MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady Kosmetyczki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 8 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bellatre1

Post #1 Ocena: 0

2008-06-26 18:45:41 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Cytat:

2008-06-23 09:33:25, Kasia69 napisał(a):
Witaj,
mam kilka pytań związanych z moimi problemami z ciałem.
Mam wrażliwą, alergiczną, z tendencjami do przetłuszczania twarz. Na dokładką od kilku lat mam mocne przebarwienia na czole, delikatniejsze na policzkach. Wyskoczyły nagle po jednym dniu na słońcu. Myślę, że po zastosowaniu któregoś z kremów do opalania, ale nie jestem pewna. Stosowałam różne kosmetyki, z tych "wyższych" i "normalnych" półek. Moja skóra bardzo szybko reaguje na kosmetyki, jeśli jej coś nie pasuje (nie wiem, co), to robi się na wierzchu tłusta, powstają krosty, nie dużo, ale swędzące, czerwone, z czymś w środku. Denerwują, więc je drapię i powoduję stan zapalny. Nie potrafię nad nią zapanować. Ostatnio od kilku miesięcy było OK, ale skończyłam jedne kosmetyki, wróciłam do poprzednich i mam na nowo problem. Nie wiem również, czego mogę użyć na przebarwienia. No i kolejny problem kwestia depilacji ciała. Co myślisz o preparacie, który usuwa włoski trwale? Można zastosować samemu w domu? Jeśli tak, to jak to zrobić mądrze?
Pozdrawiam

Sama odpowiedziałas sobie na część problemów -Masz alergczną skórę,Być może jesteś także uczulona na jakieś pokarmy i leki.Powinnas zrobić sobie sereg testów kontrolnych aby wieedzieć na co jesteś uczulona.Może tobyc jakis składnik w kremach,który powoduje swedzącą pokrzywkę,a nawet jak opisujesz podchodzi to osoczem.
Jeżeli chcesz celującej porady,muszę obejrzeć Twoja skórę dokładniej i ocenic jej stan ,badając.Zapraszam serdecznie na konsultację

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bellatre1

Post #2 Ocena: 0

2008-06-26 18:59:39 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Zabieg trwałego usuwania owłosienia,o którym napisała Kasia nazywa się Epilar -System:-)

EPILAR SYSTEM JEST TO NOWA rewplucyjna metoda enzymatycznego usuwania włosów.
Niestety nie jest dostępny w detalu,a więc nie jest do zastosowania w domu.
Jest tometoda ,którastosuja kosmetyczki po zabiegu depilacji woskiem w gabinecie kosmetycznym.Epilar System nalezy zastosować natychmist po usunieciu owłosienia w czasie ok 3 minut po zabiegu.

Składnik który jest tam wykorzystany to Trypsyna enzym hamujacy wzrost włosa.I własnie ona powoduje ,ze po kazdym zabiegu odrasta ok 20% mniej włosów.

:-]:-]

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #3 Ocena: 0

2008-07-25 20:58:47 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Wróciłam z urlopu na Mazurach ..pięknie ,cieplutko,ziemia pachnie po deszczu cudnie...Nastepny etap wycieczki to Kraków,magiczne miasto -magicznie drogie ..ale w końcu za romantyzm trzeba płacić.Polecam restauracje Polskie Jadło i Pod Winogronami...
Taki relaks potrzebny jest także dla urody.Brakowało mi tylko leżaczka na Rynku Głównym i mogłabym tak na życie zarabiać -leząc i patrząc na otaczający świat hihhihi ..wystarczy 2 godzinki :-)
Pozdrawiam wszystkich majacych urlop choćby to były tylko 3 dni:-D

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-07-25 22:12:42 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #5 Ocena: 0

2008-07-27 22:04:46 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

O depilacji pisłałam troszke wcześniej ....Zaczerwienienie po usuwaniu owłosienia jest nie uniknione prawie w każdej metodzie,ponieważ nie głaszczemy skóry tylko wyrywamy włoski z cebulką.Po takim zabiegu następuje opuchnięcie,można posmarować depilowane miejsce środkiem łagodzącym po depilacji(np aloesem-jezeli nie ma sie na to uczulenia,albo gotowym mleczkiem łagodzącym po depilacji)Zapewniam ,że jezeli zaczerwienienie utrzymuje się do dwóch dni nie jest to zapalenie mieszków lecz podraznienie.
Jeżeli chodzi o depilatory mechaniczne- nie jestem ich zwolenniczką.Dlaczego?Ponieważ bardzo często powodują właśnie wrastanie włosków w skóre.Po za tym cebuli sie wzmacniają po takiej depilacji gdyż dostarczamy im tlenu.Są już środki -ampułki po depilacji opóżniające odrastanie włoskó -jest to bardzo skuteczny zabieg-jednak nalezy pamiętać zby wmasowac ampułkę do 5 minut po zabiegu a następnie przynajmiej raz w tygodniu do następnego zabiegu.
Nie zamykam naczynek ale polecam laserotrapie w Instytutach kosmetyki lub u dermatologa...nie wiem czy na wszystkie pytania udało mi sie odpowiedziec ...w razie pytań,proszę sie nie krępować jestem do dyspozycji...pozdrawiam SZKOCJĘ:-D

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2008-09-23 17:26:22 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jaremka

Post #7 Ocena: 0

2008-09-30 09:07:52 (17 lat temu)

jaremka

Kobieta

Z nami od: 30-07-2008

jestem w 38tyg ciazy i doslownie w ostatnich dniach strzelily mi rozstepy na brzuchu wokol pepka,czytalam ze aby splycic blizny mozna udac sie do kosmetyczki na tak zwany peeling chemiczny i to jeszcze gdy blizny sa swierze,czy to prawda i czy sa jeszcze jakies inne w miare skuteczne metody ktore pozwola na znaczne ich usuniecie?
chetnie wybralabym sie na taki zabieg po urodzeniu dzidziusia
bardzo prosze o pomoc .
pozdrawiam Aga

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-09-30 13:52:13 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #9 Ocena: 0

2008-10-02 11:48:39 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-09-30 09:07:52, jaremka napisał(a):
jestem w 38tyg ciazy i doslownie w ostatnich dniach strzelily mi rozstepy na brzuchu wokol pepka,czytalam ze aby splycic blizny mozna udac sie do kosmetyczki na tak zwany peeling chemiczny i to jeszcze gdy blizny sa swierze,czy to prawda i czy sa jeszcze jakies inne w miare skuteczne metody ktore pozwola na znaczne ich usuniecie?
chetnie wybralabym sie na taki zabieg po urodzeniu dzidziusia
bardzo prosze o pomoc .

pozdrawiam Aga

:-):-)Gratuluje macierzyństwa.
Już teraz mozesz zastosować kremy powodujące uelastycznienie tkanki.Proponuje kremy do masazu wyłacznie dla kobiet w ciaży.Ja stosowałam krem FISSAN nie wiem czy jest dostepny w angli ale zobacz w aptece pułkę z kosmetykami dla dzieci ,tam takze powinny znalezść sie takie kremy.Stosuj dwa razy dziennie rano i wieczorem masuj brzuszek ,posladki i piersi...bo tam takze mogą pojawic sie rostępy.
Po urodzeniu dziecka zapraszam na microdermabrazje koruntową..jest to medyczna maszyna miedzy innymi do usuwania blizn i rostepów.Nie polecam chemicznego usuwania.Natomiast kwasy owocowe dodatkowo mozna zastosować,poniewaz powoduja wzrost włókien elastyny i colagenu.A właśnie one pekają gdy powstaje rostep.

pozdrawiam serdecznie i całuski dla dzidziusia
:-D:-Ddzisiaj moge zaproponowac pedicure i manicure a także depilacje woskiem - dla ułatwienia życia w ciąży i żeby dzidzius rozpoznał mamusie jako piekną i jedyną:-D

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #10 Ocena: 0

2008-10-02 11:55:06 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-09-30 13:52:13, dudzia napisał(a):
witam
od kilku dni cxytam to forum i nosze sie z zamiarem napisania....
Nigdy w zyciu nie bylam u kosmetyczki, nigdy w zyciu nie uzywalam sysytematycznie kremow (sporadycznie nivea)..... ale... mysle ze najwyzszy czas to zmienic....
mysle ze mam mieszana cere, bowiem na czole pod włosami jest bardzo tlusta ale juz na wysokosci brwi, nosa i policzkach jest sucha i swedzaca. po kapieli czuje duze napiecie w tych miejscach. Do tego mam pozatykane i powiekszone pory na policzkach (chyba o to chodzi)........
wiem ze zapewne potrzebna jest konsultacja (nie ukrywam ze zaczynam o tym myslec), ale czy moge sobie jakos w tym wszystkim pomoc? zupelnie nie wiem jakich kremow powinnam uzywac (normalnie az mi wstyd, baba po 30-ce i zielona w tym temacie)

:-]jak mówi powiedzenie nigdy nie mów nigdy...i nigdy nie jest za pózno
bardzo trudno udziela sie porad nie widząc skóry,ale po tym co napisałaś masz duzy problem z nadmiernym przesuszaniem.Napewno podstawa jest odpowiednie myce takiej skóry,stosuj mleczka do cery suchej i wrazliwej.Kremy nawilzające także do suchej i wrazliwej.
skóra na czole pod włosami moze byc podrazniona od chemi lub jest wynikiem złego odrzywiania ...cięzko powiedzieć.Zachecam Ciebie jednak abyś pokazała się a wszystko wyjasnie po dokładnej analizie pod specjalnymi lampami jaka jest Twoja skóra i czego potrzebujesz.
Pozdrawiam serdecznie i czekam na telefon:-D

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,