Male sprostowanie - bank nie przyzna kredytu bez zrobienia valuation, tzn. nigdy nie bedziesz miala 100% gwarancji, ze pieniadze dostaniesz, zanim dom nie zostanie wyceniony. Mozesz dostac tzw. offer of mortgage, ale bank ma prawo w kazdej chwili ja wycofac, jesli np. okaze sie, ze nieruchomosc nie jest warta tyle, ile sprzedawcy sie wydawalo. To ryzyko wystepuje zawsze, tak samo jak sprzedawca moze dostac lepsza oferte od kogos innego i to jemu moze sprzedac dom, a Ty mozesz stracic pieniadze, ktore juz wydalas na solicitora. To wszystko jest niestety zgodne z prawem i na chwile obecna nic nie da sie z tym zrobic, trzeba ryzykowac i miec nadzieje, ze wszystko ulozy sie po Twojej mysli

Mam rowniez pytanie co do Twojej/Waszej sytuacji - czy to, ze jestescie w Anglii krocej niz 3 lata bylo jedynym tlumaczeniem Waszego banku? Czy moze podali jeszcze jakis inny powod odmowy przyznania Wam mortgage?
Jesli nadal myslicie o kredycie, byc moze bylabym w stanie Wam pomoc. Jestem z Londynu - odezwij sie, jesli bylabys zainteresowana.