza kasę, ale w momencie gdy dłużnik zalega otrzymuje zwrot z funduszu zabezpieczenia, w momencie odzyskania pieniądze wracają do funduszu. Na fundusz wpłacają wszyscy kredytobiorcy i jest częścią kosztów kredytu. Swego czasu gdy sprzedawałem urządzenia na raty, bank otworzył dla moich klientów taki fundusz, raz w roku jeżeli moi klienci spłacali kredyty otrzymywałem odsetki z tej kwoty, czasami było to 1000, czasami 2000zl, coś w rodzaju gratyfikacji za rzetelne sprawdzenie dokumentów. a jak kredyty były z agencji to te pieniądze brała agencja pośrednicząca. reasumując, ci co nie spłacają kredytów nie tyle oszukują bank, co ludzi którzy biorą te kredyty, bo przecież bank tak czy siak swoje dostać musi, a podraża się koszt kredytu. poza tym argumentacja że jest sztab sprawdzających i jak się uda ich wykołować to wszytko jest w porządku to tak jak by powiedzieć że ktoś miał słabe zamki w drzwiach dlatego to jego wina, i to nie była kradzież. Malwersacja, przekręt, kreatywna księgowość, to różne nazwy tego samego okradania innych. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
asiorek7 | Post #9 Ocena: 0 2009-02-01 19:00:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 28-09-2008 |
Nie rozumiem jak można nie wywiązywać sie ze swoich zobowiązań
![]() Jeżeli ktoś nam podaje pomocną dłoń to nie należy jej gryźć. A co będzie jeżeli kiedyś znowu będziecie potrzebowali pomocy z banku?Czy zastanawialiście się nad tym? Z tego co ja wiem to takie długi przechodzą po śmierci pożyczkobiorcy na jego rodzinę i napewno nikt nie podaruje długu one napeno nie ulegają przedawnieniu po sześciu latach. Nie wiem czy warto zostawiać dzieciom takiego spadku. Napewno nikogo to nie ucieszy. |
ciupek77 | Post #10 Ocena: 0 2009-02-01 19:26:41 (16 lat temu) |
Zeby bylo jasne,nie namawiam nikogo do brania kredytow i niesplacania.Czasem jest tak ze ktos ma tu kredyt i musi z jakichskolwiek powodow wrocic np do PL.Przeciez sie nie posika i nie bedzie calej pensji wplacal na konto banku,bo zyc z czegos musi.Bedzie sobie placil iles tam lat dluzej po groszach i juz.Ja zrobilem olewke na karte kredytowa bo kiedys mi podiwanili siano.Nikt nie chcial za bardzo mi wyjasniac wiec place im ile chce i kiedy chce.Kredyt mi sie splaca na czas przez DD wec pewnie dlatego znow mi ostatnio proponowali.To samo bylo jak chcialem wziac auto w kreske,sprawdzili mnie i chcieli uruchamiac kredyt,ale sie wycofalem,bo chyba sie bede wyprowadzal z UK wiec ani mi RHD nie potrzebne bedzie,ani kolejne zobowiazanie.Kredyt mi sie po malu konczy a karte bede sobie cykal ile mi tam akurat bedzie pasowalo.To co mialbym za auto miesiecznie bulic pakuje w skarpete i kupie cos w Belgii jak bede zjezdzal.Gdybym chcial sie migac to dawno skladalbym juz wniosek o bankructwo(pare osob juz zlozylo i czekaja)A co do kar to jak Richmond zauwazyla doliczaja mi 12F miesiecznie i to wszystko
[ Ostatnio edytowany przez: ciupek77 01-02-2009 19:29 ] |