Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Londyn » Do otrzymujacych Housing Benefit !!! |
| Autor | (Odpowiedzi: 5) |
|---|---|
| Cobra1981 | Post #1 2007-08-20 23:50 (rok temu) |
Z nami od: 30-03-2007 Skąd: Londyn |
Zwracam sie z prosba do otrzymujacych Housing Benefit. Moje pytanie brzmi, czy podczas otrzymywania Housing Benefit-u Council wysyla do was zapytanie o wasze dochody, Steytmenty z banku payslipy itd.. co jakis czas od czasu otrzymania benefitu, czy wasza sytuacja nie zmieniala sie na lepsze? Pisze z tego wzgledu ze otrzymalismy ten benefit od lutego z zona i naszym kochanym 14-msc dzidzusiem do kwietnia 2008 ale ja ostatnio zaczalem troche dorabiac w weekendy na ochronie i te zarobki wplywaja mi na konto co zwieksza moje dochody.
|
| kik1976 | Post #2 2007-08-21 06:49 (rok temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: midlands |
a nie czytales, ze trzeba ich o zmianach informowac, to nabiezaco cie rozlicza.a jak pozniej cie sprawdza, to jeszcze mozesz im kase zwracach.radze dobrze poczytac ulotki , ktore informuja o danych benefitach.
|
| Joan01 | Post #3 2007-08-21 08:51 (rok temu) |
Z nami od: 09-02-2006 Skąd: Anglia |
Trzeba ich poinformować. My to zrobiliśmy za późno i musieliśmy im oddać prawie 170 F housing benefit (z 5 miesięcy wstecz....)
Nie opłaca się ich zwodzić, bo na korzyść na pewno Wam to nie wyjdzie. |
| lucynkaoo7 | Post #4 2007-09-07 13:58 (rok temu) |
Z nami od: 14-05-2007 Skąd: londyn |
a pozatym to dofinansowanie jako jedyne ma wglad na wasze konta i napewno z tego korzysta... wiec radze uwazac..
|
| magba | Post #5 2007-09-07 14:05 (rok temu) |
Z nami od: 27-06-2007 Skąd: Londyn |
dokładnie tak jest jak wszyscy piszą, my też kiedyś musieliśmy im oddać około170 funtów, ponieważ mąż zarobił troche wiecej około przez 3 miesiące i sami nam patrzyli na konto ile wpływów mamy.
Najlepiej zaraz ich informować , teraz latam prawie co 2 miesiące z wyciągamio z banków i payslipami,
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
|
| AGALON | Post #6 2007-09-07 14:30 (rok temu) |
Z nami od: 25-10-2005 Skąd: London,Edmonton |
Otrzymujac HB tak samo jak i inne dodatki trzeba zawsze informowac o zmianach.W councilu daja na to miesiac.
Standardowa procedura jest rowniez to iz po otrzymaniu HB co jakis czas (zazwyczaj co pol roku) wysylaja pracownika z councilu w celu sprawdzenia dokumentow (umowa o wynajem, zarobki- 5 ost payslipow,konta oszczednosciowe jak i "zwykle" konta oraz kopie otrzymywanych benefitow). W ten sposob sprawdzaja czy HB nadal sie nalezy. pozdrawiam |