MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady Kosmetyczki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 4 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-02-17 20:11:05 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bellatre1

Post #2 Ocena: 0

2008-02-18 11:06:01 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Cytat:

2008-02-17 20:11:05, martitka25 napisał(a):
Pani Jowito juz wyrzucilam to powiekszajace lusterko:-)(my wiemy o co chodzi):-DCziekuje za cenne rady jeszcze na pewno sie spotkamy na te kwasy AHA.pozdrawiam

Dziękuje Martiko25:-P
Miło mi było Ciebie poznać.;-)

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #3 Ocena: 0

2008-02-18 11:38:58 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-02-16 18:43:58, anielka napisał(a):
A co polecisz na pekajace naczynka krwionosne.
Jaki krem,zabieg,domowe sposoby?

Droga Anielko,
Poruszyłaś dość ciekawy problem.Coraz więcej osób ma problem z popękanymi naczynkami i to już w młodym wieku.
Są różne przyczyny popękanych naczynek;
1.Zła pielęgnacja w dzieciństwie
Nasze mamusie często smarowały nam buzki kremikiem ;cudownych właściwości; Nivea -niestety krem zawiera duzo wody ,więc zimą nie chroni ale woda zamarza na policzkach i rozsadza nasze naczynka.Nie zawiera filtrów wiec nie chroni przed słońcem...ale
fajnie zmiekcza skóre ,same przyznacie -wiec nazywam go cudeńkiem ehehhe.
2.Złe warunki atmosferyczne
Przemrożenie policzków (bywa w pracy,na nartach)
3.Skłonności genetyczne -na nie można zrzucić wszystko
:-):-[

Kosmetyka może wiele.Polecam kurację jontoforezy lub galwanów.Stary sposób ale bardzo skuteczny.Ta metodą wprowadzane są składniki uszczelniajace naczynka .W domu mozna jeżeli nie ma przeciwskazań łykać Rutinoskorbin,zawiera rutynę i Vit.C,która uszcelnia i wzmacnia kruchość naczyń a do tego wzmacnia organizm przed przeziębieniem.Kurację taka powtarzamy 2 razy do roku wisna i jesienią.Wiosną aby wzmocnic je na gorące lato,jesienią aby nie popękały w mrożne poranki zimowe.
Ochraniać kremikami jak kołderką(Orlan ma świetny krem taki jak kołderka nawet na mrozy do -30 stopni)Zalecam tez stosowanie podkładów i pudru ,które tez stworzą swoistą pierzynkę.
Latem koniecznie kremy z Filtrem ,poniewaz mogą zrobić się przebarwienia.
Unikać gorąca-sauny,gorących napojów i jedzenia...alkocholu tylko w umiarze.. i papierosów(całkowity zakaz)
Składniki jakie powinny znależść sie w kremach na naczynka ...róża,nagietek,betakaroten,wit.E,olejek z rózy,olejek z oliwek,z kiełków pszenicy,olej masłosza,passiflora,lukrecja ,czerwona koniczyna.
Składniki które wymieniłam nie sa wszystkimi bo nie sposób ich wymienić.Powinny być w takim kremiku olejki i składniki które wyciszą grę naczyniową(lukrecja ,koniczyna)

U siebie robię zabiegi 1. Piękna jak Róża-dla cery naczynkowej,kaprysnej
2.Viridis-kojący zabieg dla cery naczynkowej,problematycznej,nadmiernie reagującej na bodżce

Cóż mogę dodać...zapraszam do Manchesteru:-)
Wiosną w sprzedaży kosmetyki dla Twojej skóry także

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 18-02-2008 11:40 ]

Do góry stronyOffline

Julia23

Post #4 Ocena: 0

2008-02-19 10:56:06 (17 lat temu)

Julia23

Z nami od: 06-02-2008

Witam Pani Jowito.
Pisze w imieniu mojego chłopaka.Otóż jakis czas temu zdecydował sie na oczyszczanie twarzy metoda mikrodermabrazji.Jego twarz nie jest zbyt zanieczyszczona poniewaz od czasu do czasu ja oczyszczamy w domowy sposob,ale oczywiscie to nie to samo co wizyta u kosmetyczki.Ma rowniez troszke niewielkich blizn po tradziku,ale nie jest to cos strasznego.Był akurat w Polsce na urlopie i zrobila mu ten zabieg kosmetyczka z wieloletnim doświadczeniem.Chodzi o to,ze rezultatu naprawde nie bylo widac.Duzo czytałam o mikrodermabrazji pozytywnych opinii,ale po tym zabiegu sie rozczarowałam.Byc moze efekt byłby gdyby takich zabiegow bylo wiecej(5 zabiegow).Teraz zastanawiamy sie nad porzadnym pilinigiem azjatyckim,badz jakims ziolowym.Mysle,ze to moze miec lepszy efekt.Prosze mi odpisac czy jest mozliwosc zrobienia takiego zabiegu w Pani gabinecie.

Pozdrawiam serdecznie
Julia

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #5 Ocena: 0

2008-02-19 13:09:23 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Julio,
Rzeczywiście przy blizenkach po trądzikowych potrzebnych jest wiecej zabiegów microdermabrazji.Zabieg ten jest świetny z względu na łagodne złuszczanie bez konieczności pozostawania w domu.Ładnie oczyszcza ale dość łagodnie-jest dla osób które nie lubią drastycznych metod.Przypuszczam ,że chłopak Twój miał zrobioną micro._diamentową głowiczką.Znacznie większe efekty można uzyskać po microdermabrazji Koruntowej.
Jeżeli chodzi o głębokie złuszczanie -wykonuję zabiegi NEODERMA -jest to zabieg podobny do Azjatyckiego...opiera sie na ziołach i efekt jest taki sam.Skóra złuszcza się płatami po około 3dniach po zbiegu.Nie wolno się opalać!!!!.Jest bardzo dobrym zabiegiem na przebarwienia,blizny i zmarszczki.
Koszt zabiegu 45 f ,czassmi trzeba go powtórzyć,wszystko uzależnione jest od głębokości blizn.
Porównując jeszce micro.z neodermą mogę powiedzieć,że micro jest zabiegiem komfortowym nie wymagającym specjalnych przygotowań i pielęgnacji po..natomiast głębokie złuszczanie wymaga stosowania sie do wskazówek kosmetyczki!!
Zapraszam Was
Jowita:-)

Do góry stronyOffline

invisible

Post #6 Ocena: 0

2008-02-21 15:37:08 (17 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

WITAM w tym temacie.Osobiscie odwiedzilam gabinet Pani Jowity,bylo super i nie tak daleko jak mi sie z poczatku wydawalo,bo 25 z Prestwich. Pani Jowita bardzo profesjonalnie podchodzi do swojej pracy.Ja rowniez mam cere naczynkowa i ze swoich doswiadczen moge dodac ze rutinoskorbin i witamina PP jest wspanialym zabiegiem wspomagajacym uszczelnianiu naczyn krwionosnych.Powinno sie taka kuracje przeprowadziac 2 razy w roku,Powinna ona trwac do okolo 2miesiecy,Efekty sa widoczne w postaci mniej czerwonej twarzy.Zabieg laserowy tez jest skuteczny,ale w moim wypadku byl wykonany w bardzo mrozny dzien i wrecz pogorszyl stan twarzy.Po tym zabiegu jestem zdania,ze mimo ze osoby ktore wykonuja zabieg laserowy jak i zabiegi kwasami zachecaja do robienia tego o kazdej porze roku to moim zdaniem powinien byc robiony wiosna i jesienia

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2008-02-23 22:21:41 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #8 Ocena: 0

2008-02-25 20:46:22 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Moniko,
Kremiki Femi dostępne są na stronie www.femi.pl doliczają jednak koszty przesyłki.
Mam już i dla Ciebie ten żelik pod oczka Subtilis ,cenna ok 11F.Zamówiłam ich troszke i mam ostani już:-D.Będe więc robiła nowe zamówienie .Jeżeli chciałabyś mogę wysłać go Tobie.Ale zapraszam do siebie może będe bardziej pomocna.
Dziękuje za zaufanie

Do góry stronyOffline

dominisia

Post #9 Ocena: 0

2008-03-05 17:22:00 (17 lat temu)

dominisia

Kobieta

Z nami od: 14-01-2008

Również muszę pochwalić panią Jowitę za ładny french manicure i za piękne zdobienia. Osobiście "przetestowałam" i szczerze polecam :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

bellatre1

Post #10 Ocena: 0

2008-03-05 17:51:57 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Dominiko,
Wykonuję oczyszczanie twarzy metodą tradycyjną tz.manualnie.A także microdermabrazja służy do oczyszczania skóry.Tradycyjne oczyszczanie od 35f a micro od 39f.
serdecznie zapraszam:-)

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,