MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niespłacony kredyt w uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3.8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 3.8 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-05-29 23:54:05 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-05-29 21:57:09, ironiqus napisał(a):
.... Nie ma dnia, aby nie bylo postow poruszajacych te tematy.
Czym sie rozni proba wyludzenia z banku, od proby wyludzenia z councilu ...?

Aha, czyli według ciebie każdy kto na forum pyta np. o możliwość otrzymania mieszkania socjalnego zamierza je WYŁUDZIĆ.
Niestety nie mogę tego skomentować bo musiał bym użyć brzydkich wyrazów pod twoim adresem i admin będzie się miotał :-?
Według ciebie mieszkanie councilowskie to 'koryto'?? Wierz mi widziałem wiele tych koryt i z żadnego z nich nie chciałbyś jeść i jeszcze za to płacić.

Ten problem nie dotyczy tylko cytowanego, duża część piszących na tym forum prezentuje sposób myślenia i mentalność 6-latka. Czy naprawdę polska młodzież jest aż tak otumaniona i dlaczego?
Jedyną osobą która wie co pisze jest Richmond (sory za pocałunek śmierci :-))

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 29-05-2008 23:57 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2008-05-30 20:48:52 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2008-05-30 21:11:52 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

uwazam ze podawanie informacji o stanie prawnym ....cos komus ktos zrobi ktos czegos nie zrobi jest nie do konca moralne....bo czym innym jest obrona czlowieka ktory znalazl sie w tzw pulapce finansowej a czym innym rozbieberanie na czesci pierwsze wyludzenia kredytu ....przeslaniek sciagnia, przedawnienia etc.....bo ktos to zrobil i ma zamiar unikanac konsekwencji tegoz czynu ....
mam ponad 10 letnie doswiadczenia windykacyjne w pl ale nigdy , nikomu nie sprzedam wiedzy jak uniknac odpowiedzilanosci za dlugi choc wiem jak to zrobic nawet na skale miedzynarodowa ......
a forum jest ostanim miejscem gdzie mozna wytykac bledy systemow prawnych w celach ..nie do konca uczciwych
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2008-05-30 21:17:25 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A kto tu pisal o unikaniu odpowiedzialnosci? System jest jaki jest i nie jest to zadna tajemnica. Proces windykacji jest opisany na wielu stronach i nikt nie pisze, ze to niemoralne. Jak ktos bedzie chcial go wykorzystac to moze to robic i pod plaszczykiem problemow finansowych.

Niemoralne to jest to, ze agencje windykacyjne w UK scigaja osoby, do ktorych dlug nie nalezy i zatruwaja im zycie. A pracownicy takich agencji przoduja w byciu chamskim, ponizaja i zastraszaja klientow i rzadko kiedy w ogole chca wysluchac co klient ma do powiedzenia. Nie wspomne o wydzwanianiu na telefon stacjonarny i komorkowy po kilka razy dziennie od 8.00 rano do 21.00.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sarcia

Post #5 Ocena: 0

2008-05-31 00:27:24 (17 lat temu)

sarcia

Kobieta

Z nami od: 23-05-2008

no wlasnie bo taka agu juz planuje jak to zrobic a pozniej scigaja niewinnych ludzi ktorzy zostaja a maja jedynie zbieznosc nazwisk jak ktos tu napisal.ja tez nie udzielilabym informacji /w takim celu/ jezeli bym wiedziala jak to sie robi .Ja prosilam o krotki list do dluznika ktory jest mi winny sporo pieniedzy ale jakos zadnego odzewu nie widzialam ,nie mam zalu moze rzeczywiscie nikt nie wie jak to zrobic, a tu takie piekne komentarze i informacje.

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #6 Ocena: 0

2008-05-31 08:38:07 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2008-05-30 21:17:25, Richmond napisał(a):
Proces windykacji jest opisany na wielu stronach i nikt nie pisze, ze to niemoralne.

ale te informacje sa dla ludzi ktorzy chca odzyskac swoje pieniadze ...niemoralne jest kiedy ktos swiadomie wykorzystuje te wiedze w druga strone czyli jak nie splacic dlugu

Cytat:

Niemoralne to jest to, ze agencje windykacyjne w UK scigaja osoby, do ktorych dlug nie nalezy i zatruwaja im zycie. A pracownicy takich agencji przoduja w byciu chamskim, ponizaja i zastraszaja klientow i rzadko kiedy w ogole chca wysluchac co klient ma do powiedzenia. Nie wspomne o wydzwanianiu na telefon stacjonarny i komorkowy po kilka razy dziennie od 8.00 rano do 21.00.
to nie stety nie wynika z odczuwania co dobre a co zle ale z ..NIEWIEDZY.....ludzie ktorzy sie zajmuja windykacjami z reguly nie maja wiedzy na ten temat ...nie wytarczy znac pare trikow windykacyjnych zeby umiec odzyskiwac pieniadze. stad wiele z tych osob bazuje na najnizszych ludzich uczuciach - jak strach, nekanie...bardzo czesto lamiac prawo bo nie maja stosownej wiedzy prawnej ...
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2008-05-31 09:49:19 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Ja mysle, ze to jest zamierzona metoda, a nie nieznajomosc prawa. Jestem pewna, ze w wielu przypadkach doskonale wiedza, ze scigaja niewlasciwa osobe, ale nie odpuszczaja. Tak samo jak kupuja dlugi, ktore sa statue barred.

Wiele osob placi dla swietego spokoju, nie bedac nawet pewnym czy to jego dlug czy nie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

seth1977

Post #8 Ocena: 0

2008-05-31 09:50:47 (17 lat temu)

seth1977

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2008

polecam filmik money as a debt. moze troche zmienisz zdanie na temat bankow i ich pozyczek:) http://video.google.com/videoplay?docid=-9050474362583451279&;

milego ogladania

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2008-05-31 09:53:45 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Dla osob "swiadomych" finansowo ten film to zadna nowosc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

marfefka26

Post #10 Ocena: 0

2008-05-31 09:59:12 (17 lat temu)

marfefka26

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

reivilo-a podpowiedz chociaż troszkę co jest gdy moje długi trafiły do komornika-jakiś czas spłacałam-ale w Polsce nie jestem, nie mam meldunku, wyparowałam poprostu i niestety już nie spłacam, bo nie mam z czego-żyję tu z dnia na dzień, nie mam stałej pracy... ponieważ jestem zmuszona wkrótce jechać do Polski obawiam się co mi grozi po kontroli paszportowej?! czy komornik może mnie szukać listem gończym itp.?!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3.8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,