MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rottweiler - wazne pytanie - prosze o pomoc

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

4ary

Post #1 Ocena: 0

2008-04-11 16:50:23 (17 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Przepraszam ,ze ciagne ten watek ale bywa on czasem bolesny. Nie jestem wrogiem psow(wrecz przeciwnie) tylko wielu maloodpowiedzialnych wlascicieli. Monika szkolenia z pewnoscia sa potrzebne ale ten cytowany specjalista nie pokaze ani nie napisze o swoich niepowodzeniach. (byl kiedys pogromca krokodyli) Wystarczy ze 1% z tych ulozonych pieskow poczuje kiedys zew natury a ktos (czesto dziecko) bedzie cierpial lub straci zycie. Dla mnie 0,001% to zbyt wielkie ryzyko jesli chodzi o moje dzieci.

"Pies nie atakuje bez powodu i jesli go nie sprowokujesz (czasami nawet o tym nie wiedzac)" -No wybacz ,jesli cale zycie rodzina ma sie zastanawiac czy nie prowokuje swojego "pupila" lub psa sasiada to kto tu jest dominujacy w takim ukladzie.

Najbardziej niestety irytuja mnie wlasciciele ktorzy wymagaja abym zrozumial psychike, potrzeby i przyzwycajenia ich psa. A gdzie prawa i przyzwyczajenia moje i moich dzieci.(Ale moze to ja mam swira :-])
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcheweczka

Post #2 Ocena: 0

2008-04-11 17:07:58 (17 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

miałam dwa psiaki ze schroniska i jeden z nich był mieszncem-rottweiler z wilczurem....no coz,piesek wiekowy,ale kochany i wszystko bylo dobrze do momentu,gdy maz wyjechal ,wtedy w sunie wstapil diabel a niby mnie kochala najbardziej ...uwazam,ze pies reaguje tak jak i my...wyczuwa nerwowe sytuacje i wie,kiedy jest czas na zabawe i kiedy na dystans jednak sa sytuacje,kiedy nieswiadomie zrobimy cos,co pies zapamieta i po jakims czasie moze mu cos sie w glowce przestawic.....skoro ktos decyduje sie na taka rase,to bierze na siebie wielka odpowiedzialnosc i musimy byc przygotowanym na wszystko...wierze,ze jesli sie psa kocha a nie traktuje tylko jak pupilka do przytulenia przed telewizorem,to wszystko bedzie dobrze....wierzcie mi,ze nawet york moze porzadnie ugryzc.....duzo milosc,cierpliwosci i bedzie dobrze,kazdy psiak zasluguje na milosc...Toffy zapewne bedziesz pieska kochac i dobrze go wychowasz...jak już bedziesz mial go w domku,to zrob foteczke i go nam przedstaw...
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Toffy

Post #3 Ocena: 0

2008-04-11 20:36:57 (17 lat temu)

Toffy

Kobieta

Z nami od: 20-02-2007

Obiecuje ze jutro ujrzycie moje cudo :)
Dzisiejszy dzien byl strasznie meczacy z przygotowaniami :)
Odwiedzilismy police, dowiedzielismy sie wszystkiego, nie potrzebujemy nic.
Papierek o ktory sie pytalam to wylacznie rodowod :), i tu dziekuje osobie ktora szczegolowo mi odpowiedziala:)
Rodowod mi nie jest potrzebny bo to ma byc nasz piesek a nie na wystawy i pokazy :)
Odwiedzilismy weterynarza, wypytalismy sie o wszystko o szkolenie rowniez. Rozmawialismy z wlascicielem ktory rotka mial 10 lat i niestety 3 miesiace temu odszedl :(.
Powiem Wam ze wszyscy macie po trochu racji. Ja bede starac sie jak najbardziej zeby pieska wychowac odpowiednio. A co najwazniejsze zeby nigdy nie byl dla nas zagorzeniem ani tym bardziej dla naszych dzieci.
A tak dla ciekawostki zajrzyjcie sobie pod tego linka, jak bardzo bylam zaskoczona psami na miejscu 3, 4 i 10, przeciez te psy sa uwielbiane :-]
http://www.dogs-names.net/dangerous-dog-breeds.html

Jezeli ktos jest zainteresowany psychika groznych psow polecam artykul:
http://www.dobrypies.eu/bad_breed.html

[ Ostatnio edytowany przez: Toffy 11-04-2008 20:50 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

krunschwitz

Post #4 Ocena: 0

2008-04-11 23:15:59 (17 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Gratuluje wyboru rasy:-WMialem 3 takie psy w Polsce i jestem w nich zakochany...Cudowne psiaki.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Toffy

Post #5 Ocena: 0

2008-04-13 15:30:15 (17 lat temu)

Toffy

Kobieta

Jak obiecalam tak wstawiam zdjecie :)

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #6 Ocena: 0

2008-04-13 20:39:52 (17 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

sliczne psisko :-]
mialam takiego w Polsce i jak juz ktos przedemna wspomnial moj synek uwielbial na nim jezdzic:-]
pozwalalam na to do czasu gdy nie zrobiono z niego psa strozujacego teraz bym na to nie pozwolila

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #7 Ocena: 0

2008-04-13 23:53:24 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Jak jeszcze miałem Rotka to czytałem trochę o historii rasy i największą ciekawostką jest to iż oryginalnie były to psy pasterskie. Moim zdaniem to jedne z najbardziej opiekuńczych i inteligentnych psiaków. Pielęgnuj więc tę cechy u swojego psiaka i wszystko będzie ok. Mów pies niestety musiał zostać uśpiony jakieś 6 miesięcy temu - zaawansowany rak kości. Pozdrawiam.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Toffy

Post #8 Ocena: 0

2008-04-14 08:15:36 (17 lat temu)

Toffy

Kobieta

Bardzo mi przykro zpowodu Twojego psiaka :-(
Ja tez czytalam wiele ksiazek na temat tej rasy i polskich i angielskich i publikacje w intrnecie, dlatego zawazylo to na decyzji o rasie :)
Najbardziej co mnie zdziwilo jest z nami juz prawie 3 dni, nie piszczy za mama i rodzenstwem, przesypia prawie cala noc, bez siusiania po mieszkaniu.

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #9 Ocena: 0

2008-04-14 08:23:38 (17 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

Jest cudny...dbajcie o siebie nawzajem i bedziecie szczesliwi...napewno okaze sie Twoim wiernym i oddanym przyjacielem...:-D:-D:-D
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #10 Ocena: 0

2008-04-14 08:29:16 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-04-11 08:59:38, marcheweczka napisał(a):
i tu muszę kogoś poprawić,otóż wczoraj w wiadomościach podawano,że w Anglii kładzie sie bardzo duzy nacisk na rasy groźne....przy zakupie takiego pieska nalezy zgłosić to do odpowiednich służb,przeprowadzana jest wtedy specjalna procedura....wywiad środowiskowy wśród sasiadów,sprawdzenie warunków mieszkaniowych oraz dokladne poznanie wlasciciela ,czy owa osoba nadaje do opieki nad takim pieskiem....dowiedz sie wszystkiego,gdyz wystarczy jedna skarga sasiada,bo np. piesek za glosno zaszczekal i juz mozna miec problemy...ja mam za plotem dwa amstaffy i wiem jedno,ze jeden telefon np.do councilu i juz wlasciel moze miec problemy...wlasciel takich pieskow musi zabezpieczyc wszystko,by piesek nie zrobil nikomu krzywdy...wazne jest rowniez,czy wlasciciel mieszkania zgodzi sie na taka rase...pozdrawiam serdecznie

Marcheweczko masz racje, stety lub niestety w Anglii jest bardzo duży rygor co do psów, jest tez lista psów niedozwolonych.
Jak już niektórzy się zorientowali, tutaj podobnie jak w polsce w małych miasteczkach, ludzie na wzajem się obserwują, i choć z obrzydzeniem to na siebie donoszą, ;-)
My też mamy pieska, obronnego takiego co .... zabija śmiechem :)
i też mieliśmy wiele listów i pytań co to za groźnego psa mamy bo ktoś dzwonił gdzieś tam, dopiero po wysłaniu zdjęcia umilkło :)
Oto nasz waleczny pies Obronny ;-))

jak widać rasa zadziorna, ale o tyle najprostsza do trzymania w domu że dość łatwo jest opanować jej zapędy w dominacji, w stosunku do psów obronnych:

hahahaaha.
a tak na poważnie, to oczywiście zdajesz sobie sprawę że duży pies musi dużo nie tylko jeść i dużo po sobie zostawia, ty musisz to jeszcze po nim posprzątać, bo kary sa dość upierdliwie wysokie, od 50 do 1000 a nawet widziałem kiedyś tabliczkę, 5000 funtów, a jak wiesz sąsiedzi i kamery tu są prawie wszędzie, patroli też od groma.
Do tego pies musi się wybiegać, a tu często w miastach jest zonk bo parki są dla ludzi by na przerwie mógł się położyć na trawie a nie tak jak w Polsce toaleta dla psów, jeżeli masz swój dom to mały problem, ale jeżeli wynajmujesz to często jeszcze kwestia zgody przez właściciela, zazwyczaj go nie dostaniesz.
życzę powodzenia w hodowli psiaka :)

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 14-04-2008 08:33 ]

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,