MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Projekt Cheops - zdziwienie.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fotokrzy

Post #1 Ocena: 0

2008-03-25 10:53:48 (17 lat temu)

fotokrzy

Z nami od: 25-03-2008

Zdziwienie moje budzi tak niechętne nastawienie ludzi odwiedzających te strony. Bombardowani mnóstwem fałszywych informacji napływających ze wszystkich prawie stron, nie wierzymy już nikomu. Ale czemu tak łapczywie rzucamy się na to, co przekazują nam w telewizji, w radio i w gazetach? Nasza obecna "kultura" spowodowała, że czytamy bardzo mało, lub nie czytamy wcale. Polegamy na wiadomości "przetrawionej przez kogoś innego". Nie staramy się nawet zastanowić, czy nie może być przypadkiem inaczej. A te wszystkie informacje koło nas płyną. Jest mnóstwo książek, które opisują wydarzenia (sumerowie, przekazy mitologiczne, biblijne - z całego świata...), za próby których wyjaśnienia, jeszcze nie tak przecież dawno, ginęli ludzie. Nauczyliśmy się drwić, ignorować i potępiać. Człowieku - otwórz się, chciej otworzyć swoje zmysły. Wiele ludzi w ciągu tych tysięcy lat zrobiło tak wiele dla nas, w trosce o nas. Tak wielu chciało nas przestrzec i ocalić. Tak wielu próbowało nam powiedzieć, że nie jesteśmy jedyni w kosmosie. Że nasze istnienie w takiej formie jest dzięki tym, którzy byli tutaj przed nami, którzy są tu i którzy będą. Szanujmy się - przede wszystkim.
Nasza Ziemia jest chora, nasza cywilizacja jest chora. Przez nas. Jesteśmy obecnie najgorszym stworzeniem zamieszkującym tę Planetę. Za każdym naszym krokiem idzie zniszczenie, ogień, cierpienie. Można to odmienić, ale możemy to zrobić my sami. Nikt nam w tym nie pomoże. Nasza Ziemia woła o pomoc. Musimy jej pomóc!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ziarenko

Post #2 Ocena: 0

2008-03-25 13:01:58 (17 lat temu)

ziarenko

Z nami od: 13-01-2008

Witam Fotokrzyś, no ,no lepiej uważaj bo jak ja zacząłem pisać na Mojej Wyspie na forum to mnie posądzili o naciąganie (podałem konto Projektu Cheops )i zaznaczyłem że jeśli ktoś chce to może wpłacić datki ,ponieważ jak się sam orientujesz ażeby wykopać różne ważne historyczne cenne znaleziska potrzebne są pieniądze ale ludzie niestety są zimni i posiadają w większości tylko same złe cechy ,są podejrzliwi i na dodatek mnie zablokowano i wyproszono z tego forum pod pretekstem małego zainteresowania tym tematem ,dodam że nie jestem dziwakiem i jestem najnormalniejszym człowiekiem na świecie i staram sie pomagać ludziom bezinteresownie w miarę możliwości,sam wiesz jak mało ludzi wie coś na ten temat ratowania ziemi ,dodam że wręcz z braku wiedzy tutaj UCZONYCH co niektórych na tym forum którzy uważają sie za mądrych i lepszych ponieważ coś tam ukończyli w polskiej szkole segregują ludzi na lepszych i gorszych ,ale już nie długo samo się zdziwią że był taki ZIARENKO który próbował coś powiedzieć do ludzi ażeby uratować tutaj bywających na tym forum ,no cóż to smutne że zamiast się zainteresować tematem i pytać jak najwięcej o różne żeczy zaszuflatkowano mnie ,uważam że ta niechęć co niektórych bierze się raczej z braku wiedzy na te tematy ,na tematy naszej historii tej pra starej ,wiem na temat PCH wszystko i nikogo nie naciągałem ,mam małą nadzieję na rozwinięcie tego tematu i proszę o luźna rozmowę o różnych religiach i wprowadzonych obrzędów przez samych ludzi wmawiając ludziom że to Bóg tak każe ,pamiętajcie że większość obrzędów we wszystkich religiach nie opstaję za żadną i żadnej nie potępiam ,są wymysłem ludzkim ,a ludzie wierzą w dzisiejszych czasach w obrzędy a nie w samego Boga i to dla tego Bogu to się nie podoba i i tak wszystkie religie upadną ,a upadną z prostej przyczyny ponieważ ludzie wychodząc z kościołów, synagog ,meczetów zapominają o podstawowym przykazaniu KOCHAJ BLIźNIEGO JAK SIEBIE SAMEGO czym prościej to brzmi tym bardziej ludzie nie wiedza o co chodzi ,wychodząc z tych waszych świątyń zapominacie o Bogu i co dalej?idzie sąsiad ,a trzeba wysłać mu złowieszcze spojrzenie bo ma lepszy samochód i mu go zazdroszczę ,czy tak nie jest ? zastanówcie się sami czy coś w tym jest czy nie .Fotokrzyś jeśli chcesz pogadać to zapraszam ,napisz do mnie na priv chętnie podam e maila ,widzę że też jesteś z Manchester .Pozdrawiam Wszystkich

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-03-25 13:39:04 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #4 Ocena: 0

2008-03-25 13:49:50 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Celem "Projektu Cheopsa" jest doprowadzenie do badań archeologicznych na terenie Egiptu i odkopanie dwóch niezwykle ważnych obiektów -Wielkiego Labiryntu opisanego przez Herodota, oraz grobowca faraona Cheopsa. PROJEKT CHEOPSA jest więc Projektem Ratowania Ziemi i opiera się na założeniu, że cywlizacje, które istniały na Ziemi w czasach budowy Wielkiej Piramidy, przewidziały niebezpieczeństwa zagrażające naszej planecie w czasach obecnych i stworzyły system zabezpieczenia, który trzeba uaktywnić w odpowiednim czasie. A może lepiej zastanowić się nad tym co mówi Javier Solana w raporcie przygotowanym na najbliższy szczyt UE, raport wymienia cały szereg zagrożeń, które powodują degradację świata. Moim zdaniem to jest lepsze niż gonitwa jak Indiana Jones za Królestwem Kryształowej Czaszki.

Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

daggerss

Post #5 Ocena: 0

2008-03-25 13:51:12 (17 lat temu)

daggerss

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Ja tam sie nie znam, ale brzmi calkiem nie zle i interesujaco... :)
*YAHOO*

Do góry stronyOffline

gawel13

Post #6 Ocena: 0

2009-03-03 22:13:55 (16 lat temu)

gawel13

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2008

Ziarenko! Robisz kawał dobrej roboty. Ja na naszej klasie wysłałem tekst do moich znajomych:" polecam Tobie bardzo ciekawą stronę: projekt-cheops.com. Wszystko jest ciekawe a zwłaszcza dział 'sesje"
Mam dużo pozytywnych komentarzy więc zachęcam ich aby zrobili tak samo jak ja. Jeśli masz ochotę to napisz: pantyk@wp.pl

[ Ostatnio edytowany przez: gawel13 03-03-2009 22:16 ]

Do góry stronyOffline

palikocurek

Post #7 Ocena: 0

2009-03-03 22:37:48 (16 lat temu)

palikocurek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-03-2009

Swego nie znacie cudze chwalicie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2009-03-03 22:44:54 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

ale jazda-no piaty element normalnie...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-03-04 07:40:33 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2009-03-04 08:30:29 (16 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Być może uich mózgi były o wiele bardziej rozwinięte, wykorzystywał większą jego powierzchnię, więcej połączeń nerwowych o jakieś 60 %, któych my dzisiejsi konsumpcyjni wygodniccy zjadacze w dobie tv komputera itp nie potrafimy...być może tu jest cała istota jansowidztwa - każdy może, ale nie może;-)
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,