MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady Kosmetyczki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7.6 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6.6 | 7.6 | 8.6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 7.6 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

olus

Post #1 Ocena: 0

2008-06-06 10:42:57 (17 lat temu)

olus

Kobieta

Z nami od: 04-10-2006

WITAM, CO MOZE PANI POLECIC Z KOSMETYKOW DOSTEPNYCH W LONDYNIE NA POPEKANE NACZYNKA NA TWARZY, JAKI KREM LUB SERUM POD OCZY PANI POLECA. DODAM ZE MAM 31 LAT.
CZY MOZNA STOSOWAC TE KOSEMTYKI BEDAC W CIAZY LUB KARMIAC PIERSIA?
DZIEKUJE BARDZO ZA ODP.
POZDRO
OLIVKA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bellatre1

Post #2 Ocena: 0

2008-06-07 00:27:47 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Proszę podaćdokładniej typ skóry??? Tłusta ,mieszana czy sucha?Czy jest wrazliwa ?itp.... pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-06-23 09:33:25 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-06-23 13:40:20 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #5 Ocena: 0

2008-06-26 18:45:41 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-06-23 09:33:25, Kasia69 napisał(a):
Witaj,
mam kilka pytań związanych z moimi problemami z ciałem.
Mam wrażliwą, alergiczną, z tendencjami do przetłuszczania twarz. Na dokładką od kilku lat mam mocne przebarwienia na czole, delikatniejsze na policzkach. Wyskoczyły nagle po jednym dniu na słońcu. Myślę, że po zastosowaniu któregoś z kremów do opalania, ale nie jestem pewna. Stosowałam różne kosmetyki, z tych "wyższych" i "normalnych" półek. Moja skóra bardzo szybko reaguje na kosmetyki, jeśli jej coś nie pasuje (nie wiem, co), to robi się na wierzchu tłusta, powstają krosty, nie dużo, ale swędzące, czerwone, z czymś w środku. Denerwują, więc je drapię i powoduję stan zapalny. Nie potrafię nad nią zapanować. Ostatnio od kilku miesięcy było OK, ale skończyłam jedne kosmetyki, wróciłam do poprzednich i mam na nowo problem. Nie wiem również, czego mogę użyć na przebarwienia. No i kolejny problem kwestia depilacji ciała. Co myślisz o preparacie, który usuwa włoski trwale? Można zastosować samemu w domu? Jeśli tak, to jak to zrobić mądrze?
Pozdrawiam

Sama odpowiedziałas sobie na część problemów -Masz alergczną skórę,Być może jesteś także uczulona na jakieś pokarmy i leki.Powinnas zrobić sobie sereg testów kontrolnych aby wieedzieć na co jesteś uczulona.Może tobyc jakis składnik w kremach,który powoduje swedzącą pokrzywkę,a nawet jak opisujesz podchodzi to osoczem.
Jeżeli chcesz celującej porady,muszę obejrzeć Twoja skórę dokładniej i ocenic jej stan ,badając.Zapraszam serdecznie na konsultację

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #6 Ocena: 0

2008-06-26 18:59:39 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Zabieg trwałego usuwania owłosienia,o którym napisała Kasia nazywa się Epilar -System:-)

EPILAR SYSTEM JEST TO NOWA rewplucyjna metoda enzymatycznego usuwania włosów.
Niestety nie jest dostępny w detalu,a więc nie jest do zastosowania w domu.
Jest tometoda ,którastosuja kosmetyczki po zabiegu depilacji woskiem w gabinecie kosmetycznym.Epilar System nalezy zastosować natychmist po usunieciu owłosienia w czasie ok 3 minut po zabiegu.

Składnik który jest tam wykorzystany to Trypsyna enzym hamujacy wzrost włosa.I własnie ona powoduje ,ze po kazdym zabiegu odrasta ok 20% mniej włosów.

:-]:-]

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #7 Ocena: 0

2008-07-25 20:58:47 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Wróciłam z urlopu na Mazurach ..pięknie ,cieplutko,ziemia pachnie po deszczu cudnie...Nastepny etap wycieczki to Kraków,magiczne miasto -magicznie drogie ..ale w końcu za romantyzm trzeba płacić.Polecam restauracje Polskie Jadło i Pod Winogronami...
Taki relaks potrzebny jest także dla urody.Brakowało mi tylko leżaczka na Rynku Głównym i mogłabym tak na życie zarabiać -leząc i patrząc na otaczający świat hihhihi ..wystarczy 2 godzinki :-)
Pozdrawiam wszystkich majacych urlop choćby to były tylko 3 dni:-D

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-07-25 22:12:42 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #9 Ocena: 0

2008-07-27 22:04:46 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

O depilacji pisłałam troszke wcześniej ....Zaczerwienienie po usuwaniu owłosienia jest nie uniknione prawie w każdej metodzie,ponieważ nie głaszczemy skóry tylko wyrywamy włoski z cebulką.Po takim zabiegu następuje opuchnięcie,można posmarować depilowane miejsce środkiem łagodzącym po depilacji(np aloesem-jezeli nie ma sie na to uczulenia,albo gotowym mleczkiem łagodzącym po depilacji)Zapewniam ,że jezeli zaczerwienienie utrzymuje się do dwóch dni nie jest to zapalenie mieszków lecz podraznienie.
Jeżeli chodzi o depilatory mechaniczne- nie jestem ich zwolenniczką.Dlaczego?Ponieważ bardzo często powodują właśnie wrastanie włosków w skóre.Po za tym cebuli sie wzmacniają po takiej depilacji gdyż dostarczamy im tlenu.Są już środki -ampułki po depilacji opóżniające odrastanie włoskó -jest to bardzo skuteczny zabieg-jednak nalezy pamiętać zby wmasowac ampułkę do 5 minut po zabiegu a następnie przynajmiej raz w tygodniu do następnego zabiegu.
Nie zamykam naczynek ale polecam laserotrapie w Instytutach kosmetyki lub u dermatologa...nie wiem czy na wszystkie pytania udało mi sie odpowiedziec ...w razie pytań,proszę sie nie krępować jestem do dyspozycji...pozdrawiam SZKOCJĘ:-D

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-09-23 17:26:22 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7.6 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6.6 | 7.6 | 8.6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,