MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady Kosmetyczki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8.6 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.6 | 8.6 | 9.6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 8.6 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jaremka

Post #1 Ocena: 0

2008-09-30 09:07:52 (17 lat temu)

jaremka

Kobieta

Z nami od: 30-07-2008

jestem w 38tyg ciazy i doslownie w ostatnich dniach strzelily mi rozstepy na brzuchu wokol pepka,czytalam ze aby splycic blizny mozna udac sie do kosmetyczki na tak zwany peeling chemiczny i to jeszcze gdy blizny sa swierze,czy to prawda i czy sa jeszcze jakies inne w miare skuteczne metody ktore pozwola na znaczne ich usuniecie?
chetnie wybralabym sie na taki zabieg po urodzeniu dzidziusia
bardzo prosze o pomoc .
pozdrawiam Aga

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-09-30 13:52:13 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #3 Ocena: 0

2008-10-02 11:48:39 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Cytat:

2008-09-30 09:07:52, jaremka napisał(a):
jestem w 38tyg ciazy i doslownie w ostatnich dniach strzelily mi rozstepy na brzuchu wokol pepka,czytalam ze aby splycic blizny mozna udac sie do kosmetyczki na tak zwany peeling chemiczny i to jeszcze gdy blizny sa swierze,czy to prawda i czy sa jeszcze jakies inne w miare skuteczne metody ktore pozwola na znaczne ich usuniecie?
chetnie wybralabym sie na taki zabieg po urodzeniu dzidziusia
bardzo prosze o pomoc .

pozdrawiam Aga

:-):-)Gratuluje macierzyństwa.
Już teraz mozesz zastosować kremy powodujące uelastycznienie tkanki.Proponuje kremy do masazu wyłacznie dla kobiet w ciaży.Ja stosowałam krem FISSAN nie wiem czy jest dostepny w angli ale zobacz w aptece pułkę z kosmetykami dla dzieci ,tam takze powinny znalezść sie takie kremy.Stosuj dwa razy dziennie rano i wieczorem masuj brzuszek ,posladki i piersi...bo tam takze mogą pojawic sie rostępy.
Po urodzeniu dziecka zapraszam na microdermabrazje koruntową..jest to medyczna maszyna miedzy innymi do usuwania blizn i rostepów.Nie polecam chemicznego usuwania.Natomiast kwasy owocowe dodatkowo mozna zastosować,poniewaz powoduja wzrost włókien elastyny i colagenu.A właśnie one pekają gdy powstaje rostep.

pozdrawiam serdecznie i całuski dla dzidziusia
:-D:-Ddzisiaj moge zaproponowac pedicure i manicure a także depilacje woskiem - dla ułatwienia życia w ciąży i żeby dzidzius rozpoznał mamusie jako piekną i jedyną:-D

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #4 Ocena: 0

2008-10-02 11:55:06 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-09-30 13:52:13, dudzia napisał(a):
witam
od kilku dni cxytam to forum i nosze sie z zamiarem napisania....
Nigdy w zyciu nie bylam u kosmetyczki, nigdy w zyciu nie uzywalam sysytematycznie kremow (sporadycznie nivea)..... ale... mysle ze najwyzszy czas to zmienic....
mysle ze mam mieszana cere, bowiem na czole pod włosami jest bardzo tlusta ale juz na wysokosci brwi, nosa i policzkach jest sucha i swedzaca. po kapieli czuje duze napiecie w tych miejscach. Do tego mam pozatykane i powiekszone pory na policzkach (chyba o to chodzi)........
wiem ze zapewne potrzebna jest konsultacja (nie ukrywam ze zaczynam o tym myslec), ale czy moge sobie jakos w tym wszystkim pomoc? zupelnie nie wiem jakich kremow powinnam uzywac (normalnie az mi wstyd, baba po 30-ce i zielona w tym temacie)

:-]jak mówi powiedzenie nigdy nie mów nigdy...i nigdy nie jest za pózno
bardzo trudno udziela sie porad nie widząc skóry,ale po tym co napisałaś masz duzy problem z nadmiernym przesuszaniem.Napewno podstawa jest odpowiednie myce takiej skóry,stosuj mleczka do cery suchej i wrazliwej.Kremy nawilzające także do suchej i wrazliwej.
skóra na czole pod włosami moze byc podrazniona od chemi lub jest wynikiem złego odrzywiania ...cięzko powiedzieć.Zachecam Ciebie jednak abyś pokazała się a wszystko wyjasnie po dokładnej analizie pod specjalnymi lampami jaka jest Twoja skóra i czego potrzebujesz.
Pozdrawiam serdecznie i czekam na telefon:-D

Do góry stronyOffline

jaremka

Post #5 Ocena: 0

2008-10-03 08:52:24 (17 lat temu)

jaremka

Kobieta

Z nami od: 30-07-2008

Gratuluje macierzyństwa.
Już teraz mozesz zastosować kremy powodujące uelastycznienie tkanki.Proponuje kremy do masazu wyłacznie dla kobiet w ciaży.Ja stosowałam krem FISSAN nie wiem czy jest dostepny w angli ale zobacz w aptece pułkę z kosmetykami dla dzieci ,tam takze powinny znalezść sie takie kremy.Stosuj dwa razy dziennie rano i wieczorem masuj brzuszek ,posladki i piersi...bo tam takze mogą pojawic sie rostępy.
Po urodzeniu dziecka zapraszam na microdermabrazje koruntową..jest to medyczna maszyna miedzy innymi do usuwania blizn i rostepów.Nie polecam chemicznego usuwania.Natomiast kwasy owocowe dodatkowo mozna zastosować,poniewaz powoduja wzrost włókien elastyny i colagenu.A właśnie one pekają gdy powstaje rostep.

pozdrawiam serdecznie i całuski dla dzidziusia
:-D:-Ddzisiaj moge zaproponowac pedicure i manicure a także depilacje woskiem - dla ułatwienia życia w ciąży i żeby dzidzius rozpoznał mamusie jako piekną i jedyną:-D

Dziekuje slicznie za porade,juz przyszla srode wybieram sie na cesarskie ciecie i mam jeszcze jedno zwiazane z tym pytanie,a mianowicie po jakim czasie moglabym sie juz do pani zglosic na microdermabrazje koruntowa?
Bardzo prosze o namiary salonu i nr tel a takze jestem ciekawa jaka jest cena zabiegu.
Dziekuje pieknie

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #6 Ocena: 0

2008-10-03 09:20:36 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Wszystko zależy od Twojego samopoczucia i jak będzie się goiło miejsce ciecia,mysle że za ok 3 miesiące,ponieważ jest to duze ryzyko,szczególnie ,ze bedziesz pod wpływem srodków znieczulajacych bądz narkozy.Ja także miłam cesarskie cięcie.Życze Tobie i maleństwu sił i radości z waszego pierwszego spotkania.

Microdermabrazja koruntowa-Jest to skuteczny zabieg usuwania blizn i rozstepow ale także na nizszych programach mooge wykonac świetny zabieg na twarz-usuwajacy zanieczyszczenia ,niwelujacy zmarszczki i blizenki,pięknie wchłaniają sie pózniej serum i kremy.
Cenna jest uzalezniona od ilosci powierzchni do zabiegu -musze wstepnie zobaczyć jak wygladają te blizny.

Pozdrawiam serdecznie
:-D

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #7 Ocena: 0

2008-10-07 14:53:51 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Czy słyszeliscie o masażu goracymi kamieniami?Masażu który uzupełnia poziomy energii?:-)

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #8 Ocena: 0

2008-10-15 13:04:01 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Hot Stones Massage
Masaż ten stał się popularny w ostatnich latach zwłaszcza w ośrodkach spa i centrach terapeutycznych na całym świecie. W rzeczywistości jest to bardzo stara terapia bo jej tradycja sięga ok.5000 lat wstecz, kiedy była stosowana w Indiach. Była też z pewnością stosowana w kulturze Majów.
Masaż kamieniami jest głęboko uzdrawiający. Daje poczucie głębokiego relaksu, pozwalając na uwolnienie stresu nagromadzonego w ciele masowanej osoby. Wprowadza do ciała harmonię, równowagę i spokój.Stanowi niezwykłe połączenie z naturą.

Masaż kamieniami łączy zastosowanie gładkich, podgrzewanych kamieni o różnych rozmiarach w kluczowych miejscach na ciele oraz masowanie kamieniami. Ciepło kamieni relaksuje mięśnie i pobudza krążenie pozwalając na masaż o większej intensywności.

Stopy również są stymulowane w masażu. Terapia gorącymi kamieniami używa małych kamieni, wkładanych między palce stóp by spowodować uwolnienie od stresu i stymulować zakończenia nerwowe w stopach. Na zakończenie można masować stopę i całe ciało kamieniami używając oleju.

Masaż wpływa na: skórę
ułatwia oddychanie skórne
poprawia odżywianie skóry
przyspiesza obieg krwi i limfy w naczyniach skórnych
poprawia jej elastyczność i jędrność, a co za tym idzie wygląd
pomaga zwalczać cellulitis
tkankę mięśniową
zwiększa zdolność mięśni do pracy
poprawia napięcie i elastyczność mięśni
regeneruje po długotrwałym wysiłku fizycznym
układ krwionośny i limfatyczny
poprawia pracę układów (gimnastyka naczyń)
ułatwia odpływ krwi żylnej
zmniejszając opór krwi w tętnicach ułatwia pracę serca
układ nerwowy
działa uspokajająco i relaksująco
łagodzi objawy stresu
Masaż ciepłymi kamieniami można stosować także jako technikę relaksującą używając ich w połączeniu z esencjami aromatycznymi.

Masaż gorącymi kamieniami to Głęboki Relaks i odnowa biologiczna całego ciała. Połączenie ciepłych kamieni z odpowiednimi technikami masażu jest zbawienne dla zmęczonego ciała i zestresowanego umysłu.

Zachęcam do odwiedzenia salonów SPA i skorzystanie z dobrodziejstw takieko masażu.
Gorąco polecam Hot Stones Massage
:-D

Do góry stronyOffline

anna69

Post #9 Ocena: 0

2008-10-15 13:19:55 (17 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a ja mam pytanie...
nigdy nie mialam zdnych wiekszych problemow z cera( nie mowie tu o jednym czy 2 prysczch jak dojzewalam) ...az tu nagle scielam sobie grzywke iiii...o zgrozo mam teraz take samo czolo jak moja 13letnia siostra...mam lat 22 i nie moge sie dzidostwa pozbyc...grzwyke podpielam...ale to nic nie daje strasznie tluste mam czolo...gdzie wczeniej nigdy tak nie mialam...
bardzo prosze o pomoc moze naze jakiejs masci czy mydla...

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #10 Ocena: 0

2008-10-16 20:26:30 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

anno69,
To o czym piszesz może wskazywać na poblemy z trawieniem .za mało pijesz wody.Sprubój oczyscic swój organizm pijac dużo wody ok 1,5 litra dziennie a takze herbatki oczyszczające z toksyn,mozna je kupic w polskim sklepie.
jezeli chodzi o złagodzenie zmian widocznych dla oka i działanie przeciwbólowe,mozesz zastosowac pasty z cynkiem.
Moge takze polecic dodatkowo biologiczne oczyszczanie skóry z składnikami Chitozanu,sa to łagodne zabiegi wykonywane w gabinecie kosmetycznym.Nie drap i nie wyciskaj bo mogą zostac przebarwienia.
PIJ WODĘ i zmien nawyki żywieniowe-zapchane jelita ,uwidaczniaja sie wypryskami na czole.OOOOOO hamburgrów ,frytek itp.sałateczki i lekkie jesdzonko
pozdrawiam
napisz mi czy pomogło -zastosuj to ok miesiaca bez oszukiwania;-)

Do góry stronyOffline

Strona 8.6 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.6 | 8.6 | 9.6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,