Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Manchester » Prawo Jazdy w UK?! |
| Autor | Strona: 2 z 5 |
|---|---|
| monikaspodymek | Post #1 2008-04-05 18:34:14 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 11-10-2006 Skąd: colchester |
Jak nie wiesz o czym gadasz, to nie mow nic... Masz czas spedzic w Polsce miesiac aby wzisc obowiazkowe lekcje jazdy a potem leciec na egzamin jeszcze raz??? Widziales angielskie pytania do teorii??? No wiec ci powiem ze ja widzialam i polskie i angielskie i angielskie sa nieporownywalnie prostsze!!! Mnie prawko w Anglii kosztowalo jakies 300 funtow. A ile zaplacilabym w Polsce???
...XXX...
|
| noblekuba | Post #2 2008-04-05 19:03:12 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 24-03-2008 Skąd: UK |
Co sie tak pyskujesz, Wyrazam tylko swoja opinie ktorej na szczescie nie mozesz mi zabronic wypowiadac, a trzeba bylo sie uczyc to by i w Polsce byly proste :) Szczerze mowiac to nie orientuje sie ile kosztuje pawko w Polsce, ale te kursy chyba cale cos okolo 1000 zl, ja jeszcze robilem to za 450 zl. W ogole to nie trzeba prawka w miesiac robic bo mozna sobie jazdy w ciagu 4 dni wszystkie wyjezdzic i z glowy
|
| Catch | Post #3 2008-04-05 19:10:35 (3 miesiące temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-06-2007 |
Cytat: 2008-04-05 19:03:12, noblekuba napisał(a): Co sie tak pyskujesz, Wyrazam tylko swoja opinie ktorej na szczescie nie mozesz mi zabronic wypowiadac, a trzeba bylo sie uczyc to by i w Polsce byly proste :) Szczerze mowiac to nie orientuje sie ile kosztuje pawko w Polsce, ale te kursy chyba cale cos okolo 1000 zl, ja jeszcze robilem to za 450 zl. W ogole to nie trzeba prawka w miesiac robic bo mozna sobie jazdy w ciagu 4 dni wszystkie wyjezdzic i z glowy rozumiem że nie słyszałeś o ludziach którzy przez humorki pajaca egzaminatora zdają po 15 x bratanek po 3 nieudanym egzaminie (choć bezbłędnie przejechał miasto i bramki) dowiedział się że 3 egzaminy to za mało i ma zdawać jeszcze raz w Polsce teraz na egzamin czeka się po 30 dni więc samo zdawanie trwa i półtora roku jak masz pecha do pajaców, w UK można popełnić 15 prostych błędów, nie wspominając o testach które są prostsze niż w Polsce w Polsce trzeba mieć SZCZĘŚCIE żeby przejść egzamin praktyczny (z umiejętnościami to nie ma za wiele wspólnego) |
| noblekuba | Post #4 2008-04-05 19:13:36 (3 miesiące temu) |
Co racja to racja, nie wiem jakie sa teraz reali bo ja juz dawno robilem prawko to wtedy nie bylo jeszcze takich problemow. Myslalem ze poprostu niektorzy chca robic prawko w Anglii pomimo tego ze maja juz Polskie, bo sa tacy co poprostu chca miec jeszcze Angielskie zeby nie wiem, czuc sie wyjatkowym :)
|
| monikaspodymek | Post #5 2008-04-05 21:53:56 (3 miesiące temu) |
Cytat: 2008-04-05 19:03:12, noblekuba napisał(a): Co sie tak pyskujesz, Wyrazam tylko swoja opinie ktorej na szczescie nie mozesz mi zabronic wypowiadac, a trzeba bylo sie uczyc to by i w Polsce byly proste :) Szczerze mowiac to nie orientuje sie ile kosztuje pawko w Polsce, ale te kursy chyba cale cos okolo 1000 zl, ja jeszcze robilem to za 450 zl. W ogole to nie trzeba prawka w miesiac robic bo mozna sobie jazdy w ciagu 4 dni wszystkie wyjezdzic i z glowy Ja sie nie puskuje - po prostu nie wstawiaj rzeczy o ktorych nie wiesz - opinia opinia, ale trzeba jeszcze ja wiedza podeprzec Co do polskich testow: uwazam ze pytania sa idiotyczne (a nie trudne do nauczenia - nauczyc mozna sie wszystkiego jak sie ma checi i widzi sens), nie sa poparte rzadna przydatna wiedza - po prostu nie widze sensu wkuwac ich na pamiec - tym bardziej ze wiekszosc ludzi nie uczy sie "na rozum" ale na zasadzie: acha! do tego pytania zaznaczamy A, C i E! A zreszta sam wrzuciles argument ze Niemcy zdaja w Polsce bo latwiej - otoz w Anglii nawet jeszcze latwiej! Acha! Aby miec angielskie prawko wcale nie trzeba go robic (dla szpanu)jesli juz ma sie polskie... Mozna je po prostu wymienic. A nawet wiecej: jak sie ma polskie to ma sie 2 lata na to aby je wymienic na angielskie. Jeszcze jeden argument za nie robieniem prawka w Polsce. A do cen prawka w Polsce dolicz przelot samoloten - przynajmniej 2 razy i oplate za egzamin - i nie mam na mysli tej urzedowej! ...XXX...
|
| noblekuba | Post #6 2008-04-05 22:00:13 (3 miesiące temu) |
Hhehe, ok przkonales mnie :)
|
| monikaspodymek | Post #7 2008-04-05 22:09:28 (3 miesiące temu) |
...XXX...
|
| vitek | Post #8 2008-04-06 01:17:39 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat: 2008-04-05 19:13:36, noblekuba napisał(a): Myslalem ze poprostu niektorzy chca robic prawko w Anglii pomimo tego ze maja juz Polskie, bo sa tacy co poprostu chca miec jeszcze Angielskie zeby nie wiem, czuc sie wyjatkowym :) Boże co za kolo... Ja mam angielskie prawko i wcale nie czuję się wyjątkowym bo tu wszyscy kierowcy mają takie samo. I nie musiałem nic zdawać po prostu wymieniłem a to dlatego że nie byłem już do siebie podobny po 18tu latach 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| noblekuba | Post #9 2008-04-06 01:38:49 (3 miesiące temu) |
Cytat: 2008-04-06 01:17:39, vitek napisał(a): Cytat: 2008-04-05 19:13:36, noblekuba napisał(a): Myslalem ze poprostu niektorzy chca robic prawko w Anglii pomimo tego ze maja juz Polskie, bo sa tacy co poprostu chca miec jeszcze Angielskie zeby nie wiem, czuc sie wyjatkowym :) Boże co za kolo... Ja mam angielskie prawko i wcale nie czuję się wyjątkowym bo tu wszyscy kierowcy mają takie samo. I nie musiałem nic zdawać po prostu wymieniłem a to dlatego że nie byłem już do siebie podobny po 18tu latach Boze co za szpaner... Co wy na wstepie zawsze musicie zaczynac od slow obrazajacych innych ? Moze akurat nie mialem Ciebie na mysli, co innego prawo jazdy 18 letnie a nowe z flaga Uni, 18 lat temu byly troche inne prawka niz teraz, no nic ale dobrze ze sie nam pochwaliles :) [ Ostatnio edytowany przez: noblekuba 06-04-2008 01:41 ] |
| Toffy | Post #10 2008-04-06 15:22:44 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 20-02-2007 Skąd: Manchester/Krakow |
Chyba temat zszedl na inne tory :) okazcie sobie troche szacunku, kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale po co te szpanery, pyskowania ???
Nie wierze ze nie potraficie juz normalnie rozmawiac Tak nie dawno byl bardzo ladny temat : bo wszyscy Polacy to jedna rodzina.....hej hej nanana... To czy ktos robi angielskie prawo jazdy czy polskie to juz jego sprawa, sprawa zasobnosci portfela i innych czynnikow. Czemu nikt nie pomysli ze np. ktos nie ma rodziny zeby zatrzymac sie w Polsce i robic prawo jazdy, ktos ma zobowiazania tutaj i robi tutaj, albo na odwrot. Temat byl zaczety od podania informacji dotyczacych prawo jazdy w Anglii, nie w Polsce i niech tak zostanie. Radzcie jak cos wiecie a jak nie to sie lepiej wogole nie odzywac. A szanownych Moderatorow moze poprosimy o zalozenie specjalnego tematu HARDCORE i tam nawrzucacie sobie i ulzycie ile sie da, ale czy to ma sens??? |