Forum dyskusyjne

Manchester » Pomocy

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Manchester" opiekują się: Redakcja, frelcia, FREDD

Strona główna » Manchester » Pomocy

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 3
LORI

Post #1

2008-05-26 18:37:35 (4 miesiące temu)

LORI

Kobieta

Z nami od: 26-08-2007

Wiecie co myślałam ze polak w agencji Heads Recruitment to normalny facet a niestety sie myliłam facet gburowaty i szkoda slow.

Pojechałam do Crewe jest praca ale w jedna stronę około 2 h jazdy ode mnie (

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

FREDD

Post #2

2008-05-31 11:05:01 (4 miesiące temu)

FREDD

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 28-12-2006

witaj
Mieszkasz nie daleko lotniska moja rada to jedź na Stockport tam jest agencja STAFFSIGN zarejestruj sie I zaputaj o prace na lotnisku teraz jest sezon urlopowy jest bardzo dużo lotów albo jedź z kims na Menchester Air Port CARGO tam jest duz firm ale ty6 idź do SKAY Chefs na tak zwanej bramie mają aplication form wypełnij i może się uda
FREDD

Do góry stronyOffline

zwirek

Post #3

2008-05-31 12:38:06 (4 miesiące temu)

zwirek

Kobieta

Z nami od: 30-06-2007

Wydaje mi sie ze dzieciaki maja calkowita opieke medyczna za darmo.Wiem ze dobro dziecka dla matki jest najwazniejsza ale wiez ze czasami lepiej jest byc z dzieckiem niz ono ma tesknic za toba.Wiem jak ciezko o prace jak nie zna sie jezyka.Mi pomogli starzy(pierwsza emigracja powojenna)polacy.Napisali mi ogloszenie ze swoim numerem tel.(najlepiej domowy)ja wywiesilam je w sklepiku dalam w necie i prace mialam i bylam bardzo zadowolona.Poszukaj gdzies w miare niedaleko bagatej dzielnicy i poszukaj tam sklepiku gdzie moglabys dac ogloszenie.Jesli bedziesz miala pytania to pisz na wkorotko@tlen.pl.
Pozdrawiam i zycze powodzenia trzymam kciuki

Do góry stronyOffline

zwirek

Post #4

2008-05-31 13:25:23 (4 miesiące temu)

zwirek

Kobieta

Z nami od: 30-06-2007

Wydaje mi sie ze dzieciaki maja calkowita opieke medyczna za darmo.Wiem ze dobro dziecka dla matki jest najwazniejsza ale wiez ze czasami lepiej jest byc z dzieckiem niz ono ma tesknic za toba.Wiem jak ciezko o prace jak nie zna sie jezyka.Mi pomogli starzy(pierwsza emigracja powojenna)polacy.Napisali mi ogloszenie ze swoim numerem tel.(najlepiej domowy)ja wywiesilam je w sklepiku dalam w necie i prace mialam i bylam bardzo zadowolona.Poszukaj gdzies w miare niedaleko bagatej dzielnicy i poszukaj tam sklepiku gdzie moglabys dac ogloszenie.Jesli bedziesz miala pytania to pisz na wkorotko@tlen.pl.
Pozdrawiam i zycze powodzenia trzymam kciuki

Do góry stronyOffline

wiadkuju

Post #5

2008-05-31 15:04:51 (4 miesiące temu)

wiadkuju

Kobieta

Z nami od: 22-03-2006

ja wiem, ze powinnismy pomagac innym a nie analizowac, ale nie moge sie powstrzymac. Bo kasa na rehabilitacje? Tu dzieci maja to za darmo - wiem co mowie, bo kozystam z NHS dla moich dzieci. A skoro maz pracuje to mozecie miec lub macie takze benefit. Wiec na zycie to wystarcza i nawet odlozyc mozna. Wiec po co Ty szukasz tej pracy?
"Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku"

Do góry stronyOnline

E-mailNumer Skype

lukinuk

Post #6

2008-06-03 21:36:53 (4 miesiące temu)

lukinuk

Mężczyzna

Z nami od: 31-05-2008

zgadzam sie z poprzedniczka, jesli maz nie przekracza (chyba £16000 rocznie), to mozecie starac sie o benefit:
Manchester City Council - Benefits, a wtedy napewno nie bedziesz musiala isc do pracy.
Jesli twoj angielski nie jest wystarczajaco dobry, zawsze mozesz poprosic o tlumacza, czy to urzad, czy to szkola, czy szpital.
Masz do tego prawo i nalezy z niego kozystac.
Pozdrawiam, and Good Luck;-)

Do góry stronyOffline

Tlumacz_Ania

Post #7

2008-06-04 00:19:15 (4 miesiące temu)

Tlumacz_Ania

Kobieta

Moderator

Z nami od: 17-04-2007

Przepraszam, ze sie wtrace, ale odnosnie ostatniej wypowiedzi: jezeli chodzi o szkole to raczej bym nie nalegala na tlumacza. Tutaj wiele szkol ma malo kasy (szkola moich dzieci ciagle organizuje rozne imprezy i zbiorki zeby sie wspomagac) wiec na tlumacza napewno nie maja i raczej nie wypada ich o to prosic. Jezeli chodzi o urzedy to owszem, sa w wielu urzedach tlumacze i oczywiscie mozna skorzystac z tego ulatwienia.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony