Stanowi jedyną alternatywę peelingu dla osób z przebarwieniami twarzy.
Dlaczego jedyną?

Ja również miałam serię peelingu migdałowego, ale niestety, nie zauważyłam większych efektów...
Str 22.6 z 26 |
|
---|---|
Kasia_red | Post #1 Ocena: 0 2010-06-09 10:35:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: Stanowi jedyną alternatywę peelingu dla osób z przebarwieniami twarzy. Dlaczego jedyną? ![]() Ja również miałam serię peelingu migdałowego, ale niestety, nie zauważyłam większych efektów... Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
KratkaWentylacy | Post #2 Ocena: 0 2010-06-09 10:59:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-09-2009 Skąd: Essex |
Cytat: 2010-02-22 09:44:39, bellatre1 napisał(a): KratkaWentylacy Bardzo proszę spracyzuj co oznacza ,że skóra Twoja przyzwyczaja się.czy oznacza ,że krem nie spełnia Twoich oczekiwań? napisz jaki krem masz obecnie.I jak pielęgnujesz skórę. 1.Jak myjesz bużkę i czym? 2.Czy używasz toniku i jakiego? 3.Czy robisz peelingi i jak często,Jakiego używasz?Jeżeli nie używasz to napisz. 4.Czy używasz kremu na dzien ,na noc,jakiegoś serum?Jakei to sa kremy?Napisz firme i rodzaj wybranego kosmetyku. Chętnie bym obejrzała skórę ale widzę że daleko masz do mnie,więc spróbuj odpowiedzieć na te pytanka.Zaradzimy wszystkiemu,głowa do góry. Przepraszam, ze dopiero teraz pisze, ale była przeprowadzka, brak netu itp... wiadomo. Ale do rzeczy ![]() 1. Skóra się przyzwyczaja to w moim przypadku oznacza, że jeśli krem po pierwszym użyciu uznam za rewelacyjny ("skóra nawilżona, brak uczucia ściągnięcia) to w połowie opakowania rewelacyjnym być przestaje, czyli nie ma juz takich efektów jak na początku. 2. Buzię myję w zasadzie chłodną wodą tylko, poniewaz rzadko używam podkładu(gdy użyję to wtedy stosuję jakiś srodek nawilżający do mycia). Raz miałam zel natłuszczający do mycia no7, był dla mnie absolutnie boski, ale wycofano go z produkcji ![]() 3. toników uzywam na zasadzie jedno opakowanie i następne już inne, ale to w zasadzie wynik mojego babskiego wydzimisię a nie realnej potrzeby; 4. peelingu w zasadzie nie uzywam, tzn mam jedno opakowanie od... dwóch lat i służy mi wtedy, gdy po imprezie trzeba zmyc grubą warstwe makijażu (czytaj: raz na dwa-trzy miesiące), jest to peeling z johnson&johnson, ten najbardziej delikatny; 5. używam kremu na dzien i noc, serum nie lubie żadnego (wszystkie się lepią - przynajmniej te mi znane). Jeśli chodzi o markę to w tej chwili oriflame i olay na przemian. Staram się wybierac kremy typu hydro, ale one nie natłuszczają... czasami uzywam jakiegos regenerującego dla odmiany i wtedy widze poprawe, ale na krótko (pół słoiczka). Raz na jakis czas w ramach maseczki używam próbki kremu intensywnie regenerującego dla pań po 40. to daje moim zdaniem taki chwilowy zastrzyk energii. (sama mam 29 lat). Co jeszcze? Makijaż u mnie to rzadkosc od kiedy nie pracuję i głównie ograniczam się do makijażu oczu. Przez wysuszona skóre mam problem z dobraniem podkładu - zimą jest łatwo, bo używam kremu półtłustego, na to odrobine oliwki dla dzieci a na to podkład musse matujący i jest super. Latem oliwki nie dam, matującego tez nie, a nawilżające sa za suche... potrzebny by był taki natłuszczajacy odrobinkę. Wiem, ze na stan skóry ma wpływ powietrze, słońce, wiatr, papierosy itp. Z tego wszystkiego to moge powiedziec, że rzeczywiście hormony dają się skórze we znaki (włosom też) i to widac. ALe ja nie pale, na słoncu nie bywam, solarium bojkotuje, klimatyzacja u mnie nie istnieje... koszmar. A jak hormony dostają kręćka to i pryszcze potrafią się pojawić i plamki czerwone... najładniejszą buzię miałam w ciąży... Dobra koniec marudzenia. To teraz proszę o radę, bo naprawdę głupieję. Przeprowadziłam się do Essex, tak by the way ![]() |
avon02 | Post #3 Ocena: 0 2010-06-09 11:00:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: Gdzieś na końcu świata. |
Dlatego,że jest to peeling powierzchniowy i nie powoduje widocznego złuszczania naskórka.Nadaje się do każdego typu cery,łącznie z cerą wrażliwą.
W skład innych peelingów wchodzą składniki które poprzez działanie hamują aktywność tyrozynazy jego wysokie stężenia, mimo że bardzo skuteczne, mogą powodować kontaktowe zapalenie skóry, hipo– lub hiper-pigmentację. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|
izis25 | Post #4 Ocena: 0 2010-06-09 15:25:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: trowbridge |
witam chciala bym zeby mi pani polecila jako specjalistka dobry wyprobowany krem na rozstepy i ujedrnienie piersi oraz jaki pani zdanie jest dobry krem na noc walczacy z niedoskonalosciami cery.
|
avon02 | Post #5 Ocena: 0 2010-06-09 16:25:17 (15 lat temu) |
Jeśli mogę zabrać głos to chciałabym powiedzieć,że kremy na noc to chyba najlepsi przyjaciele kobiety. Nie wymagają od nas żadnego wysiłku - wystarczy posmarować nimi twarz i iść spać a efekty widoczne są zaraz po przebudzeniu.
Polecam: Vichy - Normaderm Nuit - Chronoaktywny krem na noc zwalczający niedoskonałości skóry. Avon, Anew Reversalist, Renewal Serum naprawcze (zależy od wieku) A jeśli chodzi o pielęgnację biustu polecam Avon - Solutions - krem modelująco-liftingujący do biustu. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|
|
|
Vivienne | Post #6 Ocena: 0 2010-06-09 17:27:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Dziewczyny,
nie chce zakladac nowego tematu. Szukam sprawdzonej kosmetyczkiw Londynie. |
avon02 | Post #7 Ocena: 0 2010-06-10 08:21:21 (15 lat temu) |
Ja niestety nie mogę pomóc
![]() W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|
ewamik | Post #8 Ocena: 0 2010-06-10 09:13:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Vivienne w której części Londynu mieszkasz?
Ja mieszkam na zachodzie niedaleko Wembley.Własnie wczoraj byłam w salonie robiłam sobie pelling migdałowy. Ogóelnie wrażenia super.Troszke rozjaśniły mi sie plamki...ale tak troszkę. Kosmatyczka powiedziała mi,ze trzeba ok 5zabiegów czyli raz na 1m-c Koszt 37funtów. Jestem zadowolona.Zabieg robiłam ok 13.00godz i kosmetyczka powiedziała mi,bym tego dnia nie myła juz twarzy,by kosmetyki które zastosowała-działały długo. Szczerze mówiąc było mi troszkę niewygodnie.Skóra była napieta bardzo,sciągało mi twarz tak,że nie mogłam szeroko buzi otworzyć ![]() Kosmetyka powiedziała bym w ązdnym wypadku nie uzywałam kremów przeciwzmarszczkowych,bo nie ma takiej potrzeby.Uzywam jedynie nawijżające kremy,maseczki,maseczki odżywcze,oczyszczające i to wystarczy.A pod oczy uzywam kompleks nawilżający w formie żelu firmy AA i to też wystarczy. Czyli powinnam byc zadowolona zwłaszcza,że mam prawie 32lata.Powiedziała bym za cześnie nie uzywała kosmetyków przeciwzmarszczkowych. No to ok,bo i to drogie ![]() |
avon02 | Post #9 Ocena: 0 2010-06-10 09:17:57 (15 lat temu) |
Super,że jesteś zadowolona
![]() W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|
Vivienne | Post #10 Ocena: 0 2010-06-10 11:59:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat: 2010-06-10 09:13:51, ewamik napisał(a): Vivienne w której części Londynu mieszkasz? Ja mieszkam na zachodzie niedaleko Wembley.Własnie wczoraj byłam w salonie robiłam sobie pelling migdałowy. Ogóelnie wrażenia super.Troszke rozjaśniły mi sie plamki...ale tak troszkę. Kosmatyczka powiedziała mi,ze trzeba ok 5zabiegów czyli raz na 1m-c Koszt 37funtów. Jestem zadowolona.Zabieg robiłam ok 13.00godz i kosmetyczka powiedziała mi,bym tego dnia nie myła juz twarzy,by kosmetyki które zastosowała-działały długo. Szczerze mówiąc było mi troszkę niewygodnie.Skóra była napieta bardzo,sciągało mi twarz tak,że nie mogłam szeroko buzi otworzyć ![]() Kosmetyka powiedziała bym w ązdnym wypadku nie uzywałam kremów przeciwzmarszczkowych,bo nie ma takiej potrzeby.Uzywam jedynie nawijżające kremy,maseczki,maseczki odżywcze,oczyszczające i to wystarczy.A pod oczy uzywam kompleks nawilżający w formie żelu firmy AA i to też wystarczy. Czyli powinnam byc zadowolona zwłaszcza,że mam prawie 32lata.Powiedziała bym za cześnie nie uzywała kosmetyków przeciwzmarszczkowych. No to ok,bo i to drogie ![]() Ewa, dziekuje za pomoc. Mieszkam w pol-wsch czesci Londynu, ale w przyplywie desperacji moge dojechac. Potrzebuje glebokiego nawilzania, np. mezoterapii beziglowej lub skinmastera. Generalnie potrzebuje isc do kosmetyczki, to mnie bardzo relaksuje. |