Str 8.6 z 26 |
|
---|---|
jaremka | Post #1 Ocena: 0 2008-09-30 09:07:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-07-2008 Skąd: Manchester |
jestem w 38tyg ciazy i doslownie w ostatnich dniach strzelily mi rozstepy na brzuchu wokol pepka,czytalam ze aby splycic blizny mozna udac sie do kosmetyczki na tak zwany peeling chemiczny i to jeszcze gdy blizny sa swierze,czy to prawda i czy sa jeszcze jakies inne w miare skuteczne metody ktore pozwola na znaczne ich usuniecie?
chetnie wybralabym sie na taki zabieg po urodzeniu dzidziusia bardzo prosze o pomoc . pozdrawiam Aga |
Post #2 Ocena: 0 2008-09-30 13:52:13 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
bellatre1 | Post #3 Ocena: 0 2008-10-02 11:48:39 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2008 Skąd: Manchester |
Cytat: 2008-09-30 09:07:52, jaremka napisał(a): jestem w 38tyg ciazy i doslownie w ostatnich dniach strzelily mi rozstepy na brzuchu wokol pepka,czytalam ze aby splycic blizny mozna udac sie do kosmetyczki na tak zwany peeling chemiczny i to jeszcze gdy blizny sa swierze,czy to prawda i czy sa jeszcze jakies inne w miare skuteczne metody ktore pozwola na znaczne ich usuniecie? chetnie wybralabym sie na taki zabieg po urodzeniu dzidziusia bardzo prosze o pomoc . pozdrawiam Aga ![]() ![]() Już teraz mozesz zastosować kremy powodujące uelastycznienie tkanki.Proponuje kremy do masazu wyłacznie dla kobiet w ciaży.Ja stosowałam krem FISSAN nie wiem czy jest dostepny w angli ale zobacz w aptece pułkę z kosmetykami dla dzieci ,tam takze powinny znalezść sie takie kremy.Stosuj dwa razy dziennie rano i wieczorem masuj brzuszek ,posladki i piersi...bo tam takze mogą pojawic sie rostępy. Po urodzeniu dziecka zapraszam na microdermabrazje koruntową..jest to medyczna maszyna miedzy innymi do usuwania blizn i rostepów.Nie polecam chemicznego usuwania.Natomiast kwasy owocowe dodatkowo mozna zastosować,poniewaz powoduja wzrost włókien elastyny i colagenu.A właśnie one pekają gdy powstaje rostep. pozdrawiam serdecznie i całuski dla dzidziusia ![]() ![]() ![]() |
bellatre1 | Post #4 Ocena: 0 2008-10-02 11:55:06 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-09-30 13:52:13, dudzia napisał(a): witam od kilku dni cxytam to forum i nosze sie z zamiarem napisania.... Nigdy w zyciu nie bylam u kosmetyczki, nigdy w zyciu nie uzywalam sysytematycznie kremow (sporadycznie nivea)..... ale... mysle ze najwyzszy czas to zmienic.... mysle ze mam mieszana cere, bowiem na czole pod włosami jest bardzo tlusta ale juz na wysokosci brwi, nosa i policzkach jest sucha i swedzaca. po kapieli czuje duze napiecie w tych miejscach. Do tego mam pozatykane i powiekszone pory na policzkach (chyba o to chodzi)........ wiem ze zapewne potrzebna jest konsultacja (nie ukrywam ze zaczynam o tym myslec), ale czy moge sobie jakos w tym wszystkim pomoc? zupelnie nie wiem jakich kremow powinnam uzywac (normalnie az mi wstyd, baba po 30-ce i zielona w tym temacie) ![]() bardzo trudno udziela sie porad nie widząc skóry,ale po tym co napisałaś masz duzy problem z nadmiernym przesuszaniem.Napewno podstawa jest odpowiednie myce takiej skóry,stosuj mleczka do cery suchej i wrazliwej.Kremy nawilzające także do suchej i wrazliwej. skóra na czole pod włosami moze byc podrazniona od chemi lub jest wynikiem złego odrzywiania ...cięzko powiedzieć.Zachecam Ciebie jednak abyś pokazała się a wszystko wyjasnie po dokładnej analizie pod specjalnymi lampami jaka jest Twoja skóra i czego potrzebujesz. Pozdrawiam serdecznie i czekam na telefon ![]() |
jaremka | Post #5 Ocena: 0 2008-10-03 08:52:24 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-07-2008 Skąd: Manchester |
Gratuluje macierzyństwa. Już teraz mozesz zastosować kremy powodujące uelastycznienie tkanki.Proponuje kremy do masazu wyłacznie dla kobiet w ciaży.Ja stosowałam krem FISSAN nie wiem czy jest dostepny w angli ale zobacz w aptece pułkę z kosmetykami dla dzieci ,tam takze powinny znalezść sie takie kremy.Stosuj dwa razy dziennie rano i wieczorem masuj brzuszek ,posladki i piersi...bo tam takze mogą pojawic sie rostępy. Po urodzeniu dziecka zapraszam na microdermabrazje koruntową..jest to medyczna maszyna miedzy innymi do usuwania blizn i rostepów.Nie polecam chemicznego usuwania.Natomiast kwasy owocowe dodatkowo mozna zastosować,poniewaz powoduja wzrost włókien elastyny i colagenu.A właśnie one pekają gdy powstaje rostep. pozdrawiam serdecznie i całuski dla dzidziusia ![]() ![]() ![]() Dziekuje slicznie za porade,juz przyszla srode wybieram sie na cesarskie ciecie i mam jeszcze jedno zwiazane z tym pytanie,a mianowicie po jakim czasie moglabym sie juz do pani zglosic na microdermabrazje koruntowa? Bardzo prosze o namiary salonu i nr tel a takze jestem ciekawa jaka jest cena zabiegu. Dziekuje pieknie |
|
|
bellatre1 | Post #6 Ocena: 0 2008-10-03 09:20:36 (17 lat temu) |
Wszystko zależy od Twojego samopoczucia i jak będzie się goiło miejsce ciecia,mysle że za ok 3 miesiące,ponieważ jest to duze ryzyko,szczególnie ,ze bedziesz pod wpływem srodków znieczulajacych bądz narkozy.Ja także miłam cesarskie cięcie.Życze Tobie i maleństwu sił i radości z waszego pierwszego spotkania.
Microdermabrazja koruntowa-Jest to skuteczny zabieg usuwania blizn i rozstepow ale także na nizszych programach mooge wykonac świetny zabieg na twarz-usuwajacy zanieczyszczenia ,niwelujacy zmarszczki i blizenki,pięknie wchłaniają sie pózniej serum i kremy. Cenna jest uzalezniona od ilosci powierzchni do zabiegu -musze wstepnie zobaczyć jak wygladają te blizny. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
bellatre1 | Post #7 Ocena: 0 2008-10-07 14:53:51 (17 lat temu) |
Czy słyszeliscie o masażu goracymi kamieniami?Masażu który uzupełnia poziomy energii?
![]() |
bellatre1 | Post #8 Ocena: 0 2008-10-15 13:04:01 (17 lat temu) |
Hot Stones Massage
Masaż ten stał się popularny w ostatnich latach zwłaszcza w ośrodkach spa i centrach terapeutycznych na całym świecie. W rzeczywistości jest to bardzo stara terapia bo jej tradycja sięga ok.5000 lat wstecz, kiedy była stosowana w Indiach. Była też z pewnością stosowana w kulturze Majów. Masaż kamieniami jest głęboko uzdrawiający. Daje poczucie głębokiego relaksu, pozwalając na uwolnienie stresu nagromadzonego w ciele masowanej osoby. Wprowadza do ciała harmonię, równowagę i spokój.Stanowi niezwykłe połączenie z naturą. Masaż kamieniami łączy zastosowanie gładkich, podgrzewanych kamieni o różnych rozmiarach w kluczowych miejscach na ciele oraz masowanie kamieniami. Ciepło kamieni relaksuje mięśnie i pobudza krążenie pozwalając na masaż o większej intensywności. Stopy również są stymulowane w masażu. Terapia gorącymi kamieniami używa małych kamieni, wkładanych między palce stóp by spowodować uwolnienie od stresu i stymulować zakończenia nerwowe w stopach. Na zakończenie można masować stopę i całe ciało kamieniami używając oleju. Masaż wpływa na: skórę ułatwia oddychanie skórne poprawia odżywianie skóry przyspiesza obieg krwi i limfy w naczyniach skórnych poprawia jej elastyczność i jędrność, a co za tym idzie wygląd pomaga zwalczać cellulitis tkankę mięśniową zwiększa zdolność mięśni do pracy poprawia napięcie i elastyczność mięśni regeneruje po długotrwałym wysiłku fizycznym układ krwionośny i limfatyczny poprawia pracę układów (gimnastyka naczyń) ułatwia odpływ krwi żylnej zmniejszając opór krwi w tętnicach ułatwia pracę serca układ nerwowy działa uspokajająco i relaksująco łagodzi objawy stresu Masaż ciepłymi kamieniami można stosować także jako technikę relaksującą używając ich w połączeniu z esencjami aromatycznymi. Masaż gorącymi kamieniami to Głęboki Relaks i odnowa biologiczna całego ciała. Połączenie ciepłych kamieni z odpowiednimi technikami masażu jest zbawienne dla zmęczonego ciała i zestresowanego umysłu. Zachęcam do odwiedzenia salonów SPA i skorzystanie z dobrodziejstw takieko masażu. Gorąco polecam Hot Stones Massage ![]() |
anna69 | Post #9 Ocena: 0 2008-10-15 13:19:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a ja mam pytanie...
nigdy nie mialam zdnych wiekszych problemow z cera( nie mowie tu o jednym czy 2 prysczch jak dojzewalam) ...az tu nagle scielam sobie grzywke iiii...o zgrozo mam teraz take samo czolo jak moja 13letnia siostra...mam lat 22 i nie moge sie dzidostwa pozbyc...grzwyke podpielam...ale to nic nie daje strasznie tluste mam czolo...gdzie wczeniej nigdy tak nie mialam... bardzo prosze o pomoc moze naze jakiejs masci czy mydla... |
bellatre1 | Post #10 Ocena: 0 2008-10-16 20:26:30 (17 lat temu) |
anno69,
To o czym piszesz może wskazywać na poblemy z trawieniem .za mało pijesz wody.Sprubój oczyscic swój organizm pijac dużo wody ok 1,5 litra dziennie a takze herbatki oczyszczające z toksyn,mozna je kupic w polskim sklepie. jezeli chodzi o złagodzenie zmian widocznych dla oka i działanie przeciwbólowe,mozesz zastosowac pasty z cynkiem. Moge takze polecic dodatkowo biologiczne oczyszczanie skóry z składnikami Chitozanu,sa to łagodne zabiegi wykonywane w gabinecie kosmetycznym.Nie drap i nie wyciskaj bo mogą zostac przebarwienia. PIJ WODĘ i zmien nawyki żywieniowe-zapchane jelita ,uwidaczniaja sie wypryskami na czole.OOOOOO hamburgrów ,frytek itp.sałateczki i lekkie jesdzonko pozdrawiam napisz mi czy pomogło -zastosuj to ok miesiaca bez oszukiwania ![]() |