2008-06-23 09:33:25, Kasia69 napisał(a):
Witaj,
mam kilka pytań związanych z moimi problemami z ciałem.
Mam wrażliwą, alergiczną, z tendencjami do przetłuszczania twarz. Na dokładką od kilku lat mam mocne przebarwienia na czole, delikatniejsze na policzkach. Wyskoczyły nagle po jednym dniu na słońcu. Myślę, że po zastosowaniu któregoś z kremów do opalania, ale nie jestem pewna. Stosowałam różne kosmetyki, z tych "wyższych" i "normalnych" półek. Moja skóra bardzo szybko reaguje na kosmetyki, jeśli jej coś nie pasuje (nie wiem, co), to robi się na wierzchu tłusta, powstają krosty, nie dużo, ale swędzące, czerwone, z czymś w środku. Denerwują, więc je drapię i powoduję stan zapalny. Nie potrafię nad nią zapanować. Ostatnio od kilku miesięcy było OK, ale skończyłam jedne kosmetyki, wróciłam do poprzednich i mam na nowo problem. Nie wiem również, czego mogę użyć na przebarwienia. No i kolejny problem kwestia depilacji ciała. Co myślisz o preparacie, który usuwa włoski trwale? Można zastosować samemu w domu? Jeśli tak, to jak to zrobić mądrze?
Pozdrawiam
Sama odpowiedziałas sobie na część problemów -Masz alergczną skórę,Być może jesteś także uczulona na jakieś pokarmy i leki.Powinnas zrobić sobie sereg testów kontrolnych aby wieedzieć na co jesteś uczulona.Może tobyc jakis składnik w kremach,który powoduje swedzącą pokrzywkę,a nawet jak opisujesz podchodzi to osoczem.
Jeżeli chcesz celującej porady,muszę obejrzeć Twoja skórę dokładniej i ocenic jej stan ,badając.Zapraszam serdecznie na konsultację