Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Manchester » Porady Kosmetyczki

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Manchester" opiekują się: Redakcja, frelcia, FREDD

Strona główna » Manchester » Porady Kosmetyczki

Nowy tematNowy post

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 4 z 10
lady2912

Post #1

2008-02-09 19:16:04 (7 miesięcy temu)

lady2912

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

juz tak robilam:-] ale dziekuje za porade. widac taka ma paznokciowa natura:-]:-]
chcialam rowniez podziekowac za wczesniejszego posta. moze zafunduje sobie domowa kuracje relaksacyjna. pomoze czy nie, humor napewno mi sie poprawi:-]
Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tygrysek78

Post #2

2008-02-11 00:05:50 (7 miesięcy temu)

tygrysek78

Kobieta

Z nami od: 30-12-2006

Witam, to może i ja poprosze o rade :)

Moim problemem są przebarwienia na twarzy, głównie czerwone po wyciskaniu :-Y Eh, jestem zła na siebie bo co jakiś czas sama sobie "zmasakruje" twarz a potem zostają przebarwienia na długie miesiące.... Jak skutecznie zwalczyć te przebarwienia i jak oduczyć się "wyciskania"??? Ja mam to chybe na tle nerwowym... ale co robić.....:-[

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3

2008-02-11 01:56:02 (7 miesięcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

mam ten sam problem co i Ty i wiesz,porady udzielił mi....stomatolog.Na serio.Gdy 2 tyg temu poszłam do stomatologa,on spojrzął mi na twarz i powiedział,że pije mało wody.Byłam bardzo zdziwiona,ale musze przyznac,że facet ma racje.Może wypijam szklanke dziennie,a tak to kawa,herbata i to wszystko.
Jesli nie pije sie duzo wody,skóra bardzo wolno goi się,jest taka zmęczona-jak kwiatek,którego sie nie podlewa.
Teraz staram sie pić 2-3 szklanki dziennie i juz widze efekty.Jesli cos tam wyduszę na czole-szybko goi się.Ale teraz to po prostu mam mało wyduszania.Normalnie,az dziwne,ze to stomatolog dał mi rade
A co na to nasza kosmetyczka?:_)

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #4

2008-02-16 15:54:46 (7 miesięcy temu)

bellatre1

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Woda pięknie oczyszcza nasz organizm więc pić należy ja stale .Zalecana dawka to ok 1.5 -2 litrow dziennie.
Można nosić przy sobie małą buteleczke w torebce i popijać robiac nawet zakupy.
Jeżeli chodzi o wyciskanie .....najlepiej pochować albo zakleić powiekszające lusterka hiihihhi
Powiem szcerze ,że im mniej dotykamy skórę(drapiemy ,wyciskmay) tym mniej mamy krostek i przebarwień.
Przebarwienia potrafią utrzymywać się do pół roku.
Sposób na pozbycie się przebarwień to kuracja kwasami owocowymi połączona z ampułkami rozjaśniającymi.
Nie ma kremów które szybko zikwidują ten problem,no chyba że jest on niewielki.Kremy na ogół zapobiegają powstawaniu i rozjasniają praebarwienia.
Azjatki uwielbiają jasną skórę więc w przeciwieństwie do nas nie opalają jej tylko rozjaśniją.Najlepsze składniki to lilia,Vit C,kwasy owocowe AHA I BHA.
Kuracja Kompleksem Kwasów owocowych są bardzo skuteczne.
Zabiegi są niedrogie ok. 25 F .Powtarzane są co tydzień od 5 nawet do 15 zabiegów(przy zaawansowanych problemach)
Kwasy świetne są także na trądzik i pozbycie się blizn po trądziku.
Zapraszam serdecznie.

Dziewczyny Wiosenne Postanowienie Pijemy Więcej Wody!!!!!!!!

Takie Holistyczne podejście do siebie samej pomoże na wielu poziomach naszego organizmu(piekna nawilżona skóra,jędrne ciało,oczyszczany organoizm z toksyn..):-)

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 16-02-2008 16:01 ]

Z Radością i Satysfakcją zapraszam... Jowita kozłowska

Do góry stronyOffline

tygrysek78

Post #5

2008-02-16 17:43:40 (7 miesięcy temu)

tygrysek78

Kobieta

Z nami od: 30-12-2006

Dziękuje za odpowiedź. Prosze mi napisać gdzie mieści się pani gabinet, jaka dzielnica, i czy jest otwarty w soboty, jeśli tak to w jakich godzinach? Niestety na tygodniu nie dysponuje wolnym czasem :(

Do góry stronyOffline

anielka

Post #6

2008-02-16 18:43:58 (7 miesięcy temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

A co polecisz na pekajace naczynka krwionosne.
Jaki krem,zabieg,domowe sposoby?

Do góry stronyOnline

martitka25

Post #7

2008-02-17 20:11:05 (7 miesięcy temu)

martitka25

Kobieta

Z nami od: 25-11-2007

Pani Jowito juz wyrzucilam to powiekszajace lusterko:-)(my wiemy o co chodzi):-DCziekuje za cenne rady jeszcze na pewno sie spotkamy na te kwasy AHA.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

bellatre1

Post #8

2008-02-18 11:02:41 (7 miesięcy temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-02-16 17:43:40, tygrysek78 napisał(a):
Dziękuje za odpowiedź. Prosze mi napisać gdzie mieści się pani gabinet, jaka dzielnica, i czy jest otwarty w soboty, jeśli tak to w jakich godzinach? Niestety na tygodniu nie dysponuje wolnym czasem :(

Pracuje w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 10-17...WTORKI także popołudniu.Jeżeli chodzi o inne dni to umawiam się indywidualnie w wyjątkowych sytuacjach.:-)
Dzielnica WYTHENSHAWE-Manchester blisko Centrum Sportowego(niedaleko lotniska)
Tel. 07936894525
Zapraszam Jowita:-)

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #9

2008-02-18 11:06:01 (7 miesięcy temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-02-17 20:11:05, martitka25 napisał(a):
Pani Jowito juz wyrzucilam to powiekszajace lusterko:-)(my wiemy o co chodzi):-DCziekuje za cenne rady jeszcze na pewno sie spotkamy na te kwasy AHA.pozdrawiam

Dziękuje Martiko25:-P
Miło mi było Ciebie poznać.;-)

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #10

2008-02-18 11:38:58 (7 miesięcy temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-02-16 18:43:58, anielka napisał(a):
A co polecisz na pekajace naczynka krwionosne.
Jaki krem,zabieg,domowe sposoby?

Droga Anielko,
Poruszyłaś dość ciekawy problem.Coraz więcej osób ma problem z popękanymi naczynkami i to już w młodym wieku.
Są różne przyczyny popękanych naczynek;
1.Zła pielęgnacja w dzieciństwie
Nasze mamusie często smarowały nam buzki kremikiem ;cudownych właściwości; Nivea -niestety krem zawiera duzo wody ,więc zimą nie chroni ale woda zamarza na policzkach i rozsadza nasze naczynka.Nie zawiera filtrów wiec nie chroni przed słońcem...ale
fajnie zmiekcza skóre ,same przyznacie -wiec nazywam go cudeńkiem ehehhe.
2.Złe warunki atmosferyczne
Przemrożenie policzków (bywa w pracy,na nartach)
3.Skłonności genetyczne -na nie można zrzucić wszystko
:-):-[

Kosmetyka może wiele.Polecam kurację jontoforezy lub galwanów.Stary sposób ale bardzo skuteczny.Ta metodą wprowadzane są składniki uszczelniajace naczynka .W domu mozna jeżeli nie ma przeciwskazań łykać Rutinoskorbin,zawiera rutynę i Vit.C,która uszcelnia i wzmacnia kruchość naczyń a do tego wzmacnia organizm przed przeziębieniem.Kurację taka powtarzamy 2 razy do roku wisna i jesienią.Wiosną aby wzmocnic je na gorące lato,jesienią aby nie popękały w mrożne poranki zimowe.
Ochraniać kremikami jak kołderką(Orlan ma świetny krem taki jak kołderka nawet na mrozy do -30 stopni)Zalecam tez stosowanie podkładów i pudru ,które tez stworzą swoistą pierzynkę.
Latem koniecznie kremy z Filtrem ,poniewaz mogą zrobić się przebarwienia.
Unikać gorąca-sauny,gorących napojów i jedzenia...alkocholu tylko w umiarze.. i papierosów(całkowity zakaz)
Składniki jakie powinny znależść sie w kremach na naczynka ...róża,nagietek,betakaroten,wit.E,olejek z rózy,olejek z oliwek,z kiełków pszenicy,olej masłosza,passiflora,lukrecja ,czerwona koniczyna.
Składniki które wymieniłam nie sa wszystkimi bo nie sposób ich wymienić.Powinny być w takim kremiku olejki i składniki które wyciszą grę naczyniową(lukrecja ,koniczyna)

U siebie robię zabiegi 1. Piękna jak Róża-dla cery naczynkowej,kaprysnej
2.Viridis-kojący zabieg dla cery naczynkowej,problematycznej,nadmiernie reagującej na bodżce

Cóż mogę dodać...zapraszam do Manchesteru:-)
Wiosną w sprzedaży kosmetyki dla Twojej skóry także

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 18-02-2008 11:40 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony