Jakimi domowymi sposobami moge je skorygowac?
I mam pytanie,czy peeling migdałowy jest dobry?
Umówiłam sie do kosmetyczki na peeling migdałowy.
Słyszałam,że cytryna wywabia plamki i przebarwienia
Str 21.6 z 26 |
|
---|---|
ewamik | Post #1 Ocena: 0 2010-06-05 13:06:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Mam małe przebarwienia na czole.A to przez wyciskanie niewiadomo czego.
![]() Jakimi domowymi sposobami moge je skorygowac? I mam pytanie,czy peeling migdałowy jest dobry? Umówiłam sie do kosmetyczki na peeling migdałowy. Słyszałam,że cytryna wywabia plamki i przebarwienia |
Kasia_red | Post #2 Ocena: 0 2010-06-06 08:54:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Nie jestem kosmetyczką, ale ekspertka od przebarwień, bo sama mam czoło w plamy. JEśli to są głębokie przebarwienia spowodowane np. tabletkami antykoncepcyjnymi lub zmianami hormonalnymi, to raczej są małe szanse na ich usunięcie - jest kilka zabiegów kosmetycznych, które teoretycznie usuwają, ale w praktyce różnie bywa i kosztują sporo.
Najważniejsze - żeby cały czas mieć na twarzy krem z filtrem - im wyższy tym lepszy. Nawet w pochmurne dni. Wyjście bez takiego kremu = opalenie właśnie przebarwien - bo je najszybciej chwyta słońce. Czyli nie ma mowy o opalaniu twarzy, solarium itp. Moje eksperymenty z peelingami: - 3 lata temu yellow peel - inwazyjny peeling, który troche rozjaśnił przebarwienia, a przy okazji wyrównał kilka przebarwień potrądzikowych - seria mikrodermabrazji, które poza wyrównaniem skóry guzik przyniosły - mikro nie jest na przebarwienia, które są w głębszych warstwach skóry - teraz jestem w trakcie peelingu Agera - tutaj informacje o tych zabiegach. Miałam już 5 zabiegów w odstępie dwutygodniowym, jutro mam szósty. Generalnie przebarwienia się spłyciły (zmarcha od myślenia tyż ![]() ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
avon02 | Post #3 Ocena: 0 2010-06-08 10:54:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: Gdzieś na końcu świata. |
Skuteczne leczenie przebarwień wymaga konsultacji lekarskiej, która pomoże ustalić przyczynę powstałych zmian, ocenić ich głębokość co z kolei pomoże dobrać odpowiednią metodę ich usuwania
Proponowane zabiegi: - peelingi medyczne z kwasem migdałowym, - mikrodermabrazja - laser. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2010-06-08 14:27:23 (15 lat temu) |
U mnie to napewno moje"syfki" i wyciskanie.Nawet mam taki wężyk gdzie najwięcej cisnęła.To nie jest całe czoło tylko taka krecha ukośna
Mąz zawsze lał mnie po łapach a ja wiem lepiej. Szukałam chocby najmniejszej czarnej krostki,cokolwiek i wyciskałam.Najbardziej nudziło mi sie zimą i stałam wiecznie przed lustrem.Teraz latem..o Boże! Plamy wyszły jak cholera,pod wpływem słońca. Jutro ide na pelling migdałowy.MOże ktoś miał do czynienia z tym? [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 08-06-2010 14:29 ] |
anuna | Post #5 Ocena: 0 2010-06-08 14:42:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Cheltenham |
Cytat: 2010-06-06 08:54:22, Kasia_red napisał(a): Nie jestem kosmetyczką, ale ekspertka od przebarwień, bo sama mam czoło w plamy. JEśli to są głębokie przebarwienia spowodowane np. tabletkami antykoncepcyjnymi lub zmianami hormonalnymi, to raczej są małe szanse na ich usunięcie - jest kilka zabiegów kosmetycznych, które teoretycznie usuwają, ale w praktyce różnie bywa i kosztują sporo. Najważniejsze - żeby cały czas mieć na twarzy krem z filtrem - im wyższy tym lepszy. Nawet w pochmurne dni. Wyjście bez takiego kremu = opalenie właśnie przebarwien - bo je najszybciej chwyta słońce. Czyli nie ma mowy o opalaniu twarzy, solarium itp. Moje eksperymenty z peelingami: - 3 lata temu yellow peel - inwazyjny peeling, który troche rozjaśnił przebarwienia, a przy okazji wyrównał kilka przebarwień potrądzikowych - seria mikrodermabrazji, które poza wyrównaniem skóry guzik przyniosły - mikro nie jest na przebarwienia, które są w głębszych warstwach skóry - teraz jestem w trakcie peelingu Agera - tutaj informacje o tych zabiegach. Miałam już 5 zabiegów w odstępie dwutygodniowym, jutro mam szósty. Generalnie przebarwienia się spłyciły (zmarcha od myślenia tyż ![]() ![]() Kasiu a mozna wiedziec, ile takie zabiegi kosztuja? I jak sobie zalatwilas dermatologa? Adas 12/5/12
|
|
|
Kasia_red | Post #6 Ocena: 0 2010-06-08 15:47:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Anuna, ostatnio siedzę w PL i tutaj wykonuję te zabiegi. Wykonuje je dermatolog, jeden zabieg kosztuje 200 zł, cała seria ma 6 zabiegów.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
anuna | Post #7 Ocena: 0 2010-06-08 16:53:26 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Cheltenham |
Nie zdawalam sobie sprawy, ze Ty jestes w PL
![]() Dzieki za info Adas 12/5/12
|
avon02 | Post #8 Ocena: 0 2010-06-09 09:07:12 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-06-08 14:27:23, ewamik napisał(a): U mnie to napewno moje"syfki" i wyciskanie.Nawet mam taki wężyk gdzie najwięcej cisnęła.To nie jest całe czoło tylko taka krecha ukośna Mąz zawsze lał mnie po łapach a ja wiem lepiej. Szukałam chocby najmniejszej czarnej krostki,cokolwiek i wyciskałam.Najbardziej nudziło mi sie zimą i stałam wiecznie przed lustrem.Teraz latem..o Boże! Plamy wyszły jak cholera,pod wpływem słońca. Jutro ide na pelling migdałowy.MOże ktoś miał do czynienia z tym? [ Ostatnio edytowany przez: <i>ewamik</i> 08-06-2010 14:29 ] Peeling migdałowy należy do peelingów powierzchownych, delikatnych. Jest on dobrze tolerowany przez osoby z cerą suchą, tłustą i mieszaną. Co więcej jako jedyny może być stosowany na wrażliwe, naczyniowe skóry i takie, które nadmiernie reagują na drażniące działanie innych kwasów owocowych. Kwas migdałowy odświeża skórę, ma właściwości odbarwiające i poprawia nawilżenie skóry. Zalecany jest na okres wiosny i lata, ponieważ pomaga w utrzymaniu skóry w dobrej kondycji. Stanowi jedyną alternatywę peelingu dla osób z przebarwieniami twarzy. Miałam i polecam ![]() W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|
ewamik | Post #9 Ocena: 0 2010-06-09 09:33:52 (15 lat temu) |
W takim razie dziękuję za odpowiedź.Powiedz mi czy to jest jakas seria? Ile razy i z jaką częstotliwością to robiłaś i ja powinnam zrobić?
Wiem,że mi dzisiaj powie to kosmetyczka ale chciałabym opinii ludzi,którzy to robili |
avon02 | Post #10 Ocena: 0 2010-06-09 09:48:54 (15 lat temu) |
W celu osiągnięcia zadowalających efektów w postaci wyrównania kolorytu skóry. Zabieg powinien być wykonywany, co 21-30 dni w trybie ustalonym przez specjalistę. Z reguły zalecane jest wykonanie około 6-8 zabiegów.
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|