Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Manchester » Prawo Jazdy w UK?!

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Manchester" opiekują się: Redakcja, frelcia, FREDD

Strona główna » Manchester » Prawo Jazdy w UK?!

Nowy tematNowy post

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 4 z 5
marcko

Post #1

2008-04-09 09:25:46 (3 miesiące temu)

marcko

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

[ Ostatnio edytowany przez: marcko 09-04-2008 09:51 ]

swoj

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcko

Post #2

2008-04-09 09:48:37 (3 miesiące temu)

marcko

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

Cytat:

2008-04-05 19:13:36, noblekuba napisał(a):
Co racja to racja, nie wiem jakie sa teraz reali bo ja juz dawno robilem prawko to wtedy nie bylo jeszcze takich problemow. Myslalem ze poprostu niektorzy chca robic prawko w Anglii pomimo tego ze maja juz Polskie, bo sa tacy co poprostu chca miec jeszcze Angielskie zeby nie wiem, czuc sie wyjatkowym :)

nie wiesz ?, myslales ze 'myslisz'?, a opiniujesz, trzepnij se kielicha i wyluzuj z szacunkiem = jestes tu trzy lata, a zadajesz pytania, jak przed wyjazdem do uk
swoj

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3

2008-04-09 09:55:42 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-04-08 22:34:07, Toffy napisał(a):
jak chcesz wymienic prawo jazdy poprostu idz na poczte i popros o druk w okienku na driving licence. A tam bedzie opcja o wymiane prawo jazdy. Jest bezplatne

Bezpłatne? Chyba że dla ciebie Ł50 to tyle co nic :-)
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOnline

Strona WWW

noblekuba

Post #4

2008-04-09 11:13:19 (3 miesiące temu)

noblekuba

Mężczyzna

Z nami od: 24-03-2008

Cytat:

2008-04-09 09:48:37, marcko napisał(a):
Cytat:

2008-04-05 19:13:36, noblekuba napisał(a):
Co racja to racja, nie wiem jakie sa teraz reali bo ja juz dawno robilem prawko to wtedy nie bylo jeszcze takich problemow. Myslalem ze poprostu niektorzy chca robic prawko w Anglii pomimo tego ze maja juz Polskie, bo sa tacy co poprostu chca miec jeszcze Angielskie zeby nie wiem, czuc sie wyjatkowym :)

nie wiesz ?, myslales ze 'myslisz'?, a opiniujesz, trzepnij se kielicha i wyluzuj z szacunkiem = jestes tu trzy lata, a zadajesz pytania, jak przed wyjazdem do uk

No i po co powracasz do tego ?, jak juz zamknelismy tamten spor ? To ze to dlugo jestem nie znaczy ze wiem wszystko, bo akurat wiekszosc tematow z tym zwiazanych mnie nigdy nie interesowala i nigdy nic w takim kierunku nie zalatwialem bo nie mialem potrzeby

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Toffy

Post #5

2008-04-09 15:59:07 (3 miesiące temu)

Toffy

Z nami od: 20-02-2007

vitek no jasne ze dla mnie 50 funciakow to tyle co nic przeciez na ulicy ich pelno lezy :-]
A tak na serio pisalam to co slyszalam bez sprawdzenia, ale masz racje :-] Sorki za wprowadzeniw blad

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Murmelek85

Post #6

2008-04-16 06:27:32 (3 miesiące temu)

Murmelek85

Kobieta

Z nami od: 25-03-2008

Witam wszystkich mam pytanie co do prawa jazdy
Jesli chce na dłużej wyjechać do UK to czy będę musiała wymienić prawko na angielskie (pytam bo takie słuchy mnie doszły).
I jeszcze jedno pytanko mam prawko międzynarodowe wyrobione, ale czy potrzebuję wtedy angielskiego prawka??

Pozdrawiam goraco i z góry dziękuję za odpowiedzi ;-)
...Idziemy razem żyjemy dla siebie jedno uczucie dwa serca...

Do góry stronyOnline

E-mailNumer gadu-gadu

AliszyN

Post #7

2008-05-13 14:58:15 (2 miesiące temu)

AliszyN

Kobieta

Z nami od: 13-05-2008

Witam serdecznie.

Chciałabym otrzymać tymczasowe prawo jazdy. Wziełam juz formularz z poczty, wypełniłam punkty. I znajduję sie tam coś takiego jak poświadczenie przez drugą osobę, która musi potwierdzić że mieszkam na terenie UK dwa lata. Tak to przynajmniej rozumiem. Mam pytanie do tych osób które juz zdobyły tymczasowe prawo jazdy. Ile czasu minęło od przyjadu kiedy zaczeliście się ubiegac o tymczasowe prawo jazdy? W jaki sposób mogą to sprawdzić?

Do góry stronyOffline

agnieszka2378

Post #8

2008-05-16 08:39:49 (2 miesiące temu)

agnieszka2378

Kobieta

Z nami od: 15-05-2008

czesc.ja jestem w posiadaniu tymczasowego prawa jazdy.musisz miec potwierdzenie przez osobe któr.a Cie zna conajmiej 2 lata.popros kogos znajomego,mi podpisała kolezanka z pracy,nie sprawdzaja tego,ewentualnie moga dzwonic.

Do góry stronyOffline

AliszyN

Post #9

2008-06-01 17:20:19 (2 miesiące temu)

AliszyN

Kobieta

Z nami od: 13-05-2008

Witam jeszcze raz. Mam jedno pytanie, osoba która posiada tymczasowe prawo jazdy w Anglii i porusza się z L na samochodzie może przewozic pasazerów? Moze i głupie pytanie, ale widziałam kilka razy kiedy jeździła L a w nim wiecej niz 2 osoby.

[ Ostatnio edytowany przez: AliszyN 01-06-2008 17:20 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10

2008-06-01 18:13:51 (2 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-04-09 15:59:07, Toffy napisał(a):
vitek no jasne ze dla mnie 50 funciakow to tyle co nic przeciez na ulicy ich pelno lezy :-]
A tak na serio pisalam to co slyszalam bez sprawdzenia, ale masz racje :-] Sorki za wprowadzeniw blad

Hm, no ja robiłem prawko ... cholera już dwadzieścia lat mija...
w tedy praktycznie wystarczyło dojechać na plac manewrowy i nie połamać patyków w słupkach, też co prawda oblewali ale nie aż tak ja później, choć Beatka zdawała 6 lat temu w Katowicach i za pierwszym razem. Fakt że obydwoje mieliśmy dobrych instruktorów, ona od jazdy a ja od teorii, po prostu wyłuszczyli gdzie są haki.

Prawko na angielskie wymieniłem z dwóch powodów, przede wszystkim dla mnie atutami było 100 funtów taniej przy ubezpieczeniu, licząc na dwa samochody i dwóch kierowców sporo oszczędzamy, no i prawko potwierdza moje ID, używam go gdy nie mam paszportu ze sobą.

hm, ktoś tu mówił o 50 funtach, z tego co pamiętam zapłaciłem 30 funtów + 2 funty za sprawdzenie paszportu od ręki (w biurze DVLA)

nie widzę żadnego szpanu w posiadaniu jakiegoś dokumentu z jakiegoś kraju :-]:-]:-], prawko kilka razy robiłem w krajach afrykańskich, tam jest jeszcze prościej :-], na syberii o dziwo zaakceptowali moje polskie prawko :-P
ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony